Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Turku pisti Lukon ahtaalle

 

Turku pisti Lukon ahtaalle
UrheiluRauma

Lukko - Turku-Pesis 2-1 (4-2, 1-2, 1-0)

Aurinkoisena sunnuntai-iltapäivänä oli Otanlahden pesäpallostadionille saapunut 581 silmäparia seuraamaan, kun Rauman Lukko sai vastaansa Turku-Pesiksen. Peli oli juuri, niin tiukkaa, kuin ennalta osattiin odottiin. Turkulaisten alkukausi on sujunut aika mollivoittoisesti, sillä heillä oli ennen Rauman vierailuaan tilillään vain kaksi pistettä.

Ensimmäisen jakson toisessa vuoroparissa alkoi tapahtumaan Lukon tehdessä yhden juoksun ja turkulaisten vastatessa siihen kahdella.  Noiden kahden juoksun jälkeen turuttaret eivät sitten enää onnistuneetkaan jatkossa. Lukko puolestaan iski vielä kolme lisää ja vei jakson lukemin 4-2.

Lukon ehdottomiin hahmoihin jaksolla kuului kakkoskärki Elina Perkiömäki, joka löi sekä toi yhden juoksun. Lukon lyöjäjokeri Enni Kylä-Kause puolestaan antoi mailansa puhua kahdesti juoksun verran. Turkulaisten akilleen kantapää oli selvästi kolmospuolella, sillä koppari Marianne Penttiselle ei meinannut tarttua pallo millään räpylään. Lukko löikin jakson juoksuista kaksi kolmospuolen kumuroilla.

- Hyvä peli meiltä kaikin puolin. Alkukausi on mennyt vähän niin ja näin, joten täytyy olla tyytyväinen pisteeseen, kertaili Turun 1-palkittu Emma Nieminen.

- Tuli todella tärkeät pinnat meille, mutta vähän harmittaa, kun kolmekin oli ihan omissa käsissä, Lukon 1-palkittu Elina Perkiömäki puolestaan sanaili.

Toinen jakso oli puolin ja toisin hapuilevaa ja hermoilevaa.

- Taso ei todellakaan tänään häikäissyt ainakaan sisäpelissä ja ulkopelissäkin molemmat tekivät muutaman helpon virheen, mietiskeli Turun pelinjohtaja Juhani "Kake" Rannikko

Turku ratkaisi jakson neljännen aloittavalla mennen 2-1 -johtoon, johon Lukko ei pystynyt vastaamaan paikoistaan huolimatta.

Pelin päättyessä 1-1 olikin sitten edessä raastava supervuoro ja siinä sitten nähtiin vain yksi juoksu. Lukon superjokeri Enni "Enska" Kylä-Kause kotiutti Elina Perkiömäen.

Tuo juoksu aiheutti Rannikon taholta parran pärinää vielä pelin jälkeenkin, sillä pallo oli lukkari Laura Haudan hallussa, mutta ei kuitenkaan räpylässä eikä kämmenessä, vaan käsivarsien alla rintaa vasten. Tuomarien tulkinta oli, että säännöt vaativat pallon oloa räpylässä tai kämmenessä.

-  Olen todella huolestunut tuomaritoiminnan tasosta. Ei tuo voittojuoksu ollut ainoa tuollainen tilanne. Käynti optikolla voisi edesauttaa jatkossa, puhisi Rannikko.

- Peli oli juuri niin vaikea, kuin osasimme odottaa. Harmittaa, että heitimme pariin pahaan paikkaan harhoja ja näin annoimme mm. Jatta Vuoriselle "ruokaa" kentälle. Jatta on niin takuuvarma suorittaja, että yleensä kiittää noista, sanaili Pokela.

- Päivän esityksen jälkeen kaksikin pistettä tyydyttää. Yksi asia mitä odotan, että joukkue osaisi käyttää hyödykseen enemmän vapaita lyöntejä kotiutustilanteissa, no siinä meillä vielä riittää opeteltavaa, jatkoi Pokela vielä.

Yksi suurimpia ongelmia Turun pelissä oli se, että joukkueen 1-kärki Johanna Käkönen ei päässyt kertaakaan kentälle koko ottelussa.

Palkitut:
Lukko:

I: Elina Perkiömäki

II: Enni Kylä-Kause

Turku-Pesis:

I: Emma Nieminen

II: Marianne Penttinen


Takaisin edelliselle sivulle
Erno Tuomainen on Feran uusi pelinjohtaja

Erno Tuomainen on Feran uusi pelinjohtaja

Valmentajana SiiPen naiset peräkkäisinä vuosina Suomensarjasta Ykköspesiksen kautta Superpesikseen kauden 2019 päätteeksi nostanut Erno Tuomainen, 31, siirtyy Siilinjärveltä Feran pelinjohtajaksi 2+1-vuotisella sopimuksella.

Lue lisää
Väliinjättösääntö laajenee pesäpallossa alkavalle kaudelle

Väliinjättösääntö laajenee pesäpallossa alkavalle kaudelle

Pesäpalloliiton johtokunnan elokuussa 2019 tekemällä päätöksellä lyöntivuoroja koskevat pelisäännöt uudistuvat alkavalle kaudelle Superpesiksessä ja Ykköspesiksessä.

Lue lisää
Pesäpalloliitto ohjeisti korona-ajan käytännöistä

Pesäpalloliitto ohjeisti korona-ajan käytännöistä

Kansallispelimme liki 100-vuotisen historian ajan pesäpallo-ottelu on aloitettu hutunkeitolla.

Lue lisää
Pesäpallon otteluohjelmat julki - naisten Superpesiksen kausi käyntiin kuumilla paikallisotteluilla

Pesäpallon otteluohjelmat julki - naisten Superpesiksen kausi käyntiin kuumilla paikallisotteluilla

Naisten Superpesiksessä palataan tositoimiin ensimmäisenä kotimaisena palloilusarjana koronaviruspandemian aiheuttaman poikkeustilan jälkeen. Avauskierroksella nähdään neljä huippuottelua perjantaina 12.6.

Lue lisää
Miesten Superpesis vauhtiin 2.7. alkaen - 14 joukkuetta tavoittelee Suomen mestaruutta

Miesten Superpesis vauhtiin 2.7. alkaen - 14 joukkuetta tavoittelee Suomen mestaruutta

Nyt se on varmaa. Kaikki 14 joukkuetta ovat mukana, kun miesten superpesiskausi käynnistyy 2. heinäkuuta. Panoksena on 97. Suomen mestaruus miesten pääsarjapesäpallon historiassa. Ainoastaan sotavuosina 1941 ja 1944 sarja on jäänyt pelaamatta.

Lue lisää
Naisten superpesiskausi käyntiin 12. kesäkuuta

Naisten superpesiskausi käyntiin 12. kesäkuuta

Pesäpallokausi 2020 on pääsemässä vahvasti vauhtiin kesäkuun toisella viikolla. Naisten Superpesiksessä otteluohjelmaan on merkitty ensimmäiset ottelut perjantaille 12. kesäkuuta.

Lue lisää