Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Vili Saarijärvi Rauman Lukkoon

Vili Saarijärvi Rauman Lukkoon

Rovaniemellä syntynyt 22-vuotias oikea käsi alhaalta ampuva puolustaja Vili Saarijärvi vahvistaa seuraa seuraavan kahden kauden aikana. 

Kärppien junioripolun läpikäynyt Saarijärvi siirtyy Rauman Lukkoon AHL-joukkue Grand Rapid Griffinista. Saarijärvi on myös nuorten maailmanmestari.

- Meidän nuoret erinomaiset hyökkäysorientoituneet puolustajat Ville Heinola ja Tarmo Reunanen lähtevät kohti Amerikan valloitusta ja heidän mukanaan lähtee paljon nuoruuden intoa sekä todellista kiekollista talenttia. Pohdimme mistä saisimme samanlaista talenttia tänne ja onneksemme Vili Saarijärven nimi tuli esille. Saimme hänet meille kaikkien tapahtumien jälkeen, urheilujohtaja Kalle Sahlstedt taustoittaa.

- Vilin potentiaali on todella korkealla. Hän on yrittänyt saada NHL-ovea auki, mutta vielä se ei ole ihan auennut. Tavallaan nyt Amerikan valloitukseen hänelle aikalisä ja meille pelaamaan. Yhteinen tavoitetila on selvä. Kaksi huippukautta Rauman Lukon paidassa ja toivon mukaan hän saa sitten uuden mahdollisuuden NHL:ssa.

Nimenä Saarijärvi ei välttämättä ole suurelle yleisölle tuttu, vaikka mies pelasikin erinomaiset nuorten kilpailut. Miehen tie vei jo nuorena Pohjois-Amerikkaan.

- Hän on jo vakio AHL:n pelaaja mikä kertoo tasosta. Veti upeat kaksikymppisten kisat (U20), joten tiedämme että liigaan on tulossa todella kovatasoinen pelaaja. Ei tarvitse miettiä riittääkö taso. Se riittää varmasti. Rehellisesti on sanottava, että odotuksissa on hänen olevan liigatasolla kärkipuolustajia. 

- Erittäin hyvä syöttämään ja liikkumaan. Jämäkkä rightinpuolen pelaaja, jolla ei isoja heikkouksia ole. Jos saamme napsun ominaisuuksia eteenpäin, niin sen jälkeen mahdollisuus uuteen yritykseen NHL:ssa on olemassa. Erinomaisen hyvä luonne, iloinen kaveri ja tulee olemaan meille todella iso vahvistus kaiken kaikkiaan. 

"Tavoitteena on ottaa iso rooli Lukossa"

Vili Saarijärvellä oli eri vaihtoehtoja, mutta keskustelut urheilujohtaja Kalle Sahlstedtin kanssa saivat miehen vakuuttumaan.

- Mietimme mikä olisi paras paikka tällä hetkellä olla ja kehittyä. Keskustelin Kalle Sahlstedtin kanssa ja jäi todella hyvä fiilis siitä miten hommat Raumalla toimii pelitavasta lähtien. Raumalla on iso tuki yhteisöltä ja kiekkobuumi on kasvanut. Lukon pelityyli sopii minulle mitä kautta oli helppo tulla siihen päätökseen, että Rauma on paras paikka itselle kehittyä, Saarijärvi kertoo valintansa taustoja.

Vili Saarijärven pelaajapolku ei ole aivan tavanomainen. Nuori mies lähti juniorina suoraan Pohjois-Amerikkaan.

- Polku oli todella kasvattava ja opettava. Lähdin nuorena pelaten juniorisarjoissa mitä kautta pääsin pelaamaan kolme kautta myös AHL:ssa. Hyvä polku itselle tässä vaiheessa, vaikka tavoitteeseen en päässytkään eli pelaamaan NHL:ssa. Suosittelen muillekin, koska siellä oppii myös jään ulkopuolelta erilaisia asioita. Jo juniorisarjoissa pelitahti on sellainen, että toiminta on todella ammattimaista ja kilpailu pelipaikoista on kovaa.

Minkälaisen pelaajan kannattajat näkevät ensi kaudella Kivikylän Areenalla?

- Olen hyvin liikkuva kiekollinen puolustaja. Vahvuuteni ovat pelinavaamisessa ja hyökkäysten tukemisessa. Liikun siniviivalla hyvin ja luistelu on muutenkin yksi isoimmista vahvuuksistani. Kehittyä mun pitää vielä kokonaisvaltaisesti ja saada lisää jämäkkyyttä puolustuspäähän. Puolustaja kun olen niin puolustaminen on se tärkein asia ja tässä aion Raumalla kehittyä entisestään.

- Tavoitteena on ottaa iso rooli Lukossa. Haluan näyttää, mutta en yliyrittää. Pysyn positiivisena mikä on mulle iso juttu myös jään ulkopuolella. Olen positiviinen persoona ja sitä kautta pystyn myös auttamaan joukkuetta vaikeina hetkinä. 

Lukosta löytyy muutama tuttu pelaaja, joten pukukopista tulee pari tuttuakin kasvoa vastaan.

- Jonne Tammelan kanssa kävimme yhdessä junnumaajoukkueet läpi ja Linus Nymanin tunnen myös. 

- On ilo tulla Rauman Lukkoon ja päästä pelaamaan raumalaisten kannattajien edessä. Kannattajista en ole kuullut kuin hyviä asioita. Odotan innolla ensimmäisiä pelejä, Vili Saarijärvi päättää.

Lähde: raumanlukko.fi


Takaisin edelliselle sivulle


Rauman Lukko Oy - logo

Lukko - 2018-2019 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2018-2019

Ottelut kaudella 2018-2019

Seuran tiedot - Seuran kotisivutSteven Jandric 1+1-vuotisella sopimuksella Lukkoon

Steven Jandric 1+1-vuotisella sopimuksella Lukkoon

Kanadalainen Steven Jandric saapuu vahvistamaan Lukon hyökkäystä 1+1-vuotisella sopimuksella. Jälkimmäinen sopimusvuosi sisältää seuran option.

Lue lisää
Samuli Piipponen vahvistamaan Lukon puolustusta loppukauden ajaksi

Samuli Piipponen vahvistamaan Lukon puolustusta loppukauden ajaksi

Puolustaja Samuli Piipponen siirtyy Lukkoon Jukureista loppukauden ajaksi. Vuonna 1993 syntynyt leftin pakki on kuluvalla kaudella tehnyt 32 ottelussa tehot 3+5. Rangaistusminuutteja on kertynyt samassa ajassa 40.

Lue lisää
Aleksi Saarela jatkaa loppukauden Lukossa

Aleksi Saarela jatkaa loppukauden Lukossa

Rauman Lukon hyökkääjä Aleksi Saarela jatkaa Lukossa kauden 2020-21 loppuun. Aleksi Saarelalla oli entuudestaan koko kauden kattava sopimus Lukon kanssa, mutta sopimus sisälsi mahdollisuuden siirtyä myös NHL:ään.

Lue lisää
Robert Arrak vahvistamaan Lukon U20-joukkuetta

Robert Arrak vahvistamaan Lukon U20-joukkuetta

Lupaava virolaiskiekkoilija Robert Arrak, 21, on tehnyt 1+2-vuotisen sopimuksen Lukon kanssa. Viime kaudella Alps Hockey Leaguessa itävaltalaista RB Hockey Juniorsia edustanut Arrak tulee lähtökohtaisesti vahvistamaan Lukon U20-joukkuetta.

Lue lisää
Lukas Klok vahvistaa Lukon puolustusta myös tulevalla kaudella

Lukas Klok vahvistaa Lukon puolustusta myös tulevalla kaudella

25-vuotias tsekkipuolustaja Lukas Klok saapui Raumalle viime kaudella KHL-seura Slovan Bratislavasta.

Lue lisää
Daniel Audette Lukon riveihin

Daniel Audette Lukon riveihin

Seuran keskikaista täydentyy huippuvahvistuksella kun 24-vuotias Daniel Audette siirtyy Raumalle vuoden sopimuksella.

Lue lisää