Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Rauman Lukko käyttää Valentin Claireauxin option

Rauman Lukko käyttää Valentin Claireauxin option

 

Rauman Lukko ja Valentin Claireaux ovat sopineet käyttävänsä sopimukseen kirjatun yhden vuoden option. Kuluvalla kaudella paikkansa Liigassa vakiinnuttanut ranskalaishyökkääjä edustaa raumalaisseuraa näin ollen myös kaudella 2017-18.

- Päätös option käytöstä oli helppo tehdä, sillä kyseessä on pelaaja joka lyö itsensä likoon illasta ja ottelusta toiseen. Valentin saapui meille KeuPa HT:n yhteistyöpelaajana taistelemaan pelipaikasta ja hän vastasi tarjottuun haasteeseen ottamalla sen paikan. Kyseessä on viimeisen päälle joukkuepelaaja, joka on ansainnut paikkansa myös ensi kauden joukkueessamme, Lukon pelaajakoordinaattori Hannu Vanhatalo sanoo.

Valentin Claireaux kertoo olevansa tyytyväinen tietäessään palaavansa tuttuun ympäristöön kun seuraava sesonki koittaa, mutta muistuttaa samalla, että ajatukset ovat edelleen tiukasti kiinni tässä hetkessä ja käynnissä olevassa kiekkokaudessa.

- Henkilökohtainen tavoitteeni oli vakuuttaa seura niin, että he haluavat käyttää tämän option, joten olen todella iloinen, että he päätyivät tähän ratkaisuun. Totta kai ajatukseni ovat tällä hetkellä täysin tässä kaudessa ja siinä, että pelaamme vielä pitkälle kevääseen, mutta samalla olen todella innoissani tietäissäni pelaavani täällä myös ensi kaudella ja ottavani sen seuraavan askeleen urallani, Claireaux kertoo.

25-vuotias Ranskan maajoukkueen vakiokalustoon kuuluva Claireaux liittyi sinikeltaisiin viime keväänä Lukon ja Mestiksessä pelaavan KeuPa HT:n yhteistyöpelaajana. Hän vakuutti otteillaan Lukko-valmennuksen jo kesän ja syksyn aikana, ja Claireaux on pysynyt Raumalla ja Lukon kokoonpanossa läpi koko kauden.

- Koen sen niin, että viime kaudella Keuruulla valmennus Ville Niemisen johdolla valmisteli minut tietyllä tapaa liigatasolle. Sen lisäksi harjoittelin kesän todella kovaa tavoitteena pelata koko kausi Lukossa, jossa valmennus tarjosi minulle mahdollisuuden näyttää osaamistani. Nämä ovat ehkä ne suurimmat syyt miksi pääsin tavoitteeseeni.

Liiga-debyyttinsä syksyllä tehnyt 180-senttinen ja 90-kiloinen oikealta laukova keskushyökkääjä on pelannut tällä kaudella 45 liigaottelua, joissa on syntynyt tehopisteet 6+12=18. Kautensa nelosketjun keskellä aloittanut Claireaux on johtanut ajoittain myös raumalaisten kakkosviisikkoa.

Vaatimaton taistelija ei halua nostaa itseään esiin, vaan suunnata huomion joukkueen merkitykseen ja päivittäisen työnteon tärkeyteen.

- Yritän joka ilta antaa parhaani joukkueen eteen ja tehdä juuri sen mitä valmentajat haluavat minun tekevän. En aseta itselleni liian suuria paineita esimerkiksi maalinteosta, se on niin sanotusti bonusta jos onnistun maalin tekemään. Pyrin enemmänkin auttamaan joukkuetta hyvällä puolustussuunnan pelillä, Claireaux sanoo.

Lukko taistelee tällä kaudella tiukasti pudotuspelipaikasta, joten keskittyminen on vielä tässä keväässä. Vanhatalo kuitenkin uskoo, että Claireaux tulee olemaan tärkeä palanen ensi kauden joukkuetta.

- Hän on kulkenut sen pitkän tien Mestiksen kautta Liiga-joukkueen vakiokokoonpanoon, joten odotettavissa on, että kehitystä tapahtuu vielä tulevinakin vuosina. Lisäksi hän on yksi hyvä esimerkki siitä kuinka hieno yhteistyömme KeuPa HT:n kanssa tuottaa hyvää tulosta niin Keuruulla kuin Raumallakin.

Claireaux katsoo tulevaisuuteen nöyrin mielin, mutta päättäväisenä. Varmaa pelipaikkaa ei ole hänen mukaansa odotettavissa, vaan se on jälleen ansaittava omalla tekemisellä.

- Ensi kausi tulee olemaan uusi kausi, enkä ota mitään itsestäänselvyytenä, vaan lähden taistelemaan uudelleen pelipaikasta. Tiedän realiteetit sen suhteen kuinka kovatasoinen tämä liiga on ja kuinka hyviä pelaajia täällä pelaa, joten valmistelen itseni jälleen tulevana kesänä ja haluan aina parantaa tekemistäni edelliseen kauteen verrattuna. Enkä tarkoita pisteiden tekemistä, vaan pelaamistani kokonaisuudessa. Haluan olla hyvä vaihtoehto valmentajalle, sellainen pelaaja, jonka voi laittaa mihin tilanteeseen tahansa.

Lukon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Rauman Lukko Oy - logo

Lukko - 2016-2017 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2016-2017

Ottelut kaudella 2016-2017

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


Valentin Claireaux

5.4.1991 Saint-Pierre-et-Miquelon, FRA
Tiedot


Tsekkipuolustaja Lukas Klok Rauman Lukkoon

Tsekkipuolustaja Lukas Klok Rauman Lukkoon

Rauman Lukon ja 24-vuotiaan Lukas Klokin sopimus on muotoa 1+1 seuran optiolla, jossa pelaajalla on KHL-pykälä.

Lue lisää
Pathrik ja Ponthus Westerholm vahvistamaan Lukon hyökkäystä

Pathrik ja Ponthus Westerholm vahvistamaan Lukon hyökkäystä

Ruotsalaiset 27-vuotiaat kaksoset Pathrik ja Ponthus Westerholm saapuvat Raumalle vuoden sopimuksilla tuoreesta Ruotsin mestarista Frölunda HC:sta. Veljeksistä Pathrik on vasemmalta laukova sentteri ja oikealta laukova Ponthus on taas laituri.

Lue lisää
David Nemecek Rauman Lukkoon

David Nemecek Rauman Lukkoon

23-vuotias tsekkipuolustaja David Nemecek siirtyy maansa pääsarjasta BK Mlada Boleslavista Lukkoon 1+1 mallisella sopimuksella, jossa jälkimmäinen vuosi on seuran optiolla.

Lue lisää
Eero Elo palaa Lukkoon kaksivuotisella sopimuksella

Eero Elo palaa Lukkoon kaksivuotisella sopimuksella

Rauman Lukko ja hyökkääjä Eero Elo ovat tehneet kahden vuoden sopimuksen. 28-vuotias seuran oma kasvatti palaa Raumalle Sveitsistä. Hän edusti Lukkoa viimeksi kaudella 2012-13.

Lue lisää
Justin Danforth pysyy Lukko-paidassa

Justin Danforth pysyy Lukko-paidassa

Rauman Lukko on käyttänyt Justin Danforthin sopimukseen kirjatun yhden vuoden option. Näin ollen 25-vuotias kanadalaishyökkääjä edustaa sinikeltaisia myös kaudella 2019-20.

Lue lisää
Vili Laitinen jatkaa Lukossa seuraavat kaksi kautta

Vili Laitinen jatkaa Lukossa seuraavat kaksi kautta

Rauman Lukko on käyttänyt Vili Laitisen sopimukseen kirjatun option. 19-vuotias puolustaja pysyy näin ollen raumalaisseuran riveissä myös seuraavat kaksi kautta eli kevääseen 2021 asti.

Lue lisää