Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jokerit jälleen tehokkaampi päätöserässä

OTTELUN TEEMA

Lukko ja Jokerit kohtasivat edellisen kerran 7. joulukuuta, jolloin narripaidat olivat Kivikylän Areenalla parempia maalein 3-1. Tuossa ottelussa Lukko lähti päätöserään maalin johtoasemassa, mutta vieraat rynnistivät kahdella salamamaalilla ohi ja voittoon.

Lukon painajainen kävi toteen myös tiistai-illan kamppailussa. Vankka 2-0-johtoasema mureni kolmannessa erässä, kun Jokerit kuittasi jälleen kahdella nopealla maalilla ensin tasoihin ja sitten johtoon. Aiemmin erässä Jokerit oli tullut maalin päähän Teemu Erosen osumalla. Päätöslukemat kirjattiin vieraille 2-4 (2-0, 0-0, 0-4).

ILLAN ONNISTUJAT

Lukon ykkösnimi ottelussa oli taitava hyökkääjä Björn Melin, joka oli mainiolla pelipäällä kolmosvitjan sentterinä. Hän loi useita maukkaita paikkoja ketjukavereilleen sekä onnistui itse maalinteossa läpiajon päätteeksi. Ruotsalaispelaaja ei myöskään kaihtanut fyysistä peliä, josta osoituksena oli muutama nappiin osunut taklaus.

Puolustajista parhaiten onnistuivat pakkiparina pelanneet Otto Honkaheimo ja Harri Tikkanen. Kumpikaan heistä ei ollut jäällä yhdenkään Jokerien tekemän maalin aikana. Maalivahti Mika Noronen pelasi myös hyvän ottelun. Hänen huipputorjuntansa estivät vieraiden kavennusmaalien synnyn kahdessa ensimmäisessä erässä.

RATKAISUN PAIKAT

Lukolla oli hyvä mahdollisuus pelin ratkaisemiseen kolmannen erän puolivälin jälkeen, kun se pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimaa. Muutamasta hyvästä paikasta huolimatta maali jäi kuitenkin tekemättä. Hetki ylivoiman jälkeen Lauri Tukonen kilautti vielä kovan laukauksen tolppaan. Ottelu olisi saattanut saada täysin uuden luonteen, mikäli siitä olisi osuma syntynyt.

Jokerit ei saanut aikaan mitenkään hurjaa kiriä tai painostusta, mutta Janne Lahden ja Tomi Mäen maaleilla joukkue kuitenkin siirtyi hetkessä johtoon aivan pelin loppuminuuteilla. Jos kahdessa ensimmäisessä erässä kiekko hieman pomppi raumalaisille, niin päätöserässä tuuri oli enemmän vieraiden puolella. Lukolla oli viimeisellä minuutilla vielä useampikin paikka laittaa peli tasoihin, mutta Jokerien maalivahti Zoltan Hetenyi oli ohittamaton. Janne Lahti sivalsi kiekon vielä viime sekunneilla tyhjään Lukko-maaliin.

TULEMAN PITÄÄ

Lukon tämän viikon toinen ja samalla viimeinen ottelu pelataan torstaina, jolloin raumalaiset matkaavat Helsinkiin HIFK:n vieraaksi. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi marraskuussa HIFK:n 4-1-voittoon. Kettupaitojen seuraava kotiottelu on ensi tiistaina, kun Risto Dufvan valmentama Tappara saapuu vieraaksi Äijänsuolle.