Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pesäkarhut katkaisi Lukon voittoputken

 

Pesäkarhut katkaisi Lukon voittoputken
UrheiluRauma

Lukko - Pesäkarhut 0-2 (2-4, 1-3)

Aurinkoinen ja lämmin kesäilta oli houkutellut lähes 850 silmäparia keskiviikkona Länsi-Suomi -areenalle, kun rakkaat viholliset Rauman Lukko otti mittaa Porin Pesäkarhuista naisten Superpesiksessä. Lukko oli voittanut joukkueiden edellisen kohtaamisen toukokuussa samalla areenalla.

Otteluun lähdettäessä molemmilla joukkueilla oli alla hyvä jakso. Lukko oli voittanut seitsemän edellistä peliä ja Pesäkarhuilla pari alla oli pari todella tärkeää vierasvoittoa mm. sarjakärki Lapualta. Nyt peli alkoi todella vauhdikkaasti ja molemmat saivat omilla ensimmäisillä sisävuoroillaan nopeasti ajolähtötilanteet. Lukko pystyi iskemään omistaan vain yhden juoksun, kun Pori taas onnistui kahdesti. Jatkossa ensimmäisellä jaksolla vieraat saivat aikaan kaksi juoksua, kun kettupaitaisten emäntien oli tyydyttävä yhteen.

- Ekalla jaksolla saimme ajoittain hyvää peliä aikaan, kertaili Jarkko Pokela.

Toisella jaksolla Lukko ei sitten saanut oikeastaan mitään aikaan ja taisi osittain johtua siitä, että porilaiset haistoivat raumalaisten merkin toistuvasti. Jaksolla Pesäkarhut iski juoksun kolmeen ekaan vuoropariin ja Lukko onnistui kerran vasta neljänessä, niin voitto livahti 50 kilometriä pohjoiseen. Tämä tappio tiesi siis sitä, että Lukon seitsemän ottelun voittoputki katkesi.

- Tämä peli oli mielestäni alusta asti meidän hallussa, mitä nyt Sussu (Susanna Kylä-Kause) laittoi meitä ajoittain ahtaalle syötöillään. Olen todella tyytyväinen pisteisiin, kertaili porilaisten pelinjohtaja Jarmo Lehtinen.

Jarkko Pokela manasi toisen jakson virheitä.

- Meillä tuli tärkeille pelaajille huonoja lyöntejä ja mahdollisuudet menivät sitten niihin, Pokela kertoi.

Nämä samat joukkueet kohtaavat jo perjantaina Porissa, miten sitten pelaajat suhtautuvat näihin ns. minipleijareihin?

- En usko, että meillä on tuolloin minkäänlaisia asenneongelmia. Tiedän myös sen, että meitä on todella vaikea voittaa kotikentällämme, totesi porilaisten lukkari Kaisa Salmela.

Raumalaisten lukkari Susanna Kylä-Kause oli luottavaisena perjantain pelin suhteen.

- En näe mitään syytä, että miksi emme voisi voittaa peliä Porissa. Kohtaamme vuoden aikana niin monta kertaa, ettei kummallakaan ole kauheasti sellaisia jippoja mitä toinen ei tietäisi.

Itse pelin lisäksi puhutti myös eiliset Itä - Länsi -valinnat ja varsinkin Jarkko Pokela latasi täyslaidallisen valinnoista.

- Mielestäni Itä - Länteen pitäisi valita 26 parasta pelaajaa, mutta nyt mielestäni ei ole niin. En ymmärrä, että kuinka hyvin esimerkiksi Miia Karppasen pitäisi pelata ansaitakseen paikkansa arvo-ottelusta. Nyt valinnoissa koettiin vääryyttä ja todella paljon, kun pelaaja, joka siirtyy huippuseuraan ja saa samantien paikan arvo-ottelusta. latasi Pokela.

Palkitut:

Lukko:

I: Susanna Kylä-Kause

II: Elina Perkiömäki

Pesäkarhut:

I: Kaisa Salmela

II: Jenni Rahikainen


Takaisin edelliselle sivulle
Erno Tuomainen on Feran uusi pelinjohtaja

Erno Tuomainen on Feran uusi pelinjohtaja

Valmentajana SiiPen naiset peräkkäisinä vuosina Suomensarjasta Ykköspesiksen kautta Superpesikseen kauden 2019 päätteeksi nostanut Erno Tuomainen, 31, siirtyy Siilinjärveltä Feran pelinjohtajaksi 2+1-vuotisella sopimuksella.

Lue lisää
Väliinjättösääntö laajenee pesäpallossa alkavalle kaudelle

Väliinjättösääntö laajenee pesäpallossa alkavalle kaudelle

Pesäpalloliiton johtokunnan elokuussa 2019 tekemällä päätöksellä lyöntivuoroja koskevat pelisäännöt uudistuvat alkavalle kaudelle Superpesiksessä ja Ykköspesiksessä.

Lue lisää
Pesäpalloliitto ohjeisti korona-ajan käytännöistä

Pesäpalloliitto ohjeisti korona-ajan käytännöistä

Kansallispelimme liki 100-vuotisen historian ajan pesäpallo-ottelu on aloitettu hutunkeitolla.

Lue lisää
Pesäpallon otteluohjelmat julki - naisten Superpesiksen kausi käyntiin kuumilla paikallisotteluilla

Pesäpallon otteluohjelmat julki - naisten Superpesiksen kausi käyntiin kuumilla paikallisotteluilla

Naisten Superpesiksessä palataan tositoimiin ensimmäisenä kotimaisena palloilusarjana koronaviruspandemian aiheuttaman poikkeustilan jälkeen. Avauskierroksella nähdään neljä huippuottelua perjantaina 12.6.

Lue lisää
Miesten Superpesis vauhtiin 2.7. alkaen - 14 joukkuetta tavoittelee Suomen mestaruutta

Miesten Superpesis vauhtiin 2.7. alkaen - 14 joukkuetta tavoittelee Suomen mestaruutta

Nyt se on varmaa. Kaikki 14 joukkuetta ovat mukana, kun miesten superpesiskausi käynnistyy 2. heinäkuuta. Panoksena on 97. Suomen mestaruus miesten pääsarjapesäpallon historiassa. Ainoastaan sotavuosina 1941 ja 1944 sarja on jäänyt pelaamatta.

Lue lisää
Naisten superpesiskausi käyntiin 12. kesäkuuta

Naisten superpesiskausi käyntiin 12. kesäkuuta

Pesäpallokausi 2020 on pääsemässä vahvasti vauhtiin kesäkuun toisella viikolla. Naisten Superpesiksessä otteluohjelmaan on merkitty ensimmäiset ottelut perjantaille 12. kesäkuuta.

Lue lisää