Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Mikko Kousa täydentää Lukko-puolustuksen

Mikko Kousa täydentää Lukko-puolustuksen

Rauman Lukko ja puolustaja Mikko Kousa ovat solmineet yksivuotisen sopimuksen. Kousa korvaa uransa lopettamaan joutuneen Jyrki Välivaaran.

Lahtelaislähtöinen, 26-vuotias Kousa kiekkoili päättyneellä kaudella Helsingin Jokereissa.  Kovan laukauksen ja hyvän luistelun omaava kiekollinen puolustaja viimeisteli 57 pelaamassaan ottelussa tehopisteet 5+13=18.

- Tässähän oli tämä lähtötilanne, että me luulimme joukkueen olevan valmis, kun sitten tuli tämä ikävämpi uutinen koskien Välivaaraa. Halusimme, että vaikka meiltä lähti ison profiilin kotimainen puolustaja, niin vastaava kaveri on löydettävä tilalle. Markkinat tosin olivat rajalliset, joskin meille nyt suotuiset sillä me halusimme Mikko Kousan ja hänet me myös saimme. Mies oli meidän ykkösvaihtoehtomme, Lukko-valmentaja Risto Dufva kommentoi.

Oikealta laukova, 175-senttinen ja 77-kiloinen Mikko Kousa on edustanut Liigassa kasvattajaseuransa Lahden Pelicansin ja Helsingin Jokereiden lisäksi myös Helsingin IFK:tä. Kaudella 2010-11 Kousa oli mukana voittamassa IFK:lle Suomen mestaruuden ja kausi 2011-12 IFK:ssa oli Kousan tähän mennessä tehokkain kun mies kirjasi 59 ottelussa tehot 12+22=34.

Edelliskaudella Kousa pelasi puoliksi KHL:n Torpedo Nizhny Novgorodissa sekä SHL:n MoDo:ssa.  Maaotteluita Kousa on pelannut 52, viimeistellen niissä tehot 3+4=7.

Mikko Kousa pelaa Lukossa pelinumerolla 10.

Lukon joukkueen kerrottiin olevan valmis viimeistään silloin kun Aaron Gagnonin sopimus julkaistaan. Jyrki Välivaaran ikävä lopettamisuutinen vei Lukon takaisin pelaajamarkkinoille. Kousan tulon myötä markkinoita ei Dufvan mukaan enää tarvitse tarkkailla suurennuslasilla.

- Joukkue on varmasti kasassa kun viimeinen siirtopäivä on ohi, mutta ei meillä ole tarvetta olla aktiivisia markkinoilla. Tällä porukalla lähdetään liikkeelle ensi maanantaina, Dufva sanoo.

Lukon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Rauman Lukko Oy - logo

Lukko - 2014-2015 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2014-2015

Ottelut kaudella 2014-2015

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


MikkoKousa

Mikko Kousa

11.5.1988 Lahti
Tiedot

JyrkiVälivaara

Jyrki Välivaara

30.5.1976 Jyväskylä
Tiedot


Tsekkipuolustaja Lukas Klok Rauman Lukkoon

Tsekkipuolustaja Lukas Klok Rauman Lukkoon

Rauman Lukon ja 24-vuotiaan Lukas Klokin sopimus on muotoa 1+1 seuran optiolla, jossa pelaajalla on KHL-pykälä.

Lue lisää
Pathrik ja Ponthus Westerholm vahvistamaan Lukon hyökkäystä

Pathrik ja Ponthus Westerholm vahvistamaan Lukon hyökkäystä

Ruotsalaiset 27-vuotiaat kaksoset Pathrik ja Ponthus Westerholm saapuvat Raumalle vuoden sopimuksilla tuoreesta Ruotsin mestarista Frölunda HC:sta. Veljeksistä Pathrik on vasemmalta laukova sentteri ja oikealta laukova Ponthus on taas laituri.

Lue lisää
David Nemecek Rauman Lukkoon

David Nemecek Rauman Lukkoon

23-vuotias tsekkipuolustaja David Nemecek siirtyy maansa pääsarjasta BK Mlada Boleslavista Lukkoon 1+1 mallisella sopimuksella, jossa jälkimmäinen vuosi on seuran optiolla.

Lue lisää
Eero Elo palaa Lukkoon kaksivuotisella sopimuksella

Eero Elo palaa Lukkoon kaksivuotisella sopimuksella

Rauman Lukko ja hyökkääjä Eero Elo ovat tehneet kahden vuoden sopimuksen. 28-vuotias seuran oma kasvatti palaa Raumalle Sveitsistä. Hän edusti Lukkoa viimeksi kaudella 2012-13.

Lue lisää
Justin Danforth pysyy Lukko-paidassa

Justin Danforth pysyy Lukko-paidassa

Rauman Lukko on käyttänyt Justin Danforthin sopimukseen kirjatun yhden vuoden option. Näin ollen 25-vuotias kanadalaishyökkääjä edustaa sinikeltaisia myös kaudella 2019-20.

Lue lisää
Vili Laitinen jatkaa Lukossa seuraavat kaksi kautta

Vili Laitinen jatkaa Lukossa seuraavat kaksi kautta

Rauman Lukko on käyttänyt Vili Laitisen sopimukseen kirjatun option. 19-vuotias puolustaja pysyy näin ollen raumalaisseuran riveissä myös seuraavat kaksi kautta eli kevääseen 2021 asti.

Lue lisää