Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Iirojen kausi päättyy kotikentällä

 

Iirojen kausi päättyy kotikentällä


Pallo-Iirojen kapteeni Kimmo Hörkkö päättää pelaajauransa lauantaiseen Sporting-kamppailuun. Hörkön viimeinen tanssi käynnistyy Äijänsuolla kello 14.00.

Pallo-Iirojen peliin Sportingia vastaan ei pääty vain tämä yksi kausi. Siihen päättyy kaikessa haikeudessaan jotain paljon suurempaa. Iirokapteeni Kimmo Hörkkö on kypsytellyt jo pidemmän aikaa sisällään suurta päätöstä.

Jos Hörkön sana pitää, niin peli Sportingia vastaan jää hänen kunnioittettavan uransa päätepysäkiksi.

- Yksinkertainen syy on se, että aika ei riitä. Haluan antaa sitä enemmän perheelle ja valmentamiselle, Hörkkö perustelee.

Periaattellisen Evertonin miehen jämptiyden tuntien tuskin kukaan epäilee hetkeäkään, ettei se pitäisi. Hörkkö on kuitenkin vasta pelaajan parhaassa iässä ja täyttää joulukuussa 29 vuotta. Pakko kysyä, että onko tämä nyt varmasti lopullista?

- Kyllä se pitää. Nyt on kerrankin aikaa lyödä huopatohvelit jalkaan ja Fellaini-perukki päähän, kun Evertonilla on peli.

Ulkomaanrundi olisi voinut olla pidempikin

Raumalainen jalkapalloyleisö muistaa Hörkön rajuna, tinkimättömänä taistelijana, joka herätti vastustajissa kauhua fyysisellä olomuodollaan ja raudanlujalla pelityylillään. Hörkön monipuolisuudesta ja tärkeydestä kertoo se, että vuosien saatossa vaihtuneet valmentajat peluuttivat Hörkköä milloin missäkin pelipaikalla puolustuksesta hyökkäykseen.

Hörkkö täytti vaihtuneet ruudut mukisematta. Pelipaikasta riippumatta taistelu, palo pelata on ollut Hörkön pelissä aina. Se monelle yleisöstä tulee mieleen ensimmäiseksi.

Pelikavereilla pukukopista saattaa olla vaihtelevampia muistoja. Hörkkö kasvoi jalkapallon parissa nuoresta ja railakkaastakin pojankoltiaisesta rauhalliseksi perheenisäksi. Viimeiset vuodet hän oli Pallo-Iiroissakin tietynlainen isähahmo. Johtaja, joka näytti esimerkkiä teoillaan.

Hörkkö ehti pelata Pallo-Iirojen edustusjoukkueessa kymmenen kautta. Vuonna 2006 hän lähti kahden kauden mittaiselle kierrokselle, jolla pääsi kokemaan maailman jalkapalloammattilaisena. Hörkkö pelasi kauden Veikkausliigaa VPS:ssä ja suuntasi sitten kaudeksi Norjan ykkösdivarin Raufossiin. Muille Pallo-Iirot on seura, Hörkölle elämäntapa, joten tie toi vuonna 2008 takaisin iiropaitaan.

- Se kierros olisi voinut olla pidempikin. Sekä Veikkausliigassa että Norjassa olisi ollut mahdollisuus jatkaa. En kuitenkaan missään nimessä kadu palaamista Raumalle. Enemmän kadun sitä, etten kouluikäisenä harjoitellut enemmän omalla ajalla.

Pääsylipun ostaminen riittää

Pallo-Iirojen omalla kasvatilla on seurasydäntä, joka on nykypäivänä sukupuuttoon kuoleva luonnonvara. Pelaajauran päätyttyäkin hän jatkaa Pallo-Iirojen kehittämistä seuran toimistolla. Valmennusuraansa Hörkkö luo Iirojen 01-poikien peräsimessä.

Kentän laidalla on havaittavissa sitä samaa kunnianhimo kuin oli aina askissakin. Kuinkahan kauan lopulta menee, että Hörkkö palaa edustusjoukkueseen valmentajana?

Lauantaisessa Sporting-ottelussa Hörkkö ei odota lakanoita.

- Voitto riittää. Sillä saa kakkossijan, joka on ollut loppukauden selvä tavoite. Muuten riittää, kun väki saapuu paikalle ja maksaa pääsylippunsa, ilmaislippukulttuurin yksinäisessä kitkemisrintamassa taivaltaan uransa jälkeen jatkava Hörkkö päättää.
 
Tule paikanpäälle todistamaan yhden legendan peliuran päätepysäkkiä ja toivottamaan hyviä "eläkepäiviä", ottelu Äijänsuolla lauantaina alkaa klo 14.

Iirojen tiedotteesta / UrheiluRauma


Takaisin edelliselle sivulle


Pallo-Iirot ry - logo

Pallo-Iirot - 2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012

Ottelut kaudella 2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivutPallo-Iirojen naisten joukkueelle kolme uutta pelaajasopimusta

Pallo-Iirojen naisten joukkueelle kolme uutta pelaajasopimusta

Naisten ykkösessä pelaava joukkue on solminut kolme uutta pelaajasopimusta kaudelle 2021.

Lue lisää
Pallo-Iirojen miesten edustusjoukkueelle kaksi pelaajasopimusta

Pallo-Iirojen miesten edustusjoukkueelle kaksi pelaajasopimusta

Keskikenttäpelaaja Leevi Haromo ja hyökkääjä Arttu Virtanen solmivat yksivuotiset sopimukset Pallo-Iirojen edustuksen kanssa. Miesten Kolmoseen valmistautuvalla joukkueella on nyt kasassa kaikkiaan 21 pelaajasopimusta.

Lue lisää
Hyökkääjä Mikko Jalkanen jatkaa Pallo-Iiroissa vuoden sopimuksella

Hyökkääjä Mikko Jalkanen jatkaa Pallo-Iiroissa vuoden sopimuksella

Viime syksynä miesten edustusjoukkueeseen liittynyt Jalkanen esiintyi vakuuttavasti loppukauden otteluissa. Valmennus kaavailee vikkelälle laiturille isoa roolia myös tulevalle kaudelle.

Lue lisää
Konkarihyökkääjä Jussi Aalto palaa vielä kerran Pallo-Iiroihin

Konkarihyökkääjä Jussi Aalto palaa vielä kerran Pallo-Iiroihin

Edustusjoukkue saa ensi kaudeksi aimo annoksen kokemusta, kun 37-vuotias hyökkääjä Jussi Aalto tekee paluun Pallo-Iiroihin. Nuori maalivahti Sakari Korri ja keskikenttäpelaaja Leevi Ahonen solmivat myös yksivuotiset sopimukset.

Lue lisää
Päävalmentaja Scott Green palaa Englantiin perhesyiden vuoksi välittömästi

Päävalmentaja Scott Green palaa Englantiin perhesyiden vuoksi välittömästi

Scott Green joutuu perhesyiden vuoksi palaamaan välittömästi kotimaahansa Englantiin. Edustusjoukkueesta vastuun ottaa tästä päivästä alkaen joukkuetta kausilla 2016-2017 valmentanut seuran valmennuspäällikkö Kimmo Hörkkö.

Lue lisää
Niilo Hautala palaa Pallo-Iiroihin

Niilo Hautala palaa Pallo-Iiroihin

Seuran oma kasvatti pelasi Pallo-Iiroissa viimeksi kausilla 2012-14 yhteensä 66 ottelussa. Sen jälkeen Hautala pelasi muun muassa useamman kauden Ykköstä AC Oulussa ja viime kaudella Ruotsissa FC Gutessa.

Lue lisää