Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Mestiksen marraskuun nuori pelaaja - Charles Bertrand

 
Mestiksen marraskuun nuori pelaaja - Charles Bertrand

Rauman Lukon hyökkääjä, Kajaanin Hokissa lainasopimuksella joulutaukoon asti pelaava Charles Bertrand, 19, on valittu Mestiksen marraskuun nuoreksi pelaajaksi. Lokakuussa Kajaaniin siirtynyt ranskalainen pelasi marraskuussa kuusi ottelua tehden niissä seitsemän tehopistettä (3+4). Vielä marraskuun kahden ensimmäisen viikon aikana Bertrandin peliaika oli keskimäärin 12 minuuttia ottelua kohden, mutta kolmessa viimeisessä ottelussa mies on saanut peliaikaa lähes 19 minuuttia ottelua kohden ja mies on kiittänyt lisääntyneestä vastuusta hyvillä tehoilla. Kolmessa edellisessä ottelussa Bertrand on tehnyt viisi tehopistettä (2+3). Yhteensä Bertrand on pelannut Mestistä kuluvalla kaudella 12 ottelua (4+5=9).

Ranskalaisen kiekkoilun yksi suurimmista lupauksista

Bertrand on mielissään kohdalleen osuneesta valinnasta. "Olen saanut hyvän alun Mestikseen Kajaanissa. Olen saanut peliini rohkeutta ja tunnen oloni mukavaksi", Bertrand kuvailee. Hokki pelasi marraskuussa kahdeksan ottelua, joista seitsemän ottelua uuden päävalmentajan Vladimir Kolekin komennuksessa. Voittoja linnapaidat kirjauttivat marraskuun aikana yhteensä viisi, kaikki Kolekin aikana, nousten mukaan taisteluun Play Offs-paikoista.

Hokin marraskuu päättyi kahteen peräkkäiseen kotivoittoon ja molemmissa niissä Bertrand oli yksi kaukalon näkyvimmistä hahmoista. SaPKo:a vastaan (24.11) Bertrand ampui 4-3 voitto-ottelussa ottelun avausmaalin, sekä voittomaalikilpailun ainoan onnistuneen suorituksen.  Yleisö villiintyi ranskalaisen onnistumisesta ja riemukkaasta tuuletuksesta voittomaalin jälkeen niin, että otti pariisilaissyntyisen hyökkääjän omakseen lopullisesti. "Yleisö Suomessa ylipäätään on äänekkäämpää ja osallistuu pelinkulkuun enemmän kuin esimerkiksi Ranskassa. Sillä on merkitystä ja se auttaa kotikentällä", hymyilevä Bertrand kokee.

D Teamin 12 peräkkäisen voiton putki katkesi Hokkia vastaan, kun kajaanilaiset kaatoivat jyväskyläläiset jatkoajalla 2-1. Bertrand oli mukana molemmissa Hokin maaleissa syöttäjänä. Kahdessa edellisessä ottelussa ranskalainen kirjautti siis kaksi tehopistettä per ottelu ja samaan hän pystyi marraskuun aikana myös kolmannessa ottelussa, Kiekko-Laseria vastaan (10.11), kun Hokki kaatoi kotkapaidat murskalukemin 6-1.

Bertrandia pidetään yhtenä ranskalaisen kiekkoilun suurimpana lupauksena ja hän onkin kuulunut Ranskan juniorimaajoukkueiden vakiokalustoon viimeisinä kolmena kautena. Rauman Lukko teki Bertrandin kanssa keväällä 2009 peräti neljävuotisen sopimuksen. Bertrand saapui Suomeen ja Raumalle kahden Slovakiassa ja Itävallassa pelatun kauden jälkeen. Ensimmäinen kausi Suomessa meni kokonaisuudessaan nuorten SM-Liigassa. Runkosarjassa Bertrand paukutti 39 ottelussa 46 tehopistettä (20+26) mitkä oikeuttivat pistepörssissä kahdeksanteen ja maalipörssissä seitsemänteen sijaan. Viime kesänä Lukko lähetti Bertrandin KooKoo:n miehistöön hakemaan pelituntumaa. Bertrand pelasi Kouvolassa viisi harjoitusottelua (1+2) ennen paluuta takaisin Raumalle. Sarjakausi käynnistyi Lukon A-nuorissa, missä Bertrand ehti pelata SM-Liigaa yhdeksän ottelua (6+9=15) ennen siirtymistään Kajaaniin.

"Hänen tekninen osaamisensa on korkealla"

Jo 16-vuotiaana Ranskasta Slovakiaan jääkiekon perässä lähtenyt Bertrand viihtyy Kajaanissa. Tai pikemminkin on oppinut synnyinkaupunkinsa Pariisin jälkeen arvostamaan ylipäätään pienen kaupungin ilmapiiriä ja rytmiä. "Pieni kaupunki on parempi ainakin jääkiekon kannalta. On rauhallisempaa ja voi keskittyä vain pelaamiseen", hän vakuuttaa kovin rauhallisenoloisena itsekin. Jo varsin paljon urallaan nuoresta iästään huolimatta nähnyt Bertrand arvostaa Hokissa hyvää joukkuehenkeä. "Meillä on hyvä tiimi ja joukkuehenki kantaa myös kaukalon ulkopuolella. Se on tärkeää ja tuntuu hyvältä", hotellissa monen muun Hokki-pelaajan tavoin asuva Bertrand kertoo. "Hotellissa asun ensimmäistä kertaa näin pitkän aikaa. Se oli aluksi vähän outoa, mutta mukavaa".

Bertrand arvioi hyökkääjän vahvuudekseen hyvät kädet. "Tykkään tehdä kikkoja ja osaan mielestäni käyttää käsiäni", hän sanoo, eikä usko jäätyvänsä ratkaisupaikankaan tullen. No, senhän Hokki-yleisö jo tietääkin. Sen tietävät myös valmentajat Vladimir Kolek ja Jukka Kuusivuori, jotka antavat Bertrandin rohkeudelle ja luisteluvoimalle kiitosta. "Hänen tekninen osaamisensa on korkealla. Hän pystyy kontrolloimaan kiekkoa ja luisteluvoimassa löytyy. Hän on yritteliäs ja aktiivinen pelaaja, joka haluaa mennä eteenpäin", Kolek arvioi. Päävalmentaja kaipaa Bertrandille kuitenkin 'killer instinct' asennetta maalintekoon.

Kuusivuori luonnehtii Bertrandia luonnonlapseksi, jolta ei uskallusta puutu. "Hänellä on korkea itseluottamus, mutta hän on samalla viisas pelaaja. Bertrand on lyönyt läpi nuorten SM-Liigassa, mutta ei ole lähtenyt samoilla kikoilla kokeilemaan miesten sarjassa, vaan pelaa omilla vahvuuksillaan. Kun hän kehittyy taito-ominaisuuksiltaan, on siinä maailmanluokan pelaaja". Bertrand suhtautuu tulevaisuuteensa maltillisesti ja tiedostaa kovan kilpailun pelipaikoista. "Ehkä pääsen pelaamaan SM-Liigaa jo tänä kautena, en tiedä. Se on tavoitteeni Suomessa, mutta ei minulla siitä paineita ole. Koen Hokissa pelaamisen tärkeäksi kehittymiseni kannalta ja ponnahduslaudaksi eteenpäin".

Mestiksen tiedotteesta / UrheiluRauma


Takaisin edelliselle sivulle


Rauman Lukko Oy - logo

Lukko - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutSteven Jandric 1+1-vuotisella sopimuksella Lukkoon

Steven Jandric 1+1-vuotisella sopimuksella Lukkoon

Kanadalainen Steven Jandric saapuu vahvistamaan Lukon hyökkäystä 1+1-vuotisella sopimuksella. Jälkimmäinen sopimusvuosi sisältää seuran option.

Lue lisää
Samuli Piipponen vahvistamaan Lukon puolustusta loppukauden ajaksi

Samuli Piipponen vahvistamaan Lukon puolustusta loppukauden ajaksi

Puolustaja Samuli Piipponen siirtyy Lukkoon Jukureista loppukauden ajaksi. Vuonna 1993 syntynyt leftin pakki on kuluvalla kaudella tehnyt 32 ottelussa tehot 3+5. Rangaistusminuutteja on kertynyt samassa ajassa 40.

Lue lisää
Aleksi Saarela jatkaa loppukauden Lukossa

Aleksi Saarela jatkaa loppukauden Lukossa

Rauman Lukon hyökkääjä Aleksi Saarela jatkaa Lukossa kauden 2020-21 loppuun. Aleksi Saarelalla oli entuudestaan koko kauden kattava sopimus Lukon kanssa, mutta sopimus sisälsi mahdollisuuden siirtyä myös NHL:ään.

Lue lisää
Robert Arrak vahvistamaan Lukon U20-joukkuetta

Robert Arrak vahvistamaan Lukon U20-joukkuetta

Lupaava virolaiskiekkoilija Robert Arrak, 21, on tehnyt 1+2-vuotisen sopimuksen Lukon kanssa. Viime kaudella Alps Hockey Leaguessa itävaltalaista RB Hockey Juniorsia edustanut Arrak tulee lähtökohtaisesti vahvistamaan Lukon U20-joukkuetta.

Lue lisää
Lukas Klok vahvistaa Lukon puolustusta myös tulevalla kaudella

Lukas Klok vahvistaa Lukon puolustusta myös tulevalla kaudella

25-vuotias tsekkipuolustaja Lukas Klok saapui Raumalle viime kaudella KHL-seura Slovan Bratislavasta.

Lue lisää
Daniel Audette Lukon riveihin

Daniel Audette Lukon riveihin

Seuran keskikaista täydentyy huippuvahvistuksella kun 24-vuotias Daniel Audette siirtyy Raumalle vuoden sopimuksella.

Lue lisää