Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lukolle upea voitto Pesäkarhuista

 

Lukolle upea voitto Pesäkarhuista
UrheiluRauma

Lukko - Pesäkarhut 1-0 (4-3, 2-2)

Tuuliselle, mutta aurinkoiselle Otanlahden pesästadionille oli saapunut 548 silmäparia. Tuo katsojamäärä näkikin hienon ja historiallisen ottelun, sillä Lukko nappasi voiton numeroin 1-0 yhdestä sarjan ennakkosuosikeista.

- Sen tämä voitto ainakin varmisti, että syksyinen Eurajoki-juoksu on nyt peruutettu, naurahti Lukon pelinjohtaja Jarkko Pokela.

Tuo kommentti liittyi siihen, että Pokela lupasi ennen kauden alkua juosta Raumalta Eurajoelle, ellei yksi kolmesta suuresta, Pesäkarhut, Kirittäret ja Virkiä, kaadu.

Lukon yksi ase voittoon oli nuoren lukkarin Marjut Rantasen hieno peli. Rantanen vei pari kertaa Porin kokenutta Kaisa Salmelaa ihan 6-0 lautasen äärellä. Nuori nainen oli vähän hämmentyneen oloinen toimittajien ristitulessa peli jälkeen eikä osannut sanoa oikein mitään.

Pokela kertoi, että hän ilmoitti "Mapa" Rantaselle heti Lappeenranta-pelin jälkeen, että sinä sitten pelaat Poria vastaan.

- Ajattelin laittaa Mapan tuollaiseen helppoon paikkaan kotiyleisön eteen Poria vastaan, naurahti Pokela.

Ottelu alkoi raumalaisittain aika vaisusti, eikä kotijoukkue onnistunut tekemään juoksua kahdessa ensimmäisessä vuoroparissa. Pesäkarhut menikin johtoon ensimmäisen jakson toisessa vuoroparissa, kun Heidi Kuusisto kotiutti Milla Lindströmin. Enempää ei vierailijat kuitenkaan juoksuja tuohon väliin saaneet.

Lukko sitten iski kolmannen aloittavalla kahden palon tilanteessa peräti kolme juoksua, hieman myös ulkokentän avustuksella. Raumalaisten juoksut tuossa vaiheessa löivät Enni ja Susanna Kylä.Kause sekä Miia Karppanen. Kotiin puolestaan kipittivät Kerttu Höyden, Hanna Väisänen ja Kaisa-Maija Loutti. Pori ei saanut kolmannen tasoittavalla mitään aikaan. Neljännen aluksi Enni Kylä-Kause kotiutti Marjut Rantasen ja Lukko johti jo 4-1.

Neljännen tasoittavalla Pesäkarhut tulivat vielä juoksun päähän Hanna Hirvikosken ja Laura Kerolan ehtiessä kotipesään. Hirvikosken juoksua edelsi Iida Möttösen todella huono heitto, mutta Möttösen onneksi seuraavassa kotiutustilanteessa Karoliina Koski tuhosi porilaisjuoksijan haaveet tasoituksesta.

- Saimme hyvän alun otteluun, mutta sitten hölmöilimme Lukolle kolme juoksua emmekä enää onnistuneet kirimään johtoa umpeen, kertaili silminnähden pettynyt Jarmo Lehtinen.

Toinen jakso alkoi Lukon osalta jälleen heikosti ja porilaiset iskivät kahteen ensimmäiseen vuoroon juoksuun molempiin kotiin ehtivät Hirvikoski ja Kerola. Mailan varressa puolestaan onnistuivat Lindström ja Veera Svansjö. Lukko puolestaan tuli sisuuntuneena toisen tasottavalleen ja iskikin kaksi juoksua. Ensin kotiin ehti Loutti harhaheiton turvin ja seuraavaksi Sini Strander kotiutti Hanna Väisäsen.

Enempää juoksuja ei sitten enää nähty ja porilaisten epäonnistuttua neljännen aloitttavalla nähtiin Lukko-tyttöjen villi voittotanssi. Raumalaiset jatkoivat peliä kuitenkin omalla neljännellään ja yrittivät sitä kolmatta pistettä. Kaikesta kuitenkin näki, että lataus oli kuitenkin jo mennyt.

Lukko / Fera oli voittanut edellisen Pesäkarhut naisten superissa vuonna 2005 eli oli se jo aikakin raumalaisten onnistua tuossa teossa.

- Toinen jakso alkoi taas meiltä hyvin, mutta sitten jälleen päästimme kaverin mukaan peliin. Marjut (Rantanen) oli Lukon lautasen äärellä erinomainen, mutta me puolestamme pelasimme myös hemmetin huonosti. Ei tullut kahta hyvää suoritusta peräkkäin kovinkaan usein, manaili Jarmo Lehtinen.

Lukko jatkaa pelejään viikonloppuna Kempeleellä.

- Tuolloin katsotaan joukkueen valmius. Nyt voitimme yhden sarjan ennakkosuosikeista ja Kempeleellä puolestaan tulee vastaan joukkue, miltä pisteitä pitäisi ottaa. Katsotaan mitä tapahtuu onko joukkue valmis vai vielä tämän voiton jälkeen Hollywoodin valoissa, mietiskeli, Pokela.

Palkitut:

Lukko:

I: Marjut Rantanen

II: Sini Strander

Pesäkarhut:

I: Laura Kerola

II: Heidi Kuusisto


Takaisin edelliselle sivulle
Erno Tuomainen on Feran uusi pelinjohtaja

Erno Tuomainen on Feran uusi pelinjohtaja

Valmentajana SiiPen naiset peräkkäisinä vuosina Suomensarjasta Ykköspesiksen kautta Superpesikseen kauden 2019 päätteeksi nostanut Erno Tuomainen, 31, siirtyy Siilinjärveltä Feran pelinjohtajaksi 2+1-vuotisella sopimuksella.

Lue lisää
Väliinjättösääntö laajenee pesäpallossa alkavalle kaudelle

Väliinjättösääntö laajenee pesäpallossa alkavalle kaudelle

Pesäpalloliiton johtokunnan elokuussa 2019 tekemällä päätöksellä lyöntivuoroja koskevat pelisäännöt uudistuvat alkavalle kaudelle Superpesiksessä ja Ykköspesiksessä.

Lue lisää
Pesäpalloliitto ohjeisti korona-ajan käytännöistä

Pesäpalloliitto ohjeisti korona-ajan käytännöistä

Kansallispelimme liki 100-vuotisen historian ajan pesäpallo-ottelu on aloitettu hutunkeitolla.

Lue lisää
Pesäpallon otteluohjelmat julki - naisten Superpesiksen kausi käyntiin kuumilla paikallisotteluilla

Pesäpallon otteluohjelmat julki - naisten Superpesiksen kausi käyntiin kuumilla paikallisotteluilla

Naisten Superpesiksessä palataan tositoimiin ensimmäisenä kotimaisena palloilusarjana koronaviruspandemian aiheuttaman poikkeustilan jälkeen. Avauskierroksella nähdään neljä huippuottelua perjantaina 12.6.

Lue lisää
Miesten Superpesis vauhtiin 2.7. alkaen - 14 joukkuetta tavoittelee Suomen mestaruutta

Miesten Superpesis vauhtiin 2.7. alkaen - 14 joukkuetta tavoittelee Suomen mestaruutta

Nyt se on varmaa. Kaikki 14 joukkuetta ovat mukana, kun miesten superpesiskausi käynnistyy 2. heinäkuuta. Panoksena on 97. Suomen mestaruus miesten pääsarjapesäpallon historiassa. Ainoastaan sotavuosina 1941 ja 1944 sarja on jäänyt pelaamatta.

Lue lisää
Naisten superpesiskausi käyntiin 12. kesäkuuta

Naisten superpesiskausi käyntiin 12. kesäkuuta

Pesäpallokausi 2020 on pääsemässä vahvasti vauhtiin kesäkuun toisella viikolla. Naisten Superpesiksessä otteluohjelmaan on merkitty ensimmäiset ottelut perjantaille 12. kesäkuuta.

Lue lisää