Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Otanlahdessa mentiin taas pitkän kaavan mukaan

 

Otanlahdessa mentiin taas pitkän kaavan mukaan
UrheiluRauma

Lukko - YPJ Kauhava 2-1 (1-2, 3-2, 1-0)

Olihan taas tiistai-iltana todella tiukka naisten superin matsi Otanlahdessa. Ottelun käsikirjoitus oli, kuin jostain Hollywood-elokuvasta. Lukko aloitti juoksujen teon, kun ensimmäisessä vuoroparissa Enni Kylä-Kause kotiutti Elina Perkiömäen. Tuon juoksun jälkeen raumalaisryhmä ei sitten enää juoksuja saanutkaan ensimmäisellä jaksolla hyvistä paikoista huolimatta.

- Meillä oli ekalla jaksolla ihan riittävästi kolmostilanteita, joista olisi pitänyt onnistua, mutta jotenkin vain pystyimme ne hätäilemään, kertaili Lukon pelinjohtaja Jarkko Pokela.

Kauhavalaiset puolestaan iskivät juoksun toiseen ja kolmanteen vuoroon ja ne siis riittivät jaksovoittoon. Pohjalaiset pystyivät luomaan jaksolla seitsemän kolmostilannetta.

- Tuohon määrään kaksi juoksua, niin se tyydyttää, mietiskeli YPJ Kauhavan pelinjohtaja Tero Tuomela.

Toinen jakso oli puolestaan menossa jo pohjalaisille, ennen kuin Lukko tasoitti pelin kolmannessa vuorossa ja iskien kaksi juoksua neljänteen. Kauhavalaiset pääsivät omalla tasoittavallaan vielä juoksun päähän, mutta ei sen lähemmäs ja niin oli edessä supervuoropari.

- Eteenpäin on menty viime kausista, jolloin vielä hävisimme tämmöisiä pelejä, totesi Lukon 1-palkittu Susanna Kylä-Kause.

Sussu (Kylä-Kause) iski tärkeän johtojuoksun neljännen aloittavalla kotiuttaen Miia Karppasen ja sitten vielä perään Sini Strander kotiutti Kaisa-Maija Loutin.

Supervuoro oli liukumassa jo Lukon käsistä ilman juoksua, kunnes etenijä-jokeri Kerttu Höyden järjesti itsensä kentälle ja eteni pesä pesältä kolmoselle. Tuolloin mailan varteen tarttui Porista Raumalle siirtynyt Emilia Harjunen ja hän sitten täräytti kolmospuolelle ja sen turvin "Kepa" Höyden kipitti kotiin. Ylihärmä yritti kaikkensa, mutta ei vain onnistunut. Ottelu päättyi "Sussu" Kylä-Kausen komeaan kärpäseen, millä Ylihärmän kärkietenijä tuhottiin kakkoselle.

- Tämä oli eka peli mihin saimme parhaan kokoonpanomme ja se sitten vähän rauhoitti peliämme. Jos Lukon leirissä puhuttiin, että eteenpäin menty tiukkojen pelien kääntämisessä, niin meillä on vielä vähän toisin. Nyt pelaajien pitää katsoa peiliin, sillä minulla ei ole paljon keinoja, Tuomela totesi.

- Kyllä me tästä voisimme tehdä jonkinnäköisen opetusvideon junnuille, että näkisivät, että mitä ei pidä tehdä. Jos tähän malliin kausi jatkuu, niin minulle tulee lyhyt kausi, kun pitää jättää hommat terveydellisistä syistä, sanaili Pokela.

Tämä ottelupari jatkaa heti sunnuntaina, kun ne kohtaavat Ylihärmässä. Sen jälkeen Lukolla on edessä Pori kaksi kertaa ja Jyvyskylä kerran.

- Paljon pitää tapahtua, että voittoputkemme jatkuu, tällä pelillä se ei jatku, sanaili Pokela lopuksi.

Palkitut:

Lukko:

I: Susanna Kylä-Kause

II: Emilia Harjunen

YPJ Kauhava

I: Titta Liuski

II: Terhi Pesonen


Takaisin edelliselle sivulle
Erno Tuomainen on Feran uusi pelinjohtaja

Erno Tuomainen on Feran uusi pelinjohtaja

Valmentajana SiiPen naiset peräkkäisinä vuosina Suomensarjasta Ykköspesiksen kautta Superpesikseen kauden 2019 päätteeksi nostanut Erno Tuomainen, 31, siirtyy Siilinjärveltä Feran pelinjohtajaksi 2+1-vuotisella sopimuksella.

Lue lisää
Väliinjättösääntö laajenee pesäpallossa alkavalle kaudelle

Väliinjättösääntö laajenee pesäpallossa alkavalle kaudelle

Pesäpalloliiton johtokunnan elokuussa 2019 tekemällä päätöksellä lyöntivuoroja koskevat pelisäännöt uudistuvat alkavalle kaudelle Superpesiksessä ja Ykköspesiksessä.

Lue lisää
Pesäpalloliitto ohjeisti korona-ajan käytännöistä

Pesäpalloliitto ohjeisti korona-ajan käytännöistä

Kansallispelimme liki 100-vuotisen historian ajan pesäpallo-ottelu on aloitettu hutunkeitolla.

Lue lisää
Pesäpallon otteluohjelmat julki - naisten Superpesiksen kausi käyntiin kuumilla paikallisotteluilla

Pesäpallon otteluohjelmat julki - naisten Superpesiksen kausi käyntiin kuumilla paikallisotteluilla

Naisten Superpesiksessä palataan tositoimiin ensimmäisenä kotimaisena palloilusarjana koronaviruspandemian aiheuttaman poikkeustilan jälkeen. Avauskierroksella nähdään neljä huippuottelua perjantaina 12.6.

Lue lisää
Miesten Superpesis vauhtiin 2.7. alkaen - 14 joukkuetta tavoittelee Suomen mestaruutta

Miesten Superpesis vauhtiin 2.7. alkaen - 14 joukkuetta tavoittelee Suomen mestaruutta

Nyt se on varmaa. Kaikki 14 joukkuetta ovat mukana, kun miesten superpesiskausi käynnistyy 2. heinäkuuta. Panoksena on 97. Suomen mestaruus miesten pääsarjapesäpallon historiassa. Ainoastaan sotavuosina 1941 ja 1944 sarja on jäänyt pelaamatta.

Lue lisää
Naisten superpesiskausi käyntiin 12. kesäkuuta

Naisten superpesiskausi käyntiin 12. kesäkuuta

Pesäpallokausi 2020 on pääsemässä vahvasti vauhtiin kesäkuun toisella viikolla. Naisten Superpesiksessä otteluohjelmaan on merkitty ensimmäiset ottelut perjantaille 12. kesäkuuta.

Lue lisää