Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Riikola ja Antonen Lukkoon, Vidgrenin optio käytetty

Riikola ja Antonen Lukkoon, Vidgrenin optio käytetty

 

Rauman Lukko on kiinnittänyt tulevan kauden joukkueeseensa kokemusta ja nuorta voimaa, kun puolustaja Simo-Pekka Riikola ja hyökkääjä Joose Antonen siirtyvät Raumalle molemmat kahden vuoden sopimuksella. Lisäksi Lukko käyttää hyökkääjä Aaro Vidgrenin yhden vuoden option.

24-vuotias Riikola saapuu Lukkoon Lappeenrannan SaiPasta. Yli 200 liigaottelun kokemuksen omaava Jokipoikien kasvatti starttasi liigauransa Kuopion KalPan paidassa kaudella 2010-11, josta siirtyi SaiPaan kahden kauden jälkeen. 186-senttinen ja 83-kiloinen puolustaja pelasi päättyneellä kaudella 37 liigaottelua, joissa syntyi tehopisteet 2+7=9.

- Lähden Raumalle todella odottavilla fiiliksillä. Lukko oli heti kiinnostunut ja päätös oli helppo, sillä siellä on kasassa erittäin hyvä joukkue, kuten Raumalla on perinteisesti aina ollut. Lukon paidassa saa taistella aina Liigan kärkikahinoissa, joten tämä on henkilökohtaisestikin hieno haaste minulle, Riikola kertoo.

- Riikola tuo puolustukseen monipuolisuutta ja jämäkkää tekemistä. Hänellä on oikea tarve tulla Raumalle ja pelata ensi kaudella vahva kausi Lukossa, Lukon päävalmentaja Juha Vuori kommentoi.

Juniorimaajoukkueiden vakiokokoonpanoon kuulunut Riikola on pelannut yhdet alle 20-vuotiaiden MM-kisat (2012) ja yhdet alle 18-vuotiaiden MM-kisat (2010), jolloin hän voitti MM-pronssia.

Oikealta laukovalla Riikolalle on vyöllään yhteensä 205 liigaottelua tehoin 14+41=55 ja hän on pelannut urallaan myös yhdeksän CHL-ottelua.

20-vuotias Joose Antonen siirtyy Raumalle Jyväskylästä, jossa hän edusti viime kaudelle sekä JYPiä Liigassa että JYP Akatemiaa Mestiksessä. 187-senttinen ja 84-kiloinen Antonen on Tampereen Ilveksen kasvatti, joka on urallaan pelannut niin keskushyökkääjänä kuin laidassakin.

Oikealta laukova Antonen on pelannut urallaan tähän mennessä liigaotteluita yhteensä 15 tehopistein 1+2=3 ja Mestiksessä 155 ottelua, joissa hän on viimeistellyt tehot 27+47=74. CHL:ssä otteluita on kertynyt tähän mennessä kuusi, joissa hän on viimeistellyt kaksi osumaa ja alustanut kaksi.

- Otan tämän uutena hienona haasteena. Olen kuullut pelkkää hyvää Raumasta ja uskon, että menen pelaajana parhaiten eteenpäin juuri Lukossa. Henkilökohtaisella tasolla tavoite on päästä pelaamaan mahdollisimman paljon, Antonen sanoo.

- Joose on lahjakas pelaaja, joka tuo hyökkäykseen luovuutta.  Hän tulee Raumalle oikealla asenteella ja hänestä voi kasvaa täällä erinomainen pelaaja, Juha Vuori kertoo.

Joose Antonen on Riikolan tavoin ollut juniorimaajoukkueiden vakiokasvo ja hän pelasi alle 18-vuotiaiden MM-kilpailuissa vuosina 2012 ja 2013, joista jälkimmäinen turnaus päättyi pronssimitaleihin.

Lukko ja Aaro Vidgren päätyivät käyttämään sopimuksessa olleen option ja näin ollen 18-vuotias hyökkääjä edustaa Lukkoa myös alkavan kauden. Päättyneellä kaudella vasemmalta laukova TPS-kasvatti pelasi pääsääntöisesti Lukon A-nuorissa, mutta teki myös liigadebyyttinsä pelaten seitsemän ottelua Liigaa Lukko-paidassa ja Mestistä 12 ottelua  yhteistyöseura KeuPa HT:ssa.

Vidgren oli mukana myös helmikuun puolessa välissä alle 20-vuotiaiden maajoukkueen turnauksessa Saksassa.

- Tässä on nyt takana onnistuneet kaksi vuotta Raumalla ja Lukko on ollut minulle hyvä paikka. Odotan innolla ensi kautta. On hienoa päästä työskentelemään esimerkiksi Juha Vuoren ja Timo Saarikosken kanssa, joka on tuttu jo A-nuorista, Vidgren sanoo.

- Aaro on tehnyt hyvää työtä Akatemiassa ja hän pelasi jo menneellä kaudella Liigassa. Hänen tekemisensä on huomattu myös nuorten maajoukkueessa ja uskon että Aarossa on potentiaalia kehittyä hyväksi ja vahvaksi pelaajaksi, Juha Vuori kertoo.

Lukon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Rauman Lukko Oy - logo

Lukko - 2015-2016 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2015-2016

Ottelut kaudella 2015-2016

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


Joose Antonen

28.4.1995 Tampere
Tiedot

Simo-PekkaRiikola

Simo-Pekka Riikola

3.2.1992 Joensuu
Tiedot


Steven Jandric 1+1-vuotisella sopimuksella Lukkoon

Steven Jandric 1+1-vuotisella sopimuksella Lukkoon

Kanadalainen Steven Jandric saapuu vahvistamaan Lukon hyökkäystä 1+1-vuotisella sopimuksella. Jälkimmäinen sopimusvuosi sisältää seuran option.

Lue lisää
Samuli Piipponen vahvistamaan Lukon puolustusta loppukauden ajaksi

Samuli Piipponen vahvistamaan Lukon puolustusta loppukauden ajaksi

Puolustaja Samuli Piipponen siirtyy Lukkoon Jukureista loppukauden ajaksi. Vuonna 1993 syntynyt leftin pakki on kuluvalla kaudella tehnyt 32 ottelussa tehot 3+5. Rangaistusminuutteja on kertynyt samassa ajassa 40.

Lue lisää
Aleksi Saarela jatkaa loppukauden Lukossa

Aleksi Saarela jatkaa loppukauden Lukossa

Rauman Lukon hyökkääjä Aleksi Saarela jatkaa Lukossa kauden 2020-21 loppuun. Aleksi Saarelalla oli entuudestaan koko kauden kattava sopimus Lukon kanssa, mutta sopimus sisälsi mahdollisuuden siirtyä myös NHL:ään.

Lue lisää
Robert Arrak vahvistamaan Lukon U20-joukkuetta

Robert Arrak vahvistamaan Lukon U20-joukkuetta

Lupaava virolaiskiekkoilija Robert Arrak, 21, on tehnyt 1+2-vuotisen sopimuksen Lukon kanssa. Viime kaudella Alps Hockey Leaguessa itävaltalaista RB Hockey Juniorsia edustanut Arrak tulee lähtökohtaisesti vahvistamaan Lukon U20-joukkuetta.

Lue lisää
Lukas Klok vahvistaa Lukon puolustusta myös tulevalla kaudella

Lukas Klok vahvistaa Lukon puolustusta myös tulevalla kaudella

25-vuotias tsekkipuolustaja Lukas Klok saapui Raumalle viime kaudella KHL-seura Slovan Bratislavasta.

Lue lisää
Daniel Audette Lukon riveihin

Daniel Audette Lukon riveihin

Seuran keskikaista täydentyy huippuvahvistuksella kun 24-vuotias Daniel Audette siirtyy Raumalle vuoden sopimuksella.

Lue lisää