Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lapua nollasi Lukon

 

Lapua nollasi Lukon
UrheiluRauma

 Lukko - Lapua 0-2 (0-5, 0-3)

Lapua osoitti sunnuntaina reilulle 600-päiselle yleisölle tuulisella Otanlahden Pesäpallostadionilla, ettei ole mitenkään sattumaa, että joukkue johtaa naisten superia. Lukko oli aikalailla aseeton illan ottelussa ja siitä kertoo omaa karua kieltään myös ottelun kolmostilanteet, joita Lukolla oli viisi ja Lapualla 24.

Pohjalaiset saivat aikalailla toivomansa alun otteluun, sillä ensimmäisen vuoron aloittavalla joukkue iski heti kaksi juoksua.

- Meiltä hyvä lähtö otteluun, kun heti tuli onnistumisia, myhäili tyytyväinen vieraiden pelinjohtaja Vesa Liikala.

Lukolla oli läpi ottelun suuri vaikeuksia luoda tilanteita, sillä esimerkiksi näpyillä oli aivan turha yrittää kolmoselle, kun aina sieppari Saija-Maria Saarelta tuli tulinen tappoheitto ja juoksija oli tuhottu taipaleelle.

- Aika paljon tehtiin virheitä ulkopelissä eikä sisäpeli kulkenut ollenkaan, sanaili pettyneen oloinen Lukon ykköspalkittu Miia Karppanen.

Toinen jakso alkoi kuten ensimmäinenkin, sillä kun Lapua tuli tasoittavalleen, niin joukkue siirtyi nopeasti taas 2-0-johtoon. Jakso eteni myös samoja latuja ja kettupaidat saivatkin vasta oikeastaan kunnon tilanteita päälle neljännen aloittavalla ja nekin lopahti sitten joko merkkivirheisiin tai muuten vain heikkoihin lyönteihin.

- Hieno alku ja hyvä ulkopeli, no ulkopeli on aina hyvää, kun kaveri ei yhtään juoksua. Odotin kyllä rehellisesti sanottuna Lukolta enemmän, sanaili Liikala.

- Meidän pelimme ei sujunut missään vaiheessa suunnitelmien mukaan. Joukkueellani on juuri nyt suuria vaikeuksia luoda tilanteita, pohti Lukon pelinjohtaja Teemu Körkkö.

Lapuan ykköspalkittu Paula Saloranta oli puheissaan melkoisen vaatimaton:

- Ihan ok peli minulta, Saloranta sanaili.

Siis todellakin vaatimatonta naiselta, joka toi vieraiden kahdeksasta juoksusta neljä.

Lukko jatkaa pelejään jo keskiviikkona, jolloin Otanlahteen saapuu Kempeleen Kiri. Mitenkä tämä tappio hoidetaan nyt alta pois?

- Tämä pitää nyt vain käsitellä nopeasti ja huomenna siirrämme katseet Kempele-otteluun, kertoili Körkkö.

Palkitut:

Lukko:
I: Miia Karppanen
II: Marjut Rantanen

Lapua:
I: Paula Saloranta
II: Saija-Maria Saari

Tilastot:

Lukko: -

Lapua: Tanja Vehniäinen 3/-, Enni Kylä-Kause 2/-, Maija Kaappola 2/-, Suvi Huhtanen 1/-, Paula Saloranta -/4, Saija-Maria Saari -/2, Elina Mäki -/1  ja Emmi Viitala -/1


Takaisin edelliselle sivulle
Superpesiksen runkosarjaa venytetään pidemmälle syksyyn

Superpesiksen runkosarjaa venytetään pidemmälle syksyyn

Superpesiksen sarjajärjestelmät uudistuvat. Kaksinkertaisen runkosarjan lisäotteluista, kuten paikalliskierroksista ja valintaotteluista, luovutaan. Tilalle tulevat ylempi ja alempi jatkosarja.

Lue lisää
Imatran Pallo-Veikkojen unelma toteutui: Itä-Länsi ja Superpesistä Ukonniemessä 2017

Imatran Pallo-Veikkojen unelma toteutui: Itä-Länsi ja Superpesistä Ukonniemessä 2017

Perinteikäs Imatran Pallo-Veikot tekee usealla saralla paluuta parrasvaloihin.

Lue lisää
Kirittäret lähtee paalulta naisten Superpesiksen pudotuspeleihin

Kirittäret lähtee paalulta naisten Superpesiksen pudotuspeleihin

Lapuan Virkiä on voittanut viisi edellistä naisten Suomen mestaruutta pesäpallossa. Neljästi loppuotteluvastustajana on ollut Kirittäret Jyväskylästä.

Lue lisää
Mikko Kanala ja Emma Nieminen Superpesiksen elokuun pelaajiksi

Mikko Kanala ja Emma Nieminen Superpesiksen elokuun pelaajiksi

Superpesiksen mitaliottelut alkavat viikonloppuna. Mitä pidemmälle kausi on edennyt, sitä enemmän on tarvittu tiukkojen tilanteiden kylmäpäisiä ratkaisijoita.

Lue lisää
Kylmyys ei kangistanut Superpesiksen katsojia

Kylmyys ei kangistanut Superpesiksen katsojia

Superpesiksessä siirrytään puolivälierävaiheeseen tiistaina. Säiden haltijan luomat alkukauden haasteet kääntyivät lopulta hyväksi torjuntavoitoksi, kun yleisö löysi runkosarjan ratkaisuotteluissa mukavasti paikan päälle katsomoihin.

Lue lisää
Superpesiksen ja Ykköspesiksen kuukauden pelaajat valittu

Superpesiksen ja Ykköspesiksen kuukauden pelaajat valittu

Miesten Superpesiksen lyöjä- ja tehotilastojen kärkipäässä on nähty alkukaudesta yllätysnimiä tuttujen kasvon rinnalla. Yksi heistä on toukokuun pelaajaksi valittu Alajärven Ankkureiden Sami Mikkolanaho.

Lue lisää