Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lukon kotitaika säilyy

 

Lukon kotitaika säilyy
UrheiluRauma

Lukko - Mansen Räpsä 2-0 (4-1, 2-1)

Olihan Otanlahden Pesisstadionilla melkoinen jännitysnäytelmä 669 katsojan riemuksi. Ottelussa kotijoukkue Lukko sai vastaansa fuusioseura Mansen Räpsän. Ennen viimeistä vuoroparia Lukko johti toista jaksoa 1-0, mutta Räpsä tuli tasoihin, kun Henna Peltokangas kipitti kotiin harhaheiton turvin. Raumalaiset olivat kuitenkin päättäneet ottaa ottelussa täydet kolme pistettä ja sen he myös tekivät. Ensin Miia Karppanen täräytti kolmospuolelta maisemaan ja siirsi näin Ida Henrikssonin kolmoselle ja itse ehti kakkoselle. Jatkossa Karppanen ehti itse kolmoselle ja ja raumalaisten ykköspalkittu Sini Strander asettui lyömään ja lyönti olikin vastustamaton ja sillä nopeakinttuinen Karppanen kipitti kotiin ja näi Lukko-soturit saalistivat täydet kolme pistettä.

- Pelimme oli parantunut huimasti viikonlopun pohjoisen reissun jälkeen, vaikkakin kyllähän me muutaman juoksun saimmekin kaverin avustuksella, totesi Strander.

Ensimmäinen jakso ratkesi toisen vuoroparin aloittavaan, kun Lukko iski siihen neljä juoksua. Lyöjinä toimivat Minttu Mäkinen, Mirka Rintamäki, Elina Perkiömäki ja Hanna Väisänen ja hän myös toi yhden. Kotiin puolestaan ehtivät Väisäsen lisäksi Miia Karppanen, Emma Nieminen ja Johanna Käkönen. Manselaiset rikkoivat kuparisensa neljännen tasoittavalla, kun harhaheiton turvin kotiin kipitti Nina Taipale.

- Syvä huokaus tästä pelistä, meille tuli ihan liikaa virheitä ja tulos näkyi heti taululla, kertaili manselaisten 1-palkittu Sanna Vistinmäki.

- Eka jakso oli meiltä lähes katastrofi. Muutenkin harmittaa esityksemme, kun oli noin hieno yleisö. Pelaajien pitäisi vain yksinkertaisesti uskaltaa enemmän sisäpelissä, paalutti Mansen pelinjohtaja Juha Antikainen.

Toinen jakso olikin todella tiukkaa siis ihan loppuun asti. Ensimmäinen juoksu nähtiinkin vasta kolmannen vuoron tasoittavalla, kun ensimmäistä naisten peliään kotiyleisön edessä pelannut lukkari Juulia Kuusio kotiutti kovalla lyönnillä toisen b-tyttöikäisen eli Ida Henriksson. Neljäs vuoro olikin sitten alussa kerrottu jännitysnäytelmä.

- Hienoa, että tytöt päätti taistella lopussa vielä täydet kolme pistettä kotiin, Lukon viuhkamies Jarkko Pokela sanaili.

- Tämän pelin jälkeen tippui kyllä todellinen rautakanki vessanpönttöön, sillä niin syvissä vesissä me kävimme viikonloppuna. Räpsä paransi peliään pelin edetessä, emmekä saaneet enää tokalla jaksolla samanlaista peliä käyntiin, kertaili Pokela.

Pokela kertoi luonnollisesti myös Juulia Kuusion pelistä mielipiteensä:

- Juulia pelasi ihan hienosti, mutta kyllä hän vielä vähän oppirahoja makselee. Varsinkin väärän käyttöä pitää vielä harjoitella. Onhan se tietysti hyvä, että on rohkea, mutta enemmän pitää luottaa myös muihin ulkopelissä.

Palkitut:
Lukko:

I: Sini Strander
II: Juulia Kuusio

Manse:

I: Sanna Vistinmäki
II: Milja Vehmaanperä


Takaisin edelliselle sivulle
Superpesiksen runkosarjaa venytetään pidemmälle syksyyn

Superpesiksen runkosarjaa venytetään pidemmälle syksyyn

Superpesiksen sarjajärjestelmät uudistuvat. Kaksinkertaisen runkosarjan lisäotteluista, kuten paikalliskierroksista ja valintaotteluista, luovutaan. Tilalle tulevat ylempi ja alempi jatkosarja.

Lue lisää
Imatran Pallo-Veikkojen unelma toteutui: Itä-Länsi ja Superpesistä Ukonniemessä 2017

Imatran Pallo-Veikkojen unelma toteutui: Itä-Länsi ja Superpesistä Ukonniemessä 2017

Perinteikäs Imatran Pallo-Veikot tekee usealla saralla paluuta parrasvaloihin.

Lue lisää
Kirittäret lähtee paalulta naisten Superpesiksen pudotuspeleihin

Kirittäret lähtee paalulta naisten Superpesiksen pudotuspeleihin

Lapuan Virkiä on voittanut viisi edellistä naisten Suomen mestaruutta pesäpallossa. Neljästi loppuotteluvastustajana on ollut Kirittäret Jyväskylästä.

Lue lisää
Mikko Kanala ja Emma Nieminen Superpesiksen elokuun pelaajiksi

Mikko Kanala ja Emma Nieminen Superpesiksen elokuun pelaajiksi

Superpesiksen mitaliottelut alkavat viikonloppuna. Mitä pidemmälle kausi on edennyt, sitä enemmän on tarvittu tiukkojen tilanteiden kylmäpäisiä ratkaisijoita.

Lue lisää
Kylmyys ei kangistanut Superpesiksen katsojia

Kylmyys ei kangistanut Superpesiksen katsojia

Superpesiksessä siirrytään puolivälierävaiheeseen tiistaina. Säiden haltijan luomat alkukauden haasteet kääntyivät lopulta hyväksi torjuntavoitoksi, kun yleisö löysi runkosarjan ratkaisuotteluissa mukavasti paikan päälle katsomoihin.

Lue lisää
Superpesiksen ja Ykköspesiksen kuukauden pelaajat valittu

Superpesiksen ja Ykköspesiksen kuukauden pelaajat valittu

Miesten Superpesiksen lyöjä- ja tehotilastojen kärkipäässä on nähty alkukaudesta yllätysnimiä tuttujen kasvon rinnalla. Yksi heistä on toukokuun pelaajaksi valittu Alajärven Ankkureiden Sami Mikkolanaho.

Lue lisää