Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lukko lähes nollasi Pesäkarhut

 

Lukko lähes nollasi Pesäkarhut
UrheiluRauma

 Lukko - Pesäkarhut 1-0 (2-0, 1-1)

Kesäisen helteisessä Otanlahdessa yli 1000-päinen yleisö sai nähdäkseen huikean pesäpallonäytelmän, kun rakkaat naapurit Lukko ja Pesäkarhut taistelivat Superpesiksen pisteistä. jo ennen ottelua oli lähes selvää, ettei sunnuntai-iltana tulla näkemään mitään juoksujuhlaa, sillä sen verran hyvät ulkopelijoukkueet olivat vastakkain.

Ennakkoasetelmat osuivatkin kohdilleen, sillä pelissä nähtiin vain neljä juoksua, kaksi jaksoa kohden. Lukko ratkaisi ensimmäisen jakson toisessa vuoroparissa, kun ensin Tiina Andreasen kotiutti Hanna Väisäsen ja heti perään Minttu Mäkinen Elina Perkiömäen. Porilaisten peli oli koko jakson ihmeen tahmeaa ja lukkaripelissä Lukon nuori Marjut "Mapa" Rantanen oli selvästi parempi virkasisko Kaisa Salmelaa.

Toista jaksoa sitten tahkottiinkion sitten ilman juoksuja aina viimeiseen vuoropariin asti. Porilaisten Susanne Ojaniemi kotiutti Heidi Kuusiston ja joukkue pääsi kalkkiviivoilla johtoon. Lukko oli kuitenkin päättänyt, että ottelu päätttyy ennen supervuoroparia. Tasoitusjuoksun löi kukapas muukaan, kuin Tiina Andreasen ja kotiin kipitti varmaotteinen ykkösvahti Emma Nieminen. Raumalaisilla oli tuonkin jälkeen vielä mahdollisuus tehdä voittojuoksu myös toiselle jaksolle, mutta haaveeksi ja niinpä joukkueen saaliina oli vain kaksi pistettä kolmesta mahdollisesta. Vieraille saaliina pyöreä nolla.

- Hyvää pelissä oli se, että Rauma sai vain kaksi pistettä, sillä olimme tänään todella huonoja. Kaveri sai pari juoksua aika helpolla, mutta kaikki kunnia heille, sillä taitoa sekin vaatii, että ne haistaa, paalutti Pesäkarhujen pelinjohtaja Marko Hovi.

- Pinnat maistuu aina, vakkakin toisella jaksolla Kaisa Salmela pyöritti meitä, kuin pässiä narussa. Onneksi tytöt tsemppasivat lopussa tasoitusjuoksun. Yritys oli kovaa myös, että olisimme saaneet vielä voittojuoksunkin, mutta ei ihan riittänyt, Lukon pelinjohtaja Jarkko Pokela sanaili.

Lukko taisi olla ihan uudestisyntynyt edellisen Vihti-tappion jälkeen.

- Sanoin tytöille heti pelin jälkeen, että otteiden täytyy parantua tai sitten on parempi vaihtaa koko joukkue. No hienosti tytöt kasvoivat pelaajina todella paljon ja ottivat huikeasti lisää energiaa tuosta hienosta yleisöstä, jatkoi Pokela.

Lukon kotisaldo pysyi tämän voiton myötä edelleen koskemattomana ja sekin miellytti luonnollisesti Pokelaa. Lukko voitti myös viime kaudella porilaiset kauden joukkueiden avauskohtaamisessa.

- En minä näitä voittoja mitenkää rankkaa, mutta tänään oli ainakin se hienompaa, että yleisöä oli enemmän, Pokela lopetti.

Palkitut:

Lukko:

I: Mirka Rintamäki

II: Marjut Rantanen

Pesäkarhut:

I: Milla Lindström

II: Kaisa Kärkkäinen

 


Takaisin edelliselle sivulle
Erno Tuomainen on Feran uusi pelinjohtaja

Erno Tuomainen on Feran uusi pelinjohtaja

Valmentajana SiiPen naiset peräkkäisinä vuosina Suomensarjasta Ykköspesiksen kautta Superpesikseen kauden 2019 päätteeksi nostanut Erno Tuomainen, 31, siirtyy Siilinjärveltä Feran pelinjohtajaksi 2+1-vuotisella sopimuksella.

Lue lisää
Väliinjättösääntö laajenee pesäpallossa alkavalle kaudelle

Väliinjättösääntö laajenee pesäpallossa alkavalle kaudelle

Pesäpalloliiton johtokunnan elokuussa 2019 tekemällä päätöksellä lyöntivuoroja koskevat pelisäännöt uudistuvat alkavalle kaudelle Superpesiksessä ja Ykköspesiksessä.

Lue lisää
Pesäpalloliitto ohjeisti korona-ajan käytännöistä

Pesäpalloliitto ohjeisti korona-ajan käytännöistä

Kansallispelimme liki 100-vuotisen historian ajan pesäpallo-ottelu on aloitettu hutunkeitolla.

Lue lisää
Pesäpallon otteluohjelmat julki - naisten Superpesiksen kausi käyntiin kuumilla paikallisotteluilla

Pesäpallon otteluohjelmat julki - naisten Superpesiksen kausi käyntiin kuumilla paikallisotteluilla

Naisten Superpesiksessä palataan tositoimiin ensimmäisenä kotimaisena palloilusarjana koronaviruspandemian aiheuttaman poikkeustilan jälkeen. Avauskierroksella nähdään neljä huippuottelua perjantaina 12.6.

Lue lisää
Miesten Superpesis vauhtiin 2.7. alkaen - 14 joukkuetta tavoittelee Suomen mestaruutta

Miesten Superpesis vauhtiin 2.7. alkaen - 14 joukkuetta tavoittelee Suomen mestaruutta

Nyt se on varmaa. Kaikki 14 joukkuetta ovat mukana, kun miesten superpesiskausi käynnistyy 2. heinäkuuta. Panoksena on 97. Suomen mestaruus miesten pääsarjapesäpallon historiassa. Ainoastaan sotavuosina 1941 ja 1944 sarja on jäänyt pelaamatta.

Lue lisää
Naisten superpesiskausi käyntiin 12. kesäkuuta

Naisten superpesiskausi käyntiin 12. kesäkuuta

Pesäpallokausi 2020 on pääsemässä vahvasti vauhtiin kesäkuun toisella viikolla. Naisten Superpesiksessä otteluohjelmaan on merkitty ensimmäiset ottelut perjantaille 12. kesäkuuta.

Lue lisää