Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lapua laittoi Lukon selälleen ja tasoitti voitot

Veikkausvinkit

 

Lapua laittoi Lukon selälleen ja tasoitti voitot
UrheiluRauma

Lukko - Lapua 0-2 (0-1, 0-3)

Ottelusarjan katkaiseminen on aina vaikeaa ja se nähtiin myös torstaina Otanlahdessa, kun Lapua kävi ottamassa kotietunsa takaisin naisten superpesiksessä.

- Ulkopeli meiltä toimi, mutta tuollaisella sisäpelillä emme edes ansainneet juoksuja. No tästä ei voi kuin parantaa, sillä oli sisäpelimme tänään niin luokatonta, totesi Lukon ykköspalkittu Iida Möttönen.

Ensimmäistä jaksoa mentiin juoksuitta aina kolmannen tasoittavalle, kun lapualaiset saivat jakson ensimmäisen ja ainokaisen juoksun. Tuohon juoksuun toki vaadittiin aimo annos tuuria, kun pallo tippui Lukon etukenttään eikä Sini Strander eikä Kaisa-Maija Loutti saaneet sitä käteensä ja heitto jäi suutariksi. Tuon epäonnistuneen heiton vuoksi Lapuan nopea Emmi Viitala karkasi kotipesän turvaan.

Tuosta Iida Möttösen mainitsemasta surkeasta sisäpelistä käy esimerkiksi se, että raumalaisilla ei ollut yhtään kolmostilannetta koko jaksolla.

Toinen jakso oli raumalaisittain melkein yhtä ankea, mutta nyt sentään joukkue sai neljä kolmostilannetta. Eihän todellakaan tuollaisella määrällä voi peliä voittaa.

Lapualaiset iskivät juoksut toiseen, kolmanteen ja neljänteen vuoropariin. Nuo juoksut toivat Emmi Viitala (2) ja  Suvi Huhtanen. Kotiuttajina puolestaan toimivat Emmi Liikala, Heli Viinamäki ja runkosarjan lyöjäkuningatar Tanja Vehniäinen.

- Fiilis on ehdottoman hyvä, kun nousimme tasoihin. Jatkoimme siitä mihin tiistaina jäimme. Tiivillä ulkopelillä uskon, että hoidamme viimeisenkin pelin, sanaili Lapuan ykköspalkittu Emmi Viitala.

Lapuan pelinjohtaja Jukka Liikala oli luonnostaan tyytyväinen, todeten seuraavaa:

- Meidän hyvä ulkopeli tylsytti Lukon sisäpelin. Jos jatkamme näin, niin emmeköhän hoida itsemme jatkoon. Jännitys näkyy luonnolisesti tämmöisessä pelisarjassa. No taistelu jatkuu lauantaina ja parempi jatkaa.

Jarkko Pokela oli tyytyväinen joukkueensa ulkopeliin:

- Ulkopelimme oli tänään maksimissaan, sillä Lapuan pitäminen neljässä juoksussa on kova suoritus.

- Nyt pitää vain itsekin jatkossa tekemään juoksuja ja siinä on kaikilla tekemistä. Kaarenkin pitää olla paremmin hereillä. Mutta tänään pitää ehdottomasti kiittää yleisöä, joka eli hyvin mukana. Harmittaa vain, ettemme pystyneet tarjoamaan sille tuon parempaa, Pokela jatkoi.

Tuo yleisömäärä, mitä Pokela kiitteli oli Lukon ja Feran uusi ennätys. Tuo ennätys kirjataan nyt luvuin 1 115 eli tuhat meni rikki komeasti komeasti.

- Meidän pitää jatkossa olla röyhkeämpiä ja luottaa itseemme joka hetki, jatkoi Pokela.

Ottelusarja jatkuu siis lauantaina Lapualla ja tuolloin siis voittaja jatkaa välieriin.

Palkitut:

Lukko:

I: Iida Möttönen

II: Kaisa-Maija Loutti

Lapua:

I: Emmi Viitala

II: Sanna Luoma


Takaisin edelliselle sivulle
Superpesiksen runkosarjaa venytetään pidemmälle syksyyn

Superpesiksen runkosarjaa venytetään pidemmälle syksyyn

Superpesiksen sarjajärjestelmät uudistuvat. Kaksinkertaisen runkosarjan lisäotteluista, kuten paikalliskierroksista ja valintaotteluista, luovutaan. Tilalle tulevat ylempi ja alempi jatkosarja.

Lue lisää
Imatran Pallo-Veikkojen unelma toteutui: Itä-Länsi ja Superpesistä Ukonniemessä 2017

Imatran Pallo-Veikkojen unelma toteutui: Itä-Länsi ja Superpesistä Ukonniemessä 2017

Perinteikäs Imatran Pallo-Veikot tekee usealla saralla paluuta parrasvaloihin.

Lue lisää
Kirittäret lähtee paalulta naisten Superpesiksen pudotuspeleihin

Kirittäret lähtee paalulta naisten Superpesiksen pudotuspeleihin

Lapuan Virkiä on voittanut viisi edellistä naisten Suomen mestaruutta pesäpallossa. Neljästi loppuotteluvastustajana on ollut Kirittäret Jyväskylästä.

Lue lisää
Mikko Kanala ja Emma Nieminen Superpesiksen elokuun pelaajiksi

Mikko Kanala ja Emma Nieminen Superpesiksen elokuun pelaajiksi

Superpesiksen mitaliottelut alkavat viikonloppuna. Mitä pidemmälle kausi on edennyt, sitä enemmän on tarvittu tiukkojen tilanteiden kylmäpäisiä ratkaisijoita.

Lue lisää
Kylmyys ei kangistanut Superpesiksen katsojia

Kylmyys ei kangistanut Superpesiksen katsojia

Superpesiksessä siirrytään puolivälierävaiheeseen tiistaina. Säiden haltijan luomat alkukauden haasteet kääntyivät lopulta hyväksi torjuntavoitoksi, kun yleisö löysi runkosarjan ratkaisuotteluissa mukavasti paikan päälle katsomoihin.

Lue lisää
Superpesiksen ja Ykköspesiksen kuukauden pelaajat valittu

Superpesiksen ja Ykköspesiksen kuukauden pelaajat valittu

Miesten Superpesiksen lyöjä- ja tehotilastojen kärkipäässä on nähty alkukaudesta yllätysnimiä tuttujen kasvon rinnalla. Yksi heistä on toukokuun pelaajaksi valittu Alajärven Ankkureiden Sami Mikkolanaho.

Lue lisää