Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Toni Koivisto palaa Raumalle

 

Toni Koivisto palaa Raumalle


Rauman Lukko saa riveihinsä todella kovan luokan paluumuuttajan, kun laitahyökkääjä Toni Koivisto liittyy joukkueeseen kolmen vuoden sopimuksella. 30-vuotiasta Koivistoa voi pitää Lukon omana kasvattina, sillä hän muutti synnyinkunnastaan Ylitorniolta Raumalle ja Lukon junioreihin jo 15-vuotiaana. Lukon liigajoukkueessa Koivisto pelasi kaudet 1999-2005.

- Pidän Raumaa kotikaupunkinani, joten Lukkoon palaaminen oli luonnollinen vaihtoehto. Tärkein syy siihen, että lähdin Ruotsista  oli perhe, sillä vaimoni halusi palata takaisin työelämään ja vanhin poikamme aloittaa puolestaan syksyllä esikoulun, Koivisto perustelee.

Paluuta Raumalle helpotti myös omakotitalo, jonka rakentamisen Koivistot aloittivat viime syksynä.

- Paluu tuli mahdolliseksi, kun saimme purettua sopimukseni Luulajan kanssa hyvässä yhteisymmärryksessä, paljastaa Koivisto.

Viimeiset viisi kautta ulkomailla pelannut Toni Koivisto sanoo seuranneensa Lukon edesottamuksia säännöllisesti myös Raumalta pois ollessaan.

- Lukko rakentaa nyt määrätietoisesti joukkuetta, jolla on hyvät mahdollisuudet pärjätä SM-liigassa. Sellaiseen ryhmään on helppo tulla mukaan, Koivisto tiivistää.

Toni Koivisto on pelannut komealla urallaan kaikkiaan 491 SM-liigaottelua tehoilla 115+133. Toistaiseksi parhaalla kaudellaan (Kärpät 2008-09) hän teki 58 ottelussa peräti 62 (23+39) tehopistettä. Kyseinen kausi päättyi Suomen mestaruuteen. Lukon ja Kärppien lisäksi hän on edustanut liigassa myös Tampereen Ilvestä.

Venäjän KHL-liigassa Koivisto pelasi Magnitogorskin paidassa kaudella 2009-10 yhteensä 51 ottelua tehoin 11+8. Ruotsin Elitserienissä kertyi Frölundan ja Luulajan riveissä yhteensä 156 ottelua tehojen ollessa 34+33.

Koiviston palkintokaapista löytyy myös kolme nuorten MM-mitalia, hän oli voittamassa Suomelle 18-vuotiaiden MM-kultaa ja 20-vuotiaissa niin hopeaa kuin pronssiakin. A-maaotteluita Koivisto on pelannut 22. Hän on Floridan seitsemännen kierroksen NHL-varaus vuodelta 2001.

Lukon päävalmentaja Risto Dufva sanoo Toni Koiviston tuovan Lukon hyökkäykseen pelinopeudellaan ja ennen muuta absoluuttisella luistelunopeudellaan juuri niitä elementtejä, joita joukkue on kaivannut.

- Koivistolla oli kunnon rooli Luulajan kaltaisessa hyvässä joukkueessa Se kertoo omaa kieltään hänen potentiaalistaan, Dufva sanoo.

Risto Dufvan mukaan kauden 2013-14 Lukossa on Aki Uusikartanon ja Toni Koiviston pestaamisen jälkeen tilaa vielä yhdelle laadukkaalle keskusyökkääjälle.

Lukon tiedotteesta / UrheiluRauma


Takaisin edelliselle sivulle


Rauman Lukko Oy - logo

Lukko - 2012-2013 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


ToniKoivisto

Toni Koivisto

5.11.1982 Ylitornio
Tiedot


Steven Jandric 1+1-vuotisella sopimuksella Lukkoon

Steven Jandric 1+1-vuotisella sopimuksella Lukkoon

Kanadalainen Steven Jandric saapuu vahvistamaan Lukon hyökkäystä 1+1-vuotisella sopimuksella. Jälkimmäinen sopimusvuosi sisältää seuran option.

Lue lisää
Samuli Piipponen vahvistamaan Lukon puolustusta loppukauden ajaksi

Samuli Piipponen vahvistamaan Lukon puolustusta loppukauden ajaksi

Puolustaja Samuli Piipponen siirtyy Lukkoon Jukureista loppukauden ajaksi. Vuonna 1993 syntynyt leftin pakki on kuluvalla kaudella tehnyt 32 ottelussa tehot 3+5. Rangaistusminuutteja on kertynyt samassa ajassa 40.

Lue lisää
Aleksi Saarela jatkaa loppukauden Lukossa

Aleksi Saarela jatkaa loppukauden Lukossa

Rauman Lukon hyökkääjä Aleksi Saarela jatkaa Lukossa kauden 2020-21 loppuun. Aleksi Saarelalla oli entuudestaan koko kauden kattava sopimus Lukon kanssa, mutta sopimus sisälsi mahdollisuuden siirtyä myös NHL:ään.

Lue lisää
Robert Arrak vahvistamaan Lukon U20-joukkuetta

Robert Arrak vahvistamaan Lukon U20-joukkuetta

Lupaava virolaiskiekkoilija Robert Arrak, 21, on tehnyt 1+2-vuotisen sopimuksen Lukon kanssa. Viime kaudella Alps Hockey Leaguessa itävaltalaista RB Hockey Juniorsia edustanut Arrak tulee lähtökohtaisesti vahvistamaan Lukon U20-joukkuetta.

Lue lisää
Lukas Klok vahvistaa Lukon puolustusta myös tulevalla kaudella

Lukas Klok vahvistaa Lukon puolustusta myös tulevalla kaudella

25-vuotias tsekkipuolustaja Lukas Klok saapui Raumalle viime kaudella KHL-seura Slovan Bratislavasta.

Lue lisää
Daniel Audette Lukon riveihin

Daniel Audette Lukon riveihin

Seuran keskikaista täydentyy huippuvahvistuksella kun 24-vuotias Daniel Audette siirtyy Raumalle vuoden sopimuksella.

Lue lisää