Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

SalBalle maukas kotivoitto ÅIF:stä

Sunnuntai-iltana nähtiin kauppiksen salissa, tuossa raumalaisen salibandyn pyhätössä, huikea näytelmä. Divarin ottelussa SalBa sai vastaansa sipoolaisen ÅIF:n ja voitti huippukohtaamisen 4-3 (1-2, 2-0, 1-1). Ottelu oli kaikkiaan todella tasainen ja hyvää mainosta salibandylle.

SalBa ratkaisi pelin aika pitkälti erittäin kurinalaiseen peliin. Tuosta kurinalaisuudesta yhtenä esimerkkinä mainittakoon se, ettei raumalaisjoiukkueelle vihelletty kuin yksi jäähy. Kaiken lisäksi tuo Tomi Pihkoluomalle vihelletty kakkonen tuli vasta kahdeksan sekuntia ennen ottelun loppua.

SalBa tuli otteluun vauhdilla, sillä vain 30 sekuntia oli pelattu, kun pallo oli jo Tuomas Leinonselän takana. Maali merkittiin Tomi Lahden nimiin ja esityön siihen teki Janne Hyvönen. SalBa pääsi vielä yrittämään ylivoimallakin, mutta ilman tulosta ja mitä pidemmälle erä eteni, niin sitä paremmin sipoolaiset pääsivät juonesta kiinni. Erää oli pelattu yhdeksän minuuttia Miro Herlin toi vieraat tasoihin. Toisella kympillä koirapaidat  olivat aika-ajoin pahasti ottavana osapuolena ja niinpä ottelun 18. minuutilla Wilhelm Wainio veikin ÅIF:n johtoon.

- Ekassa erässä oltiin pahasti yössä, mutta osaltaan siihen vaikutti se, että kaveri miehitti keskialueen emmekä pystyneet puhkomaan, sanaili päävalmentaja Juha Mäkilä.

Toinen erä alkoi vauhdikkaasti ja maalipaikkoja luotiin puolin ja toisin, mutta ensimmäistä osumaa saatiin odotella aina erän puolivälin tienoille. Tuolloin Janne Hyvönen tinttasi komealla kudilla raumalaiset johtoon, esityön maaliin teki Tomi Pihkoluoma. Nelisen minuuttia edellisestä ja pallo oli taas ÅIF-vahti Tuomas Leinon selän takana, nyt asialla oli vasta 16-vuotias Jani Lehtoniemi. Maali oli Lehtoniemen uran ensimmäinen miesten tasolla. SalBan johtomaalia edelsi omassa päädyssä huippuvaarallinen tilanne, mutta sen maalivahti Petri Elo selvitti huipputorjunnalla.

Kolmatta erää ehdittiin pelata noin viisi ja puoli minuuttia, kun SalBalle tuomittiin vapaalyönti. Tuon vaparin tuloksena oli, että Tomi Lahti sivalsi illan toisellaan raumalaiset jo kahdenmaalin johtoon. Lahden maaliin esityön, hienolla sivuttaissiirrolla, teki Joni Rokosa. Tuosta maalista ehti kulua parisen minuuttia ja koirapaidat pääsivät ylivoimalle ja se pyörikin hienosti koko kaksi minuuttisen ajan sipoolaisten kenttäpäädyssä, mutta maaliin asti palloa ei vain saatu.

Peliä oli pelaamatta enää kaksi ja puoli minuuttia, kun SalBan puolustukselle tuli totaalinen nukahdus. Tuon tilanteen käytti kylmästi hyödykseen ÅIF:n Miro Herlin illan toisella maalillaan. Ottelun loppuhetkillä ÅIF painoi vielä ilman maalivahtia, mutta ei onnistunut tekemään tasoitusmaalia ja niin kärkimatsin pisteet jäivät Raumalle.

- Pikkuhiljaa pääsimme siitä keskialueen sumpusta läpi ja sitten loppua kohden peli parani huomattavasti, kertaili Mäkilä.

Oliko illan peli sitten paras mitä Raumalla on tällä kaudella SalBan osalta nähty?

- No ainakin toinen ja kolmas erä se eka nyt oli meiltä heikko, kertoi SalBan joukkueen ikäpresidentti Christian Rönndahl.

SalBalla on ensi viikonloppuna kaksi vierasottelua, ensin Forssassa FoSua vastaan. Sunnuntaina joukkue matkaa Eerikkilästä hyvin nukutun yön jälkeen Helsinkiin M-Teamin vieraaksi.