Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pallo-Iirot romahti Äijänsuolla

 

Pallo-Iirot romahti Äijänsuolla
UrheiluRauma

Pallo-Iirot - FC Jazz 1-4 (1-2)

Heinäkuisena tiistai-iltana Äijänsuon tekonurmella Pallo-Iirot sai vastaansa rakkaan vihollisensa FC Jazzin Porista, kun pelattiin kauden toinen Satakunnan derby miesten Kakkosessa. Raumalaisilla oli voitto alla joukkueiden edellisestä kohtaamisesta keväällä Porissa.

Nytkin peli alkoi keltapaitojen osalta hyvin, sillä ottelua oli 23 minuuttia, jolloin raumalaiset saivat vapaapotkun noin kahdestakymmestä metristä rankkarialueen kulmalta. Tuota vaparia lähti ampumaan Juuso Aalto, joka sitten tiputtikin sen kuuluisan putoavan lehden alakulmaan ohi Oskari Forsmanin.

Vähän aikaa tuon maalin jälkeen peli tuntui siltä, että Iirot ottaisivat sitä haltuunsa, mutta kohta porilaiset olivat jo kuskin paikalla. Puoli tuntia oli pelattu ja Jazzilla oli vapari kulmalipun tuntumasta. Pallo tuli tuosta tilanteesta maalille ja pienen hässäkän jälkeen Nico Rinne yritti siivota sitä pois, mutta epäonnekseen laittoikin sen omaan maaliin. Tuon maalin jälkeen paikkoja oli molemmilla, mutta verkkoon pelivälinen saatiin vasta aivan jakson lopulla, kun ottelun paras pelaaja Jazzin Samu-Petteri Mäkelä toi pallon vasemmälta ylös ja syötti Topi Mattilalle. Mattila jatkoi pallon edelleen Sekou Konatelle, joka sijoitti takakulmaan ohi Jani Tuomalan.

Toinen jakso alkoi vauhdikkaasti ja jo kuuden minuutin jälkeen Juho Patolalla oli kaksi paikkaa aivan maalin edustalla, mutta viime kauden Kakkosen maalikunkku pystyi molemmilla kerroilla ohjaamaan pallon jostain kumman syystä yli maaliin. Taas kerran kävi niin, että kun et itse tee niin kaveri tekee. FC Jazz sai vaparin paristakympistä rankkarialueen kulmalta ja sen sijoitti Samu-Petteri Mäkelä hienosti sisään. Tuomala oli tilanteessa täysin voimaton. Tuon maalin jälkeen molemmilla joukkueilla oli vielä lukuisia maalipaikkoja, muun muassa molemmat täräyttivät vaparista yläputkeen. Tuo Jazzin vapari meni siihen poikkiputkeen jopa Tuomalan käsien kautta.

Ottelussa nähtiin vielä yksi maali, kun Jani Tuomala tuli palloa vastaan, muttei saanut sitä haltuunsa. Tuossa tilanteessa ensimmäisen porilaisyritys saatiin vielä pelastettua maaliviivalta, mutta jatkossa pallo ajautui Toni Tuurille ja hän sitten sijoitti sen verkkoon. Tuossa vaiheessa pelattiin jo erotuomarin määräämää lisäaikaa.

- Olimme tänään hyvällä jalalla liikkeellä. Toisen jakson eka kymppi oli vaikeampaa, mutta sitten taas piristyimme. Meillä oli pelissä useampiakin maalipaikkoja, kertaili porilaisten keskikenttäpelaaja Joonas Laurikainen.

Tämä tappio oli paha kolaus Iirojen nousuhaaveille, mutta valmentaja Pasi Lehtonen ei halua antaa periksi.

- Jokainen peli on mahdollisuus ja 27 pelin jälkeen lokakuun alussa katsotaan, kuka silloin on kärjessä ja menee karsimaan Ykköseen, sanaili Lehtonen.

Lehtosta ei myöskään yllättänyt se, että FC Jazz lähti heti alusta rohkeasti hyökkäämään.

- Ei sitten pätkääkään, sillä Jazzin tapaisen joukkueen kannata pelkästään puolustaa, jatkoi Lehtonen.

Raumalaisten puolustuksen voimahahmo Iiro Aaltokin oli pelin mietteissään, vaikka sanoikin, että tämä oli vain jalkapalloa.

- Kyllä tämä tappio nousuhaaveet tekivät vaikeammiksi je tällä pelillä voi ainakaan voi haaveilla noususta, jutusteli Aalto.

Lehtonen mietti myös, että joukkueessa on niin paljon nuoria pelaajia, että pelin taso heittelee aina välillä.

Pallo-Iirot matkaa viikonloppuna Vaasaan FC Kiiston vieraaksi ja Lehtonen mietiskeli tulevaa kokoonpanoa.

- Onneksi siihen peliin saadaan taas Vasu (Vasile Marchis) ja Juho (Hyysalo) kokoonpanoon, mutta vastaavasti tänään tuli taas sitten pari pelikieltoa. No ainakin Nico Rinne on sivussa ja Kimmo (Hörkkö) luultavasti, sillä vaikka korttia näytettiin Niilo Hautalalle, niin luulen, että se tuli Hörkölle, sanaili Lehtonen.

Maalit: 20. 1-0 Juuso Aalto, 30. 1-1 oma maali, 45. 1-2 Sekou Konate (Topi Mattila), 54. 1-3 Samu-Petteri Mäkelä, 90. 1-4 Toni Tuuri


Takaisin edelliselle sivulle
Pallo-Iirojen naisten joukkueelle kolme uutta pelaajasopimusta

Pallo-Iirojen naisten joukkueelle kolme uutta pelaajasopimusta

Naisten ykkösessä pelaava joukkue on solminut kolme uutta pelaajasopimusta kaudelle 2021.

Lue lisää
Pallo-Iirojen miesten edustusjoukkueelle kaksi pelaajasopimusta

Pallo-Iirojen miesten edustusjoukkueelle kaksi pelaajasopimusta

Keskikenttäpelaaja Leevi Haromo ja hyökkääjä Arttu Virtanen solmivat yksivuotiset sopimukset Pallo-Iirojen edustuksen kanssa. Miesten Kolmoseen valmistautuvalla joukkueella on nyt kasassa kaikkiaan 21 pelaajasopimusta.

Lue lisää
Hyökkääjä Mikko Jalkanen jatkaa Pallo-Iiroissa vuoden sopimuksella

Hyökkääjä Mikko Jalkanen jatkaa Pallo-Iiroissa vuoden sopimuksella

Viime syksynä miesten edustusjoukkueeseen liittynyt Jalkanen esiintyi vakuuttavasti loppukauden otteluissa. Valmennus kaavailee vikkelälle laiturille isoa roolia myös tulevalle kaudelle.

Lue lisää
Konkarihyökkääjä Jussi Aalto palaa vielä kerran Pallo-Iiroihin

Konkarihyökkääjä Jussi Aalto palaa vielä kerran Pallo-Iiroihin

Edustusjoukkue saa ensi kaudeksi aimo annoksen kokemusta, kun 37-vuotias hyökkääjä Jussi Aalto tekee paluun Pallo-Iiroihin. Nuori maalivahti Sakari Korri ja keskikenttäpelaaja Leevi Ahonen solmivat myös yksivuotiset sopimukset.

Lue lisää
Päävalmentaja Scott Green palaa Englantiin perhesyiden vuoksi välittömästi

Päävalmentaja Scott Green palaa Englantiin perhesyiden vuoksi välittömästi

Scott Green joutuu perhesyiden vuoksi palaamaan välittömästi kotimaahansa Englantiin. Edustusjoukkueesta vastuun ottaa tästä päivästä alkaen joukkuetta kausilla 2016-2017 valmentanut seuran valmennuspäällikkö Kimmo Hörkkö.

Lue lisää
Niilo Hautala palaa Pallo-Iiroihin

Niilo Hautala palaa Pallo-Iiroihin

Seuran oma kasvatti pelasi Pallo-Iiroissa viimeksi kausilla 2012-14 yhteensä 66 ottelussa. Sen jälkeen Hautala pelasi muun muassa useamman kauden Ykköstä AC Oulussa ja viime kaudella Ruotsissa FC Gutessa.

Lue lisää