Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tuomala torjui Iirot voittoon

 

Tuomala torjui Iirot voittoon


Vaikean ensimmäisen jakson jälkeen kotijoukkue sai pakettinsa kasaan ja nousi 2-0(0-0)-voittoon Hämeenlinnan Härmää vastaan.

Pallo-Iirojen vieraaksi saapui sarja-avauksensa pelannut Hämeenlinnan Härmä. Vierailijoiden paletti on elänyt vahvasti kauden alla ja joukkue sai aivan kauden kynnyksellä vahvistuksia. Viime kaudella Iirojen rekordi Härmää vastaan oli puhdas kolmella voitolla.

Härmä tuli otteluun äärimmäisen kovalla latauksella, kun taas Iirojen lataus näytti jääneen jonnekin muualle. Vierailijat olivat koko ensimmäisen puoliajan selvästi parempi niin pallollisessa, kuin kaksinkamppailupelaamisessa. Ajoittain peli näytti suorastaan Isät vastaan pojat -meiningiltä. Kotijoukkueen korkealla pelannut puolustuslinja sekä huono prässi pallolliseen pelaajaan oli osoittautua kohtalokkaaksi ensimmäisellä puoliskolla. Härmä sai jatkuvalla syötöllä annettua kontrolloituja krouveja palloja Iiro-puolustuksen selustaan, jonne Anssi Laine oikea-aikaisesti juoksi. Ainoastaan Jani Tuomalan gamesaverit pitivät lukemat maalittomana.

Noin puolen tunnin pelin jälkeen tapahtui valitettava tilanne. Iirojen tukipilari Vasile Marchisin nilkka vääntyi pahasti kaksinkamppailutilanteessa. Vasun tuskaisesta kierimisestä saattoi jokainen päätellä, että nyt kävi pahasti. Hänet vietiin ambulanssilla sairaalaan, jossa todettiin leikkaushoitoa vaativa murtuma.

Lehtonen herätteli joukkuetta puoliajalla

Äijänsuon talviharjoitteluhallissa kaikuu vieläkin päävalmentaja Pasi Lehtosen puoliajalla paaluttamat sanat. Lehtonen teki selväksi, että nyt oli viimeinen hetki herätä taistoon. Pallon ja ukkojen oli liikuttava nopeammin, jottei Härmä pääsisi iholle käyttämään fyysisyyttään. Jussi-Pekka Savolainen vaihdettiin samalla kentälle tuomaan juuri sitä liikettä ja pallovarmuutta.

Lehtosen palopuhe tuntui auttaneen, kun toisella jaksolla nähtiin täysin erilainen kotijoukkue. Pallo liikkui huomattavasti nopeammin ja ennen kaikkea syöttöjen laatu oli selkeästi parempi. Iirot jauhoi omaa peliään ja alkoi saada painetta vastustajan maalille. Toista puoliaikaa ehdittiin tahkoa vajaa kymmenen minuuttia, kun Stanley Ukwuoma niittasi oman vetonsa karat maalin kattoon. Viimeistään johto-osuma nosti taistelufiiliksen vieläkin korkeammalle.

Mitä pidemmälle ottelu eteni sen selvemmin hämeenlinnalaisten bensa alkoi loppua. Kentälle muodostui koko ajan enemmän tilaa ja Iirot jatkoi myllyttämistä. Helpottava toinen osuma oli jo lähellä Nico Rinteen jysäytettyä reitensä tyhjäksi. Pallo ristikon kautta maaliviivalle eikä vielä tänä päivänäkään ole varmuutta kävikö pallo maalin puolella.

Kuoliniskua jouduttiin odottamaan lisäajalle saakka, kun Rinne napautti Niilo Hautalan syötöstä pallon maaliin. Merkittävää on se, että joukkue on tehnyt kahdessa ottelussa kolme maalia lisäajalla. Ottelun loppu olikin sitten raumalaisten pallottelua ja loppuvihellyksen odottelua.

Seuraava ottelu ensi sunnuntaina vieraskentällä Närpes Kraftia vastaan.

Iirojen tiedotteesta / UrheiluRauma


Takaisin edelliselle sivulle


Pallo-Iirot ry - logo

Pallo-Iirot - 2013 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2013

Ottelut kaudella 2013

Seuran tiedot - Seuran kotisivutKonkarihyökkääjä Jussi Aalto palaa vielä kerran Pallo-Iiroihin

Konkarihyökkääjä Jussi Aalto palaa vielä kerran Pallo-Iiroihin

Edustusjoukkue saa ensi kaudeksi aimo annoksen kokemusta, kun 37-vuotias hyökkääjä Jussi Aalto tekee paluun Pallo-Iiroihin. Nuori maalivahti Sakari Korri ja keskikenttäpelaaja Leevi Ahonen solmivat myös yksivuotiset sopimukset.

Lue lisää
Päävalmentaja Scott Green palaa Englantiin perhesyiden vuoksi välittömästi

Päävalmentaja Scott Green palaa Englantiin perhesyiden vuoksi välittömästi

Scott Green joutuu perhesyiden vuoksi palaamaan välittömästi kotimaahansa Englantiin. Edustusjoukkueesta vastuun ottaa tästä päivästä alkaen joukkuetta kausilla 2016-2017 valmentanut seuran valmennuspäällikkö Kimmo Hörkkö.

Lue lisää
Niilo Hautala palaa Pallo-Iiroihin

Niilo Hautala palaa Pallo-Iiroihin

Seuran oma kasvatti pelasi Pallo-Iiroissa viimeksi kausilla 2012-14 yhteensä 66 ottelussa. Sen jälkeen Hautala pelasi muun muassa useamman kauden Ykköstä AC Oulussa ja viime kaudella Ruotsissa FC Gutessa.

Lue lisää
Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Valtakunnallisista jalkapallosarjoista Veikkausliigan ja Kansallisen Liigan kauden 2020 aloitus ja pelitapa ovat olleet selvillä jo jonkin aikaa ja nyt myös Miesten Ykkösen ja Kakkosen sekä Naisten Ykkösen osalta asioissa on päästy ratkaisuun.

Lue lisää
Veikkausliiga 2020 lähestyy päivä päivältä - pelataan muodossa tai toisessa

Veikkausliiga 2020 lähestyy päivä päivältä - pelataan muodossa tai toisessa

Veikkausliigan hallitus kokoontuu nyt viikoittain ja seuraa tiiviisti tilannetta. Veikkausliiga 2020 käynnistyy pian sen jälkeen, kun yleisötapahtumia on jälleen mahdollista järjestää.

Lue lisää
Matias Majapuro palaa Pallo-Iiroihin - Miika Pertola ja Aleksi Pihlainen jatkosopimuksiin

Matias Majapuro palaa Pallo-Iiroihin - Miika Pertola ja Aleksi Pihlainen jatkosopimuksiin

Matias Majapuro palaa Pallo-Iiroihin ja 31-vuotias keskikenttäpelaaja Miika Pertola sekä 27-vuotias puolustaja Aleksi Pihlainen laittoivat nimensä jatkosopimuspapereihin.

Lue lisää