Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Erno Tuomainen on Feran uusi pelinjohtaja

Erno Tuomainen on Feran uusi pelinjohtaja

Valmentajana SiiPen naiset peräkkäisinä vuosina Suomensarjasta Ykköspesiksen kautta Superpesikseen kauden 2019 päätteeksi nostanut Erno Tuomainen, 31, siirtyy Siilinjärveltä Feran pelinjohtajaksi 2+1-vuotisella sopimuksella. Tuomainen aloittaa myös seuran valmennuspäällikkönä 1.1.2021 alkaen.

Tuomaisen sopimus kattaa varmuudella kaudet 2021 ja 2022, lisäksi seuralla on optio kaudesta 2023. Pitkällä sopimuksella Fera haluaa rakentaa uuden strategian mukaista jatkuvuutta. Tuomainen aloittaa vuodenvaihteessa myös seuran valmennuspäällikkönä ja hänen keskeisimpiä tehtäviään onkin pelaajien pidempiaikainen kehitystyö. Samaa enteilee Feran pelaajasopimustilanne, kun jokaisella sopimuspelaajalla on kauden 2021 lisäksi sopimuksessaan vähintään optio kaudesta 2022.

– Omat ajatukseni kohtasivat seuran seuran kanssa ja kipinä syttyi nopeasti, Tuomainen kertaa neuvotteluiden kulkua.

Fera halusi superpesisjoukkueelle päätoimisen pelinjohtajan, jolla on mahdollisuus osallistua pelaajien päivittäiseen arkeen. Tuomainen näkee pelaajien yksilöllisen valmentamisen ja kehittämisen tärkeänä osana joukkueen menestystä.

– Kun jokaista pelaajaa kehittää omassa roolissaan, on sen pakko näkyä myös joukkueen kehityksenä, Tuomainen toteaa.

Fera haluaa uuden strategian mukaan tulevaisuudessa vakiinnuttaa paikkansa Superpesiksen mitalipeleissä. Yksi tärkeä askel kohti tavoitetta oli täysipäiväisen pelinjohtajan ja valmennuspäällikön palkkaaminen. Tuomainen on toiminut aiemmin vastaavanlaisessa roolissa myös Siilinjärvellä.

– Feran juniorijoukkueet ovat tottuneet viime vuosina menestymään ja junioriputkesta onkin tulossa lupaavia pelaajia. Feran uusi strategia pyrkii valmennuspäällikön johdolla tuottamaan näistä junioreista tulevaisuuden superpesispelaajia, sekä kehittämään jo valmiista superpesistason pelaajista sarjan tähtipelaajia, sanoo Feran pelaajahankinnoista ensimmäistä kauttaan vastaava Seppo Lindroos.

– Ferassa juniorityö on ollut jo pitkään vahvaa. Nyt lähdetään ottamaan seuraavaa askelta, jolla kehitetään junioreista superpesisjoukkueen runkopelaajia, Tuomainen pohtii.

Tuomainen tulee Raumalla itselleen lähes tuntemattomaan ympäristöön. Uudella kotikentällään hän ei ole liiemmin vieraillut, kun menneellä kaudella ei sarjajärjestelmän takia pelireissua Otanlahden pesäpallostadionille tullut. Toisaalta syntyperäinen savolainen omaa pienen pienet raumalaiset sukujuuret, kun Tuomaisen mummo on aikanaan asunut Raumalla.

Sopimustilanne 3.10.2020:
Jasmin Andreasen, 2021 (2022)
Jenna Kallio, 2021 (2022)
Fanny Lahtinen, 2021 (2022)
Jannika Lillunen, 2021 (2022)
Julia Ruoho, 2022 (2024)
Aino Tanhua, 2021 (2022)

Erno Tuomainen, 2022 (2023)

Lähde: fera.fi


Takaisin edelliselle sivulle
Väliinjättösääntö laajenee pesäpallossa alkavalle kaudelle

Väliinjättösääntö laajenee pesäpallossa alkavalle kaudelle

Pesäpalloliiton johtokunnan elokuussa 2019 tekemällä päätöksellä lyöntivuoroja koskevat pelisäännöt uudistuvat alkavalle kaudelle Superpesiksessä ja Ykköspesiksessä.

Lue lisää
Pesäpalloliitto ohjeisti korona-ajan käytännöistä

Pesäpalloliitto ohjeisti korona-ajan käytännöistä

Kansallispelimme liki 100-vuotisen historian ajan pesäpallo-ottelu on aloitettu hutunkeitolla.

Lue lisää
Pesäpallon otteluohjelmat julki - naisten Superpesiksen kausi käyntiin kuumilla paikallisotteluilla

Pesäpallon otteluohjelmat julki - naisten Superpesiksen kausi käyntiin kuumilla paikallisotteluilla

Naisten Superpesiksessä palataan tositoimiin ensimmäisenä kotimaisena palloilusarjana koronaviruspandemian aiheuttaman poikkeustilan jälkeen. Avauskierroksella nähdään neljä huippuottelua perjantaina 12.6.

Lue lisää
Miesten Superpesis vauhtiin 2.7. alkaen - 14 joukkuetta tavoittelee Suomen mestaruutta

Miesten Superpesis vauhtiin 2.7. alkaen - 14 joukkuetta tavoittelee Suomen mestaruutta

Nyt se on varmaa. Kaikki 14 joukkuetta ovat mukana, kun miesten superpesiskausi käynnistyy 2. heinäkuuta. Panoksena on 97. Suomen mestaruus miesten pääsarjapesäpallon historiassa. Ainoastaan sotavuosina 1941 ja 1944 sarja on jäänyt pelaamatta.

Lue lisää
Naisten superpesiskausi käyntiin 12. kesäkuuta

Naisten superpesiskausi käyntiin 12. kesäkuuta

Pesäpallokausi 2020 on pääsemässä vahvasti vauhtiin kesäkuun toisella viikolla. Naisten Superpesiksessä otteluohjelmaan on merkitty ensimmäiset ottelut perjantaille 12. kesäkuuta.

Lue lisää
Superpesiksen runkosarjaa venytetään pidemmälle syksyyn

Superpesiksen runkosarjaa venytetään pidemmälle syksyyn

Superpesiksen sarjajärjestelmät uudistuvat. Kaksinkertaisen runkosarjan lisäotteluista, kuten paikalliskierroksista ja valintaotteluista, luovutaan. Tilalle tulevat ylempi ja alempi jatkosarja.

Lue lisää