Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Viinijärvelle voitto Lukosta supervuorossa

 

Viinijärvelle voitto Lukosta supervuorossa
UrheiluRauma

Lukko - Viinijärvi 1-2 (1-3, 2-1, 0-1)

Äitienpäivänä Lukko kotiavaus naisten superpesiksessä tuotti pisteen Viinijärveltä. Peli ei todellakaan ollut mitään parasta mainosta naispesikselle. Aurinkoisessa, mutta hyytävän tuulisessa säässä käyty ottelu ratkesi, kun karjalaisten Maija Kaappola kotiutti joukkueensa viimeisenä lyöjänä Anu Pulkkisen.

- Kaappolan Maija näytti tiukassa paikassa, mikä on naisiaan. Viimeisenä lyöjänä supervuorossa kylmästi väliin osoitti naisen kylmäpäisyyden, kehui Viinijärven pelinjohtaja Marko Hovi.

Lukko tuli omalla yritykselleen vielä tuon Kaappolan ratkaisun jälkeen ja saikin luotua pari ajolähtöä, mutta tuloksetta.

- Olen hieman pettynyt joukkueeni huonoihin ratkaisuihin noissa tilanteissa, manaili Jarkko Pokela.

Ottelun alku näytti raumalaisittain huonolta, sillä kettupaitainen joukkue ei saanut omalla yrityksellään juoksuja aikaan. Viinijärvi puolestaan aloitti hienosti tehden kaksi juoksua ekalla sisävuorollaan. Toinen vuoropari pelattiin juoksuitta, mutta kolmannen aluksi Lukko kavensi juoksulla ja tilanteessa olisi voinut tulla toinenkin juoksu ellei Kaisa-Maija Loutin lyömä pallo olisi osunut kolmospesän takana olevaan kunnarikelloon.

Kolmannen tasoittavallaan Viinijärvi pystyi tekemään jakson kolmannen ja ratkaisevan juoksun. Jakson kolmesta juoksusta Viinijärvelle kaksi toi Noora Jantunen. Neljännen aloittavalla Lukko ei enää pystynyt juoksuihin ja eka meni pohjoiskarjalaisille.

- Täytyy rehellisesti myöntää, että kaveri oli ekalla jaksolla selvästi parempi. Olisi ollut jopa tilanteisiin nähden väärin, mikäli olisimme saaneet kunnarikelloepisodissa enemmän, kuin yhden juoksun, sanaili Pokela.

Toinen jakso alkoi Lukon hyvällä ulkopelillä eikä vieraat saaneet juoksuakaan aikaiseksi. Raumalaiset puolestaan avasivat juoksutilinsä, kun Susanna Kylä-Kause kotiutti Elina Perkiömäen. Tilanteessa tosin vaadittiin pelituomarin ja syötönvalvojan keskustelutuokio. Tuon keskustelun  seurauksena todettiin ettei lukkari Niina Härkönen ollut pesässä ottaessaan pallon räpylään.

Viinjärvi tasoitti heti toisen aloittavallaan, tosin hieman Lukon ulkokentän avustuksella. Noissa 1-1-lukemissa mentiin aina neljännen tasoittavalle ja siinä sitten puolestaan Lukko sai hieman apua vastustajan ulkokentältä. Loviisa Vaaheranta tuli lyömään ja tuon lyönnin Viinijärven takakenttä pudotti. Pudotuksen seurauksena Kerttu Höyden kipitti kotiin ja niin oli edessä supervuoropari.

- Täytyy olla tyytyväinen pisteeseen, sillä lähellä oli, ettei kaveri vienyt kaikkia mukanaan. Nyt täytyy vain parantaa ensi viikon Lappeenrannan peliä ajatellen, puntaroi Pokela jo tulevaa.

Marko Hovi oli luonnollisesti tyytyväinen omiinsa.

- Viime kaudella meillä oli tässä vaiheessa kolme pistettä ja nyt niitä on jo kahdeksan. Tämä viikonloppu oli meille todella tärkeä, kun vastassa oli päävastustajamme Turku jz Rauma. Olen todella ylpeä joukkueestani, Hovi sanaili.

Lukko jatkaa pelejään siis ensi viikolla Lappeenrannassa ja puolentoista viikon kuluttua on seuraava kotipeli, jolloin Otanlahteen saapuu Porin Pesäkarhut.

Palkitut:

Lukko:

I: Hanna Väisänen

II: Elina Perkiömäki

Viinijärvi:

I: Anu Pulkkinen

II: Niina Härkönen

 


Takaisin edelliselle sivulle
Erno Tuomainen on Feran uusi pelinjohtaja

Erno Tuomainen on Feran uusi pelinjohtaja

Valmentajana SiiPen naiset peräkkäisinä vuosina Suomensarjasta Ykköspesiksen kautta Superpesikseen kauden 2019 päätteeksi nostanut Erno Tuomainen, 31, siirtyy Siilinjärveltä Feran pelinjohtajaksi 2+1-vuotisella sopimuksella.

Lue lisää
Väliinjättösääntö laajenee pesäpallossa alkavalle kaudelle

Väliinjättösääntö laajenee pesäpallossa alkavalle kaudelle

Pesäpalloliiton johtokunnan elokuussa 2019 tekemällä päätöksellä lyöntivuoroja koskevat pelisäännöt uudistuvat alkavalle kaudelle Superpesiksessä ja Ykköspesiksessä.

Lue lisää
Pesäpalloliitto ohjeisti korona-ajan käytännöistä

Pesäpalloliitto ohjeisti korona-ajan käytännöistä

Kansallispelimme liki 100-vuotisen historian ajan pesäpallo-ottelu on aloitettu hutunkeitolla.

Lue lisää
Pesäpallon otteluohjelmat julki - naisten Superpesiksen kausi käyntiin kuumilla paikallisotteluilla

Pesäpallon otteluohjelmat julki - naisten Superpesiksen kausi käyntiin kuumilla paikallisotteluilla

Naisten Superpesiksessä palataan tositoimiin ensimmäisenä kotimaisena palloilusarjana koronaviruspandemian aiheuttaman poikkeustilan jälkeen. Avauskierroksella nähdään neljä huippuottelua perjantaina 12.6.

Lue lisää
Miesten Superpesis vauhtiin 2.7. alkaen - 14 joukkuetta tavoittelee Suomen mestaruutta

Miesten Superpesis vauhtiin 2.7. alkaen - 14 joukkuetta tavoittelee Suomen mestaruutta

Nyt se on varmaa. Kaikki 14 joukkuetta ovat mukana, kun miesten superpesiskausi käynnistyy 2. heinäkuuta. Panoksena on 97. Suomen mestaruus miesten pääsarjapesäpallon historiassa. Ainoastaan sotavuosina 1941 ja 1944 sarja on jäänyt pelaamatta.

Lue lisää
Naisten superpesiskausi käyntiin 12. kesäkuuta

Naisten superpesiskausi käyntiin 12. kesäkuuta

Pesäpallokausi 2020 on pääsemässä vahvasti vauhtiin kesäkuun toisella viikolla. Naisten Superpesiksessä otteluohjelmaan on merkitty ensimmäiset ottelut perjantaille 12. kesäkuuta.

Lue lisää