Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

SalBa kohtaa Karhukoplan

 
SalBa kohtaa Karhukoplan

El Clásico

Kausi menee kovaa vauhtia kohti päätepistettään, ainakin Kakon osalta. Runkosarjaa on jäljellä neljä ottelua ja kotijoukkue Kako on tiukasti kiinni suorassa säilymisessä. SalBan tie saattaa hyvinkin jatkua kohti divarikarsintoja, paikka on raumalaisten omissa käsissä. Ottelu on SalBalle erittäin tärkeä, mikäli karsintoihin mielitään, pitää pisteiden lähteä Raumalle. Kakolla ei aivan näin suurta tarvetta pisteille ole, mutta asennetta ja voitontahtoa luulisi einesneuvos Eelan Pelto-Joonas -pesueella ainakin SalBaa vastaan riittävän. Kyseessä on kahden perinteisen kilpakumppanin välienselvittely. Nämä kaksi joukkuetta ovat ottaneet värikkäästi yhteen jo lähes sukupolvien ajan.

Asetelmat

Kako on lähes aina ollut erittäin vaikea vastus SalBalle ja tullee sitä varmasti olemaan lauantainakin. Kauden aiempi kohtaaminen teki poikkeuksen kaavaan ja SalBa löylyttikin kotonaan Kakoa sillä seurauksella että bussikuskille piti toimittaa navigaattori, että joukkue löytäisi kotiin. Tuossa ottelussa SalBa lähti teemanaan näyttämään vanhalle pelikaverille Nurmisen Akulle uusia juttuja. Uudet jutut koostuivat lähinnä siitä, että Nurmisen tullessa kentälle, mentiin kaverista ohi vasemmalta ja oikealta. Teema toimi ja ensimmäisen erän jälkeen taululla komeili tilanne 8-0 ja Nurmisen tehosarakkeessa lukema -8.

Kako lähtee otteluun tappio allaan. Joukkue hävisi vieraissa kovalle Campukselle 6-2. Tätä ennen Kako haki pisteet Maskusta vakuuttavasti 7-2. Joukkueella on neljä ottelua jäljellä, sarjapaikan säilyttäminen ratkaistaan Kakon osalta tätä seuraavassa ottelussa jossa pahin haastaja FBC 2 tulee vastaan.

SalBa lähtee otteluun kuuden sarjaottelun voittoputkessa, putki kasvaa seitsemän ottelun mittaiseksi jos mukaan otetaan Suomen Cupin voitettu pikkufinaali. Turhaan SalBa ei siis sarjan kärjessä keiku. Matkaa maaliin on neljä peliä ja eroa takana hengittäviin vain muutama piste. Putken pitää siis jatkua ja vain voitto SalBalle kelpaakin. Urakkaa ei helpota yhtään vastus ja pelipaikka. Tähän väliin kautta vastus on yksi pahimmista mahdollisista ja sarjasijoituksista huolimatta SalBa ei otteluun ennakkosuosikkina lähde. Joukkue saattaa olla parempi, mutta kotietu ja Kakon "todistetaan muulle maailmalle" -mentaliteetti tasoittavat puntteja kummasti.

Ratkaisu

Mikäli SalBa taistelee yhtenäisenä joukkueena, kuten se on aikaisemminkin tiukoissa paikoissa tehnyt, lähtee pisteet Raumalle. Mikäli SalBa-pelureiden päässä on yksikin ylimielinen ajatus, tulee ottelu olemaan Kakon juhlaa. Kako saattaa juhlia kyllä muutenkin, sillä taistelua ja revanssihenkeä luulisi löytyvän.

Kokoonpanot

SalBalta sivussa on Riku Aaltonen jonka ristisiteet napsahtivat Ruoska-ottelussa, Tomi Pihkoluoma parantelee vielä nilkkaansa katsomon puolella, Marko Timonen puolestaan kärsii klaustrofobiasta joten pelaaminen Säkylän säbäpyhätössä ei tule kysymykseen. Jari Hyvärinen tekee odotetun paluun kokoonpanoon.

Kakon kokoonpanosta ei tietoa ole, joukkueessa on kaksi SalBassakin pelannutta pelaajaa. Kaikkien tuntema Nurmisen Aku ja Ville Haavasoja. Onko molemmat kaiffarit tulessa vai ei? Mielenkiintoinen pointti on myös Kakon kassaripolitiikka. Uskaltaako Kako -valmennus laittaa ykköstorjuja Valjasen maalille, SalBa-leirissä todella toivotaan sitä. Valjanen on paineettomissa peleissä hyvä kassari, tällaisissa "kuumissa" otteluissa miehellä on kuitenkin tapana käydä liian kuumana jolloin maalissa on välillä enemmän tyhjää tilaa kuin peitettyä, miehen keskittyessä kenttäpelaajien ripittämiseen. Valjanen maaliin, se on SalBan toive ;)

Muita poimintoja

Kakon yleisökeskiarvo on sarjan paras, tämä yhdistettynä pieniin tiloihin takaa hienon tunnelman. Säkylää voidaankin pitää yhtenä sarjan vaikeimmista paikoista pelata, SalBa kuuluu vielä joukkueena niihin vastustajiin joka vetänee muutaman extrahengen halliin. Kakon säilyttäessä sarjapaikkansa on tämä ottelu suurella todennäköisyydellä toiseksi viimeinen tämän tason ottelu joka tässä pienessä Säkylähallissa nähdään, vielä on siis mahdollista päästä aistimaan tätä tunnelmaa. Pieni kaukalo pitää myös pelin aktiivisena koko ajan, tylsää ottelua tuskin tullaan näkemään.

Hajahuomio 2

Säkylän yleisin miehen nimi on Jouko. kuten kaikki tietävät Joukossa tyhmyys tiivistyy ja niitähän katsomossa riittää. Tähän soppaan kun heittää myös Raumalta otteluun matkaavat äänekkäät fanit ja lauantaipäivän, saattaa soppa olla valmis. Vahtimestarin kannattaneekin olla valmiina hälyttämään virka-apua Huovinrinteeltä, mikäli tilanne sitä vaatii.

SalBan tiedotteesta / UrheiluRauma


Takaisin edelliselle sivulle


Rauman SalBa ry - logo

SalBa - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutRauman SalBan miesten edustusjoukkueelle uusia sopimuksia ja muutama lähtijä

Rauman SalBan miesten edustusjoukkueelle uusia sopimuksia ja muutama lähtijä

Janne Hyvönen siirtyy SalBasta ulkomaille.

Lue lisää
Juha Teikari palaa SalBan edustuksen valmennukseen

Juha Teikari palaa SalBan edustuksen valmennukseen

Rauman SalBan miesten edustusjoukkue on löytänyt uuden, joskin tutun valmentajan. Koiralauman valmennukseen liittyy Juha Teikari, joka valmensi SalBan edustusmiehistöä viimeksi kaudella 2011-12.

Lue lisää
Rauman SalBan ja Petri Seppisen tiet eroavat

Rauman SalBan ja Petri Seppisen tiet eroavat

Rauman SalBa on päätynyt purkamaan miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Petri Seppisen sopimuksen.

Lue lisää
Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Lue lisää
Petri Seppinen on SalBan uusi päävalmentaja

Petri Seppinen on SalBan uusi päävalmentaja

Rauman SalBan uudeksi päävalmentajaksi on nimitetty 1+2 vuotisella sopimuksella Petri Seppinen.

Lue lisää
Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Lue lisää