Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

SalBa Suomen Cupin pikkufinaalin voittaja

SalBa selviytyi lauantaisesta pikkufinaalista voittajana tiukkojen vaiheiden jälkeen. Vastaan asettunut Rangers pelasi hyvän pelin, eikä antanut SalBalle mitään ilmaiseksi.

Ensimmäinen erä ei ehtinyt kunnolla alkamaan kun SalBa otti jo ensimmäisen jäähynsä. Tilanteessa Markus Viitanen löi vastustajan mailaan tavalla joita omassa sarjassa menee tuomarien silmien läpi lukuisia. Jäähyn SalBa selvitti kunnialla, mutta pian jäähyn loppumisen jälkeen toinen osuminen mailaan tuotti vastustajalle rankkarin. Vetämään asettunut Chris Starck ei erehtynyt vaan viimeisteli komean maalin, vieden Rangersin 1-0 johtoon. Peli alkoi SalBan osalta siis erittäin synkällä tavalla. Rikkeet aiheuttivat pientä kapinahenkeä raumalaisten aitiossa, mutta totuuden nimissä on sanottava, että valittu linja oli hyvä ja tätä peliä pitääkin pelata ilman mailaan lyömisiä. Lisäksi kun linja osoittautui tasapuoliseksi voi jo tässä vaiheessa antaa tuomareille puhtaat paperit. SalBa sisuuntui alun takaiskusta ja otti pelin melko täydelliseen hallintaansa. Parasta antia ensimmäisessä erässä olivat Keskitalon johtaman kentän vaihdot. Pallo vietiin helpohkosti hyökkäysalueelle ja siellä mies ja pallot liikkuivat mallikkaasti saaden vastustajan juoksemaan ympäri kenttää, ainoa mikä pyörityksistä jäi puuttumaan oli maalit ja ne yleensä ratkaisee. Erätauolle maalin tappioasemassa.

Toinen erä oli melko täydellisesti ensimmäisen vastakohta sillä erotuksella että Rangers onnistui myös maalinteossa. Heti erän alkupuolella Pihkoluoma tasoitti ottelun nousemalla totutusti vasenta laitaa pitkin ja laukoen pallon komeasti takayläkulmaan. Siihen loppuikin erän raumalaisittain positiiviset otteet. Rangers piti palloa ja teki kentällä aika tarkkaan mitä tahtoi. Rangersin hallinta perustui pitkälti keskialueen tukkimiseen, he tukkivat keskustan ja saivat salbalaiset puskemaan päätään seinään. Oman osansa heikosta toisesta erästä voi niskoilleen ottaa myös valmennusjohto, joka ei riittävästi reagoinut Rangersin muuttuneeseen peliin. Onneksi SalBan puolustus maalivahti Kallioniemen johdolla toimi kuitenkin hyvin ja piti lukemat siedettävinä. Rangers teki erässä kaksi maalia, ensimmäinen tuli ylivoimalla ja toiseen esityön teki monessa mukana ollut Viitanen. 15 s ennen erän loppua väsynyt Viitanen päätti näyttää peliä vierestä seuranneille pääfinaalijoukkueille mitä kaikkea vanhalla kunnon jalkakikalla saa aikaan. Tällä kertaa sillä sai aikaan pallonmenetyksen ja vastustajan kiitoksen kaksi sekuntia myöhemmin. Taululle 3-1 ja valmennuksen taululle kirkas puna.

Kolmanteen erään tuli ryhdistäytynyt SalBa. Peliään muuttanut SalBa sai jälleen enemmän pallokontrollia ja tilanteita. Erään lähdettiin nostamalla toinen mies selvästi ylös, tällä saatiin kenttään lisää pituutta ja keskialueelle lisää tilaa. Pallo saatiin toimitettua nopeammin ylös ja tämä osaltaan vaikeutti vastustajan peliä. Erän ensimmäinen puolisko meni pitkälti siinä että saatiin vastustaja myymään keskialue takaisin meille, kun myyntityö oli tehty oli aika varsinaisen työn. Peliään tiivistänyt SalBa marssitti vuorotellen kentälle ykkös- ja kakkoskenttänsä. Kentistä Keskitalon kentällinen käytti voitettua tilaa paremmin hyväkseen ja iski kolme kertaa lähes peräkkäisissä vaihdoissa. Muutamat nopeat syötöt ja mies vapaaksi maalin eteen. Keskitalo viimeisteli kavennuksen ja tasoituksen, Mikanmaa puolestaan sai kunnian uittaa voittomaalin vastustajan kassarin kainalosta. Loppuerä maaleista saadun hurmoksen johdolla meni yllättävänkin helposti. Rangers ei kunnollista kirivaihdetta saanut päälle ja näin SalBalla oli summerin jälkeen juhlan paikka. Suomen Cupin pikkufinaalin voitto oli hieno palkinto siitä työstä mitä tässä on kesästä asti tehty.

Yleisesti ottelusta voidaan todeta että se olisi voinut päättyä kumman tahansa voittoon. SalBan rutiini riitti tällä kertaa paremmin ja ansaittu voitto tuli haettua. Rangersille pitää antaa täysi tunnustus. Joukkue pelasi siistiä ja fiksua peliä antaen hienon vastuksen. Rangersin puolelta todettiin, ettei joukkue ollut vielä valmis voittamaan isoa ottelua. Sanoissa saattaa piillä totuuden siemen, toinen raumalaisten peliä helpottanut elementti oli vastustajan suoraviivaisuuden puute, siinä missä SalBa nousi voittoon nopeilla syötöillä ja nopeilla laukauksilla, Rangers puolestaan luotti ehkä liikaakin kanttien voimaan. Se lisäsekunti mikä tuosta koitui riitti SalBalle ja mies ehti usein pallon tielle.

SalBan lopullinen sijoitus Suomen Cupissa oli viides. Sijoitus on seuran historian paras.