Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lapua nollasi Lukon

 

Lapua nollasi Lukon
UrheiluRauma

 Lukko - Lapua 0-2 (0-5, 0-3)

Lapua osoitti sunnuntaina reilulle 600-päiselle yleisölle tuulisella Otanlahden Pesäpallostadionilla, ettei ole mitenkään sattumaa, että joukkue johtaa naisten superia. Lukko oli aikalailla aseeton illan ottelussa ja siitä kertoo omaa karua kieltään myös ottelun kolmostilanteet, joita Lukolla oli viisi ja Lapualla 24.

Pohjalaiset saivat aikalailla toivomansa alun otteluun, sillä ensimmäisen vuoron aloittavalla joukkue iski heti kaksi juoksua.

- Meiltä hyvä lähtö otteluun, kun heti tuli onnistumisia, myhäili tyytyväinen vieraiden pelinjohtaja Vesa Liikala.

Lukolla oli läpi ottelun suuri vaikeuksia luoda tilanteita, sillä esimerkiksi näpyillä oli aivan turha yrittää kolmoselle, kun aina sieppari Saija-Maria Saarelta tuli tulinen tappoheitto ja juoksija oli tuhottu taipaleelle.

- Aika paljon tehtiin virheitä ulkopelissä eikä sisäpeli kulkenut ollenkaan, sanaili pettyneen oloinen Lukon ykköspalkittu Miia Karppanen.

Toinen jakso alkoi kuten ensimmäinenkin, sillä kun Lapua tuli tasoittavalleen, niin joukkue siirtyi nopeasti taas 2-0-johtoon. Jakso eteni myös samoja latuja ja kettupaidat saivatkin vasta oikeastaan kunnon tilanteita päälle neljännen aloittavalla ja nekin lopahti sitten joko merkkivirheisiin tai muuten vain heikkoihin lyönteihin.

- Hieno alku ja hyvä ulkopeli, no ulkopeli on aina hyvää, kun kaveri ei yhtään juoksua. Odotin kyllä rehellisesti sanottuna Lukolta enemmän, sanaili Liikala.

- Meidän pelimme ei sujunut missään vaiheessa suunnitelmien mukaan. Joukkueellani on juuri nyt suuria vaikeuksia luoda tilanteita, pohti Lukon pelinjohtaja Teemu Körkkö.

Lapuan ykköspalkittu Paula Saloranta oli puheissaan melkoisen vaatimaton:

- Ihan ok peli minulta, Saloranta sanaili.

Siis todellakin vaatimatonta naiselta, joka toi vieraiden kahdeksasta juoksusta neljä.

Lukko jatkaa pelejään jo keskiviikkona, jolloin Otanlahteen saapuu Kempeleen Kiri. Mitenkä tämä tappio hoidetaan nyt alta pois?

- Tämä pitää nyt vain käsitellä nopeasti ja huomenna siirrämme katseet Kempele-otteluun, kertoili Körkkö.

Palkitut:

Lukko:
I: Miia Karppanen
II: Marjut Rantanen

Lapua:
I: Paula Saloranta
II: Saija-Maria Saari

Tilastot:

Lukko: -

Lapua: Tanja Vehniäinen 3/-, Enni Kylä-Kause 2/-, Maija Kaappola 2/-, Suvi Huhtanen 1/-, Paula Saloranta -/4, Saija-Maria Saari -/2, Elina Mäki -/1  ja Emmi Viitala -/1


Takaisin edelliselle sivulle
Erno Tuomainen on Feran uusi pelinjohtaja

Erno Tuomainen on Feran uusi pelinjohtaja

Valmentajana SiiPen naiset peräkkäisinä vuosina Suomensarjasta Ykköspesiksen kautta Superpesikseen kauden 2019 päätteeksi nostanut Erno Tuomainen, 31, siirtyy Siilinjärveltä Feran pelinjohtajaksi 2+1-vuotisella sopimuksella.

Lue lisää
Väliinjättösääntö laajenee pesäpallossa alkavalle kaudelle

Väliinjättösääntö laajenee pesäpallossa alkavalle kaudelle

Pesäpalloliiton johtokunnan elokuussa 2019 tekemällä päätöksellä lyöntivuoroja koskevat pelisäännöt uudistuvat alkavalle kaudelle Superpesiksessä ja Ykköspesiksessä.

Lue lisää
Pesäpalloliitto ohjeisti korona-ajan käytännöistä

Pesäpalloliitto ohjeisti korona-ajan käytännöistä

Kansallispelimme liki 100-vuotisen historian ajan pesäpallo-ottelu on aloitettu hutunkeitolla.

Lue lisää
Pesäpallon otteluohjelmat julki - naisten Superpesiksen kausi käyntiin kuumilla paikallisotteluilla

Pesäpallon otteluohjelmat julki - naisten Superpesiksen kausi käyntiin kuumilla paikallisotteluilla

Naisten Superpesiksessä palataan tositoimiin ensimmäisenä kotimaisena palloilusarjana koronaviruspandemian aiheuttaman poikkeustilan jälkeen. Avauskierroksella nähdään neljä huippuottelua perjantaina 12.6.

Lue lisää
Miesten Superpesis vauhtiin 2.7. alkaen - 14 joukkuetta tavoittelee Suomen mestaruutta

Miesten Superpesis vauhtiin 2.7. alkaen - 14 joukkuetta tavoittelee Suomen mestaruutta

Nyt se on varmaa. Kaikki 14 joukkuetta ovat mukana, kun miesten superpesiskausi käynnistyy 2. heinäkuuta. Panoksena on 97. Suomen mestaruus miesten pääsarjapesäpallon historiassa. Ainoastaan sotavuosina 1941 ja 1944 sarja on jäänyt pelaamatta.

Lue lisää
Naisten superpesiskausi käyntiin 12. kesäkuuta

Naisten superpesiskausi käyntiin 12. kesäkuuta

Pesäpallokausi 2020 on pääsemässä vahvasti vauhtiin kesäkuun toisella viikolla. Naisten Superpesiksessä otteluohjelmaan on merkitty ensimmäiset ottelut perjantaille 12. kesäkuuta.

Lue lisää