Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lukon kotitaika säilyy

 

Lukon kotitaika säilyy
UrheiluRauma

Lukko - Mansen Räpsä 2-0 (4-1, 2-1)

Olihan Otanlahden Pesisstadionilla melkoinen jännitysnäytelmä 669 katsojan riemuksi. Ottelussa kotijoukkue Lukko sai vastaansa fuusioseura Mansen Räpsän. Ennen viimeistä vuoroparia Lukko johti toista jaksoa 1-0, mutta Räpsä tuli tasoihin, kun Henna Peltokangas kipitti kotiin harhaheiton turvin. Raumalaiset olivat kuitenkin päättäneet ottaa ottelussa täydet kolme pistettä ja sen he myös tekivät. Ensin Miia Karppanen täräytti kolmospuolelta maisemaan ja siirsi näin Ida Henrikssonin kolmoselle ja itse ehti kakkoselle. Jatkossa Karppanen ehti itse kolmoselle ja ja raumalaisten ykköspalkittu Sini Strander asettui lyömään ja lyönti olikin vastustamaton ja sillä nopeakinttuinen Karppanen kipitti kotiin ja näi Lukko-soturit saalistivat täydet kolme pistettä.

- Pelimme oli parantunut huimasti viikonlopun pohjoisen reissun jälkeen, vaikkakin kyllähän me muutaman juoksun saimmekin kaverin avustuksella, totesi Strander.

Ensimmäinen jakso ratkesi toisen vuoroparin aloittavaan, kun Lukko iski siihen neljä juoksua. Lyöjinä toimivat Minttu Mäkinen, Mirka Rintamäki, Elina Perkiömäki ja Hanna Väisänen ja hän myös toi yhden. Kotiin puolestaan ehtivät Väisäsen lisäksi Miia Karppanen, Emma Nieminen ja Johanna Käkönen. Manselaiset rikkoivat kuparisensa neljännen tasoittavalla, kun harhaheiton turvin kotiin kipitti Nina Taipale.

- Syvä huokaus tästä pelistä, meille tuli ihan liikaa virheitä ja tulos näkyi heti taululla, kertaili manselaisten 1-palkittu Sanna Vistinmäki.

- Eka jakso oli meiltä lähes katastrofi. Muutenkin harmittaa esityksemme, kun oli noin hieno yleisö. Pelaajien pitäisi vain yksinkertaisesti uskaltaa enemmän sisäpelissä, paalutti Mansen pelinjohtaja Juha Antikainen.

Toinen jakso olikin todella tiukkaa siis ihan loppuun asti. Ensimmäinen juoksu nähtiinkin vasta kolmannen vuoron tasoittavalla, kun ensimmäistä naisten peliään kotiyleisön edessä pelannut lukkari Juulia Kuusio kotiutti kovalla lyönnillä toisen b-tyttöikäisen eli Ida Henriksson. Neljäs vuoro olikin sitten alussa kerrottu jännitysnäytelmä.

- Hienoa, että tytöt päätti taistella lopussa vielä täydet kolme pistettä kotiin, Lukon viuhkamies Jarkko Pokela sanaili.

- Tämän pelin jälkeen tippui kyllä todellinen rautakanki vessanpönttöön, sillä niin syvissä vesissä me kävimme viikonloppuna. Räpsä paransi peliään pelin edetessä, emmekä saaneet enää tokalla jaksolla samanlaista peliä käyntiin, kertaili Pokela.

Pokela kertoi luonnollisesti myös Juulia Kuusion pelistä mielipiteensä:

- Juulia pelasi ihan hienosti, mutta kyllä hän vielä vähän oppirahoja makselee. Varsinkin väärän käyttöä pitää vielä harjoitella. Onhan se tietysti hyvä, että on rohkea, mutta enemmän pitää luottaa myös muihin ulkopelissä.

Palkitut:
Lukko:

I: Sini Strander
II: Juulia Kuusio

Manse:

I: Sanna Vistinmäki
II: Milja Vehmaanperä


Takaisin edelliselle sivulle
Erno Tuomainen on Feran uusi pelinjohtaja

Erno Tuomainen on Feran uusi pelinjohtaja

Valmentajana SiiPen naiset peräkkäisinä vuosina Suomensarjasta Ykköspesiksen kautta Superpesikseen kauden 2019 päätteeksi nostanut Erno Tuomainen, 31, siirtyy Siilinjärveltä Feran pelinjohtajaksi 2+1-vuotisella sopimuksella.

Lue lisää
Väliinjättösääntö laajenee pesäpallossa alkavalle kaudelle

Väliinjättösääntö laajenee pesäpallossa alkavalle kaudelle

Pesäpalloliiton johtokunnan elokuussa 2019 tekemällä päätöksellä lyöntivuoroja koskevat pelisäännöt uudistuvat alkavalle kaudelle Superpesiksessä ja Ykköspesiksessä.

Lue lisää
Pesäpalloliitto ohjeisti korona-ajan käytännöistä

Pesäpalloliitto ohjeisti korona-ajan käytännöistä

Kansallispelimme liki 100-vuotisen historian ajan pesäpallo-ottelu on aloitettu hutunkeitolla.

Lue lisää
Pesäpallon otteluohjelmat julki - naisten Superpesiksen kausi käyntiin kuumilla paikallisotteluilla

Pesäpallon otteluohjelmat julki - naisten Superpesiksen kausi käyntiin kuumilla paikallisotteluilla

Naisten Superpesiksessä palataan tositoimiin ensimmäisenä kotimaisena palloilusarjana koronaviruspandemian aiheuttaman poikkeustilan jälkeen. Avauskierroksella nähdään neljä huippuottelua perjantaina 12.6.

Lue lisää
Miesten Superpesis vauhtiin 2.7. alkaen - 14 joukkuetta tavoittelee Suomen mestaruutta

Miesten Superpesis vauhtiin 2.7. alkaen - 14 joukkuetta tavoittelee Suomen mestaruutta

Nyt se on varmaa. Kaikki 14 joukkuetta ovat mukana, kun miesten superpesiskausi käynnistyy 2. heinäkuuta. Panoksena on 97. Suomen mestaruus miesten pääsarjapesäpallon historiassa. Ainoastaan sotavuosina 1941 ja 1944 sarja on jäänyt pelaamatta.

Lue lisää
Naisten superpesiskausi käyntiin 12. kesäkuuta

Naisten superpesiskausi käyntiin 12. kesäkuuta

Pesäpallokausi 2020 on pääsemässä vahvasti vauhtiin kesäkuun toisella viikolla. Naisten Superpesiksessä otteluohjelmaan on merkitty ensimmäiset ottelut perjantaille 12. kesäkuuta.

Lue lisää