Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Heikki Liedes ja Ilmari Pitkänen Lukko-hyökkäykseen

Heikki Liedes ja Ilmari Pitkänen Lukko-hyökkäykseen

 

Rauman Lukko vahvistaa hyökkäysosastoaan, kun Raumalle siirtyvät hyökkääjät Heikki Liedes ja Ilmari Pitkänen. Liedes saapuu Raumalle HPK:sta kahden vuoden sopimuksella ja Pitkänen Espoon Bluesista yhden vuoden sopimuksella.

23-vuotias Liedes on HPK:n kasvatti, joka on pelannut urallaan yhteensä 105 liigaottelua, joissa hän on viimeistellyt tehopisteet 13+5=18. Viime kaudella laitahyökkääjä pelasi 45 ottelua ennen loukkaantumista, viimeistellen seitsemän täysosumaa ja alustaen neljä maalia.

184-senttinen ja 88-kiloinen, vasemmalta laukova Liedes on edustanut urallaan kasvattajaseuransa lisäksi myös Kuopion KalPaa. Juniorivuosinaan hän kuului maajoukkueiden vakiorinkiin ja hän pelasi vuosina 2011-2013 USHL:ssä Tri-City Stormin riveissä.

- Erittäin hyvillä fiiliksillä suuntaan Raumalle. Ehkä suurin syy Lukkoon siirtymiselle oli valmennuksen kanssa käymät keskustelut, joissa sain selkeän viestin, että he luottavat ja uskovat kykyihini ja potentiaaliini. Ja Lukossa on hyvä mahdollisuus päästä menestymään hyvässä joukkueessa, Liedes kertoo.

- Joukkueessahan on mielenkiintoinen sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Mukana on paljon eteenpäin pyrkiviä pelaajia ja rutinoituneita tuloksentekijöitä. Henkilökohtaisesti näen tuovani ensi kauden Lukkoon luisteluvoimaa, fyysisyyttä ja suoraviivaisuutta. Sen lisäksi vahvuuteni ovat alivoimapelaamisessa ja uskon, että pystyn auttamaan joukkuetta myös muutamilla maaleilla, Liedes jatkaa.

Päävalmentaja Juha Vuori on tuoreen suojattinsa kanssa samoilla linjoilla.

- Liedes tuo joukkueeseen fyysisyyttä, hyvää puolustamista ja hyökkäysvoimaa. Hänen tavoitteensa on tulla mahdollisimman kokonaisvaltaiseksi pelaajaksi ja hänellä on siihen kaikki edellytykset, Vuori sanoo.

25-vuotias Ilmari Pitkänen on ehtinyt pelata jo pitkään Liigassa, sillä hänellä on takanaan jo 228 ottelua, joissa hän on viimeistellyt tehot 19+23=42. Menneellä kaudella hänen vastuunsa kasvoi kauden mittaan Espoon Bluesissa ja 50 pelaamassaan ottelussa vasemmalta laukova Pitkänen kirjautti Liiga-uransa yhden kauden ennätyspisteet 7+13=20.

182-senttinen ja 87-kiloinen Hokkarien kasvatti on pelannut ison osan juniorivuosistaan Helsingin Jokereissa, jossa hän teki myös Liiga-debyyttinsä kaudella 2008-09. Jokereiden lisäksi vyöltä löytyy otteluja Lappeenrannan SaiPan paidassa edelliskaudelta. Pitkänen on kuulunut Liedeksen tavoin myös juniorimaajoukkueisiin.

- Keskustelimme Vuoren Juhan kanssa ja sain sellaisen selkeän kuvan, että ajatukset osuvat samoihin uomiin sen suhteen miten jääkiekkoa tulee pelata ja miten tulee treenata. Paljon olen kuullut hyvää sekä Lukosta että Raumasta, ja minulla on hyviä muistoja kiihkeiden vääntöjen muodossa vastapuolen pelaajana, Pitkänen kertoo.

- Minulta varmastikin odotetaan sitä, että annan joka ilta itsestäni kaiken ja herättelen jengiä. Viime kaudella olin kiekollisessa vastuussa ja tiedän, että minut on ehkä leimattu sellaiseksi nelosketjun rymistelijäksi, mutta siitä haluan ottaa sen seuraavan askeleen ja näyttää, että pystyn auttamaan joukkuetta myös kiekon kanssa.

Pitkänen tuo Lukkoon myös sellaista kokemusta, jota hän voi jakaa nuoremmille pelaajille.

- Tässä on tullut nähtyä uran aikana jo melko paljon, niin hyviä kuin huonojakin juttuja, joten sitä kautta pystyn varmasti myös auttamaan nuorempia jätkiä. On tärkeää, että joukkueessa saa olla oma itsensä ja haluan tuoda sellaisia arvoja tähän porukkaan, jotka ovat minulle tärkeitä kuten esimerkiksi yhteenkuuluvuutta ja asioiden jatkuvaa täysillä tekemistä. Mitään ei saa missään tilanteessa jättää kesken, viime kaudelta sai kyllä sen opin, Pitkänen sanoo viitaten espoolaisten vaikeaan Liiga-kauteen.

Myös Juha Vuori tietää tasan tarkkaan mitä Raumalle on tulossa.

- Pitkänen on vahva työntekijä, joka pelaa kovaa ja on sitkeä. Fyysisen pelaamisen lisäksi hän taitaa myös hyvän kokonaisvaltaisen pelaamisen, Vuori kertoo.

Lukon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Rauman Lukko Oy - logo

Lukko - 2015-2016 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2015-2016

Ottelut kaudella 2015-2016

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


Heikki Liedes

12.1.1993 Helsinki
Tiedot

IlmariPitkänen

Ilmari Pitkänen

18.7.1990 Viljakkala
Tiedot


Tsekkipuolustaja Lukas Klok Rauman Lukkoon

Tsekkipuolustaja Lukas Klok Rauman Lukkoon

Rauman Lukon ja 24-vuotiaan Lukas Klokin sopimus on muotoa 1+1 seuran optiolla, jossa pelaajalla on KHL-pykälä.

Lue lisää
Pathrik ja Ponthus Westerholm vahvistamaan Lukon hyökkäystä

Pathrik ja Ponthus Westerholm vahvistamaan Lukon hyökkäystä

Ruotsalaiset 27-vuotiaat kaksoset Pathrik ja Ponthus Westerholm saapuvat Raumalle vuoden sopimuksilla tuoreesta Ruotsin mestarista Frölunda HC:sta. Veljeksistä Pathrik on vasemmalta laukova sentteri ja oikealta laukova Ponthus on taas laituri.

Lue lisää
David Nemecek Rauman Lukkoon

David Nemecek Rauman Lukkoon

23-vuotias tsekkipuolustaja David Nemecek siirtyy maansa pääsarjasta BK Mlada Boleslavista Lukkoon 1+1 mallisella sopimuksella, jossa jälkimmäinen vuosi on seuran optiolla.

Lue lisää
Eero Elo palaa Lukkoon kaksivuotisella sopimuksella

Eero Elo palaa Lukkoon kaksivuotisella sopimuksella

Rauman Lukko ja hyökkääjä Eero Elo ovat tehneet kahden vuoden sopimuksen. 28-vuotias seuran oma kasvatti palaa Raumalle Sveitsistä. Hän edusti Lukkoa viimeksi kaudella 2012-13.

Lue lisää
Justin Danforth pysyy Lukko-paidassa

Justin Danforth pysyy Lukko-paidassa

Rauman Lukko on käyttänyt Justin Danforthin sopimukseen kirjatun yhden vuoden option. Näin ollen 25-vuotias kanadalaishyökkääjä edustaa sinikeltaisia myös kaudella 2019-20.

Lue lisää
Vili Laitinen jatkaa Lukossa seuraavat kaksi kautta

Vili Laitinen jatkaa Lukossa seuraavat kaksi kautta

Rauman Lukko on käyttänyt Vili Laitisen sopimukseen kirjatun option. 19-vuotias puolustaja pysyy näin ollen raumalaisseuran riveissä myös seuraavat kaksi kautta eli kevääseen 2021 asti.

Lue lisää