Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Petojussit oli vastaantulija Otanlahdessa

 

Petojussit oli vastaantulija Otanlahdessa
UrheiluRauma

Lukko - Petojussit 2-0 (6-0, 9-4)

Aurinkoinen ja suhteellisen lämmin kesäilta oli houkutellut Otanlahden pesäpallostadionille 464 silmäparia, kun Lukko sai vastaansa Petojussit Peräseinäjoelta. Lukko näytti heti kättelyssä kaapin paikkaa, sillä ensimmäisen aloittavalla raumalaiset takoivat jo kolme juoksua. Kaksi noista kolmesta löi luotettava kolmosvahti Iida Möttönen ja yksi syntyi harhaheitolla.

Petojussit eivät saaneet juuri mitään aikaan. Tuosta oli osoituksena se, että heillä oli jaksolla vain yksi kolmostilanne ja kakkosellekin pääsi vain kaksi juoksijaa. Kaikki nuo vasta neljännen tasoittavalla. Ennen tuota viimeisen tasoittavaa Lukko oli takonut kolme juoksua lisää ja kaksi niistä syntyi jopa vapaataipaleilla ja  yhden löi Susanna Kylä-Kause. Noita vapaataival juoksuja edelsi ikävä tapaus, sillä Petojussien lukkari Reetta Aralinna epileptisen kohtauksen ja kakkoslukkari Oona Huhtamäki hermoili tilanteessa todella paljon. Huhtamäki vaihdettiinkin lautasen ääreltä Aino-Maija Haapamäkeen.

- Ei ollut ensimmäinen kerta, kun Aralinna sai tuon kohtauksen vaikkakin hänen epilepsiansa pitäisi olla lääkeillä hallinnassa. Liekö sitten kuumuus aiheuttanut tuon, mietiskeli Petojussien pelinjohtaja Timo Rintamäki.

Toisen aloittavalleen pohjalaiset tulivat parempana, kuin ensimmäiseltä lähtivät. Joukkue loikin heti tilanteita, mutta vain saivat aikaan vain yhden juoksun. Lukko puolestaan tuli tasoittavalleen yhtä terävänä, kuin mitä aloittivat ensimmäisen jaksonkin. Enni Kylä-Kause pyyhkäisi kakkosrajasta rinteeseen, missä on pitkää nurmikkoa. Tuon lyönnin seurauksena tuli kaksi tavallista ja Kylä-Kause kiersi itse kunnarin.

- Enpä ole vielä ikinä ennen nähnyt, että pallo hukkuu tuohon nurmikkoon, mutta niin vain kävi, ihmettleli Lukon pelinjohtaja Jarkko Pokela.

Toisessa vuorossa Petojussit eivät saaneet juuri mitään aikaan ja Lukkokin tyytyi tasoittavallaan tekemään vain yhden juoksun. Kolmannen aluksi Petojussit kavensi juoksulla numeroiksi 5-2, mutta Lukko takoi omalla sisävuorollaan neljä juoksua ja peli oli ratkaistu. Neljännellään pohjalaiset kaunistelivat vielä numeroita kahden juoksun verran, mutta ei enempää. Näin kaikki kolme pistettä jäi Raumalle.

- Olihan tämä taas meiltä opintomatka. Lukkaritilanteen lisäksi meiltä puuttui jo muutenkin yksi vakiopelaaja ulkopelistä ja sekoitti peliämme. Toisaalta se on ihan sama, jos ne virheet tekee lukkari tai koppari, niin aina se kostautuu.Tasomme vaihtelee ihan liikaa, sanaili Rintamäki.

- Tärkeintä tänään oli kolme pistettä ja tyylillä ei ollut mitään väliä. Me olimme välillä jossain ihan muualla kuin Otanlahdessa, mutta jos kolmostilanteet oli 25-9, niin kai sitten oli ihan hyvä peli, sanaili Pokela.

Lukon lukkaritilannetta mietittiin ennen kauden alkua ja lähinnä sitä, että miten joukkue paikkaa Jenna Kammi-Rahnaston jättämän aukon. Nyt näyttää siltä, että Susanna Kylä-Kause ja Marjut Rantanen paikkaavat sen aukon ihan kivasti.

- Meillä on tällä hetkellä kaksi hyvää niin hyvää lukkaria, että melkein voisi kortilla katsoa, että kumpi pelaa, naurahti Pokela..

Lukko jatkaa kotipelejään ensi sunnuntaina, kun Otanlahteen Turku-Pesis pelinjohtajanaan raumalaisille tuttu mies Juhani Rannikko.

- Sunnuntaina tulee tiukka peli, sillä Turku tuntee meidät niin hyvin. Menen Härmään katsomaan heidän pelinsä perjantaina, jotta saan jotain vinkkejä, kertoi Pokela.

Palkitut:

Lukko:

I: Iida Möttönen

II: Miia Karppanen

Petojussit:

I: Kirsi Ala-Lipasti

II: Aino-Maija Haapamäki


Takaisin edelliselle sivulle
Erno Tuomainen on Feran uusi pelinjohtaja

Erno Tuomainen on Feran uusi pelinjohtaja

Valmentajana SiiPen naiset peräkkäisinä vuosina Suomensarjasta Ykköspesiksen kautta Superpesikseen kauden 2019 päätteeksi nostanut Erno Tuomainen, 31, siirtyy Siilinjärveltä Feran pelinjohtajaksi 2+1-vuotisella sopimuksella.

Lue lisää
Väliinjättösääntö laajenee pesäpallossa alkavalle kaudelle

Väliinjättösääntö laajenee pesäpallossa alkavalle kaudelle

Pesäpalloliiton johtokunnan elokuussa 2019 tekemällä päätöksellä lyöntivuoroja koskevat pelisäännöt uudistuvat alkavalle kaudelle Superpesiksessä ja Ykköspesiksessä.

Lue lisää
Pesäpalloliitto ohjeisti korona-ajan käytännöistä

Pesäpalloliitto ohjeisti korona-ajan käytännöistä

Kansallispelimme liki 100-vuotisen historian ajan pesäpallo-ottelu on aloitettu hutunkeitolla.

Lue lisää
Pesäpallon otteluohjelmat julki - naisten Superpesiksen kausi käyntiin kuumilla paikallisotteluilla

Pesäpallon otteluohjelmat julki - naisten Superpesiksen kausi käyntiin kuumilla paikallisotteluilla

Naisten Superpesiksessä palataan tositoimiin ensimmäisenä kotimaisena palloilusarjana koronaviruspandemian aiheuttaman poikkeustilan jälkeen. Avauskierroksella nähdään neljä huippuottelua perjantaina 12.6.

Lue lisää
Miesten Superpesis vauhtiin 2.7. alkaen - 14 joukkuetta tavoittelee Suomen mestaruutta

Miesten Superpesis vauhtiin 2.7. alkaen - 14 joukkuetta tavoittelee Suomen mestaruutta

Nyt se on varmaa. Kaikki 14 joukkuetta ovat mukana, kun miesten superpesiskausi käynnistyy 2. heinäkuuta. Panoksena on 97. Suomen mestaruus miesten pääsarjapesäpallon historiassa. Ainoastaan sotavuosina 1941 ja 1944 sarja on jäänyt pelaamatta.

Lue lisää
Naisten superpesiskausi käyntiin 12. kesäkuuta

Naisten superpesiskausi käyntiin 12. kesäkuuta

Pesäpallokausi 2020 on pääsemässä vahvasti vauhtiin kesäkuun toisella viikolla. Naisten Superpesiksessä otteluohjelmaan on merkitty ensimmäiset ottelut perjantaille 12. kesäkuuta.

Lue lisää