Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Hurja kolmas erä takasi pisteet SalBalle

Nyt on syksy edennyt taas siihen vaiheeseen, että salibandykausikin käynnistyi. Raumalla miesten Divarin avauksessa SalBa sai vastaansa Blackbirdsin Keravalta. Ottelu oli aluksi melko tunnustelevaa kuten usein sarja-avaukset ovatkin.

Maalien makuun päästiin, kun hieman reilut kymmenen minuuttia oli pelattu. Tuossa Blackbirds pelasi ylivoimaa ja Petri Pyysing syötti ja Mikko Manninen iski vieraat johtoon. SalBa ei kuitenkaan hätkähtänyt tuosta, vaan 1.25 myöhemmin pallo oli jo keravalaisvahti Tommi Niemen selän takana. Maalia edelsi Mika Kallion hieno taistelu laidassa ja nopea siirto Ilkka Hurmerinnalle, joka sitten jatkoi Riku Aaltoselle. Aaltonen tempaisi pallon tarkasti ohi Niemen.

Aaltosen maalin arvoa nostaa se, että kaveri on ollut reilun kauden pelaamatta, kun edelliskaudella kakkosessa polvi meni pahemman kerran rikki.

- Mitään virallista pelilupaa ei ole vieläkään tullut, mutta sanottiin, että pelaa sitten, kun hyvältä tuntuu, kommentoi Aaltonen.

SalBa iski ensimmäiseen erään vielä kerran, kun nelisen minuuttia ennen taukoa Tomi Pihkoluoma vei maalillaan raumalaiset johtoon. Tuota maalia ennen SalBa liikutti palloa komeasti poikkisyötöin ja keravalaiset olivat siinä tilanteessa pelattu sinne kuuluisalle Kortelan pysäkille. Maali oli todellinen malliesimerkki siitä, että millainen ketju tuo Pihkoluoma - Keskitalo - Hyvönen onkaan.

Toisessa erässä SalBan peli sekosi ja syynä siihen oli liiat jäähyt. 1.22 oli erää pelattu ja kaksi koirapaitaa istui boksissa. Toinen jäähy, Ville-Petteri Liljan, oli jopa viisi minuuttinen. Liljan sai tuon vitosensa väkivaltaisuudesta, kun Blackbirdsien kaikki kaikessa ollut Petri Pyysing teki ns. välikuoleman kentällä. Tilanne taisi näyttää pahemmalta, mitä oli, ainakin Pyysing oli melko pian pyörittämässä taas vieraiden ylivoimaa.

Tuon vitosen aikana sitten ensin Pyysing tasoitti ja sitten reilu minuutti myöhemmin Manninen teki illan toisensa vieden keravalaiset toistamiseen johtoon. Toisen erän loppupuoliskolla nähtiin enää vain kaksi jäähyä, yksi molemmille.

- Pari erää tuli hermoiltua, mikä meni ihan suoraan avausottelun piikkiin, sanaili päävalmentaja Juha Mäkilä.

SalBa tuli sitten kolmanteen erään myrskytuulen lailla, sillä vajaan seitsemän minuutin pelin jälkeen raumalaiset olivat iskeneet pallon kolmesti keravalaismaaliin. Ensin heti toisella minuutilla Riku Aaltonen tasoitti pelin Mika Kallion syötöstä. Aaltosen ei tarvinnut oikeastaan, kuin laittaa maila väliin ja pallo oli maalissa.
- Kaksi maalia tuli tehtyä, mutta ne olivat kyllä koko kentän maaleja, sillä kaverit petasivat niin hienot tilanteet, ettei niistä voinut enää laittaa ohi, kommentoi Aaltonen.

Pari minuuttia edellisestä ja Jani Mikanmaa pelaa hienosti pallon Valtteri Rauniolle ja jälleen kerran seurasi sellainen tilanne, että aina kannattaa yrittää. Raunio nimittäin heitti melko kaukaa todellisen “lepakon”, mutta niin vain pallo lurahti verkkoon yli Niemen jalan.

Taas meni vajaat kolme minuuttia, kun Joni Rokosa vetäisee kohti maalia ja Antti Keskitalo oli kärppänä paikalla ja iski maalivahdista kimmonneen pallon verkkoon. Erän toisella puoliskolla tehtiin maaleja vuorotahtiin siten, että molemmat onnistuivat kahdesti. Tilanteet etenivät niin, että aina, kun Blackbirds tuli maali päähän, niin SalBa iski välittömästi seuraavasta hyökkäyksestä.

Blackbirdsin maalit merkittiin Mikko Kivelle ja Mikko Manniselle. Mannisen kavennus tilanteeksi 6-5 oli miehen kolmas ottelussa. SalBalta Kiven maalin kuittasi Rokosa. Tuo Rokosankin maali oli malliesimerkki siitä, että aina kannattaa yrittää. Rokosa laukoi kaukaa vain maalia kohti, mutta niin vain Niemi sen imaisi.

Illan viimeinen maali olikin sitten todella upea. Pihkoluoma ja Hyvönen pääsivät 2-1-hyökkäykseen. Pihkoluoma syöttää Hyvöselle, joka pääsee niittaamaan pallon lähes tyhjään verkkoon.

,- Hieno voitto, kun varsinkin voitettiin ekaa kertaa tuo joukkue, sanaili Mäkilä.

Aaltosen pelistä Mäkilä kommentoi seuraavaa:

- Ei Rikun peli mitenkään yllätys ollut, kun on nähnyt harjoituspelit. Riku ei ole mitenkään näyttävä pelaaja, mutta maalin hän tekee, kun paikka tulee, kehui Mäkilä.

SalBan seuraava kotipeli on lauantaina 6.10, jolloin vastaan tulee SB Welhot.