Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Heikki Liedes ja Ilmari Pitkänen Lukko-hyökkäykseen

Heikki Liedes ja Ilmari Pitkänen Lukko-hyökkäykseen

 

Rauman Lukko vahvistaa hyökkäysosastoaan, kun Raumalle siirtyvät hyökkääjät Heikki Liedes ja Ilmari Pitkänen. Liedes saapuu Raumalle HPK:sta kahden vuoden sopimuksella ja Pitkänen Espoon Bluesista yhden vuoden sopimuksella.

23-vuotias Liedes on HPK:n kasvatti, joka on pelannut urallaan yhteensä 105 liigaottelua, joissa hän on viimeistellyt tehopisteet 13+5=18. Viime kaudella laitahyökkääjä pelasi 45 ottelua ennen loukkaantumista, viimeistellen seitsemän täysosumaa ja alustaen neljä maalia.

184-senttinen ja 88-kiloinen, vasemmalta laukova Liedes on edustanut urallaan kasvattajaseuransa lisäksi myös Kuopion KalPaa. Juniorivuosinaan hän kuului maajoukkueiden vakiorinkiin ja hän pelasi vuosina 2011-2013 USHL:ssä Tri-City Stormin riveissä.

- Erittäin hyvillä fiiliksillä suuntaan Raumalle. Ehkä suurin syy Lukkoon siirtymiselle oli valmennuksen kanssa käymät keskustelut, joissa sain selkeän viestin, että he luottavat ja uskovat kykyihini ja potentiaaliini. Ja Lukossa on hyvä mahdollisuus päästä menestymään hyvässä joukkueessa, Liedes kertoo.

- Joukkueessahan on mielenkiintoinen sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Mukana on paljon eteenpäin pyrkiviä pelaajia ja rutinoituneita tuloksentekijöitä. Henkilökohtaisesti näen tuovani ensi kauden Lukkoon luisteluvoimaa, fyysisyyttä ja suoraviivaisuutta. Sen lisäksi vahvuuteni ovat alivoimapelaamisessa ja uskon, että pystyn auttamaan joukkuetta myös muutamilla maaleilla, Liedes jatkaa.

Päävalmentaja Juha Vuori on tuoreen suojattinsa kanssa samoilla linjoilla.

- Liedes tuo joukkueeseen fyysisyyttä, hyvää puolustamista ja hyökkäysvoimaa. Hänen tavoitteensa on tulla mahdollisimman kokonaisvaltaiseksi pelaajaksi ja hänellä on siihen kaikki edellytykset, Vuori sanoo.

25-vuotias Ilmari Pitkänen on ehtinyt pelata jo pitkään Liigassa, sillä hänellä on takanaan jo 228 ottelua, joissa hän on viimeistellyt tehot 19+23=42. Menneellä kaudella hänen vastuunsa kasvoi kauden mittaan Espoon Bluesissa ja 50 pelaamassaan ottelussa vasemmalta laukova Pitkänen kirjautti Liiga-uransa yhden kauden ennätyspisteet 7+13=20.

182-senttinen ja 87-kiloinen Hokkarien kasvatti on pelannut ison osan juniorivuosistaan Helsingin Jokereissa, jossa hän teki myös Liiga-debyyttinsä kaudella 2008-09. Jokereiden lisäksi vyöltä löytyy otteluja Lappeenrannan SaiPan paidassa edelliskaudelta. Pitkänen on kuulunut Liedeksen tavoin myös juniorimaajoukkueisiin.

- Keskustelimme Vuoren Juhan kanssa ja sain sellaisen selkeän kuvan, että ajatukset osuvat samoihin uomiin sen suhteen miten jääkiekkoa tulee pelata ja miten tulee treenata. Paljon olen kuullut hyvää sekä Lukosta että Raumasta, ja minulla on hyviä muistoja kiihkeiden vääntöjen muodossa vastapuolen pelaajana, Pitkänen kertoo.

- Minulta varmastikin odotetaan sitä, että annan joka ilta itsestäni kaiken ja herättelen jengiä. Viime kaudella olin kiekollisessa vastuussa ja tiedän, että minut on ehkä leimattu sellaiseksi nelosketjun rymistelijäksi, mutta siitä haluan ottaa sen seuraavan askeleen ja näyttää, että pystyn auttamaan joukkuetta myös kiekon kanssa.

Pitkänen tuo Lukkoon myös sellaista kokemusta, jota hän voi jakaa nuoremmille pelaajille.

- Tässä on tullut nähtyä uran aikana jo melko paljon, niin hyviä kuin huonojakin juttuja, joten sitä kautta pystyn varmasti myös auttamaan nuorempia jätkiä. On tärkeää, että joukkueessa saa olla oma itsensä ja haluan tuoda sellaisia arvoja tähän porukkaan, jotka ovat minulle tärkeitä kuten esimerkiksi yhteenkuuluvuutta ja asioiden jatkuvaa täysillä tekemistä. Mitään ei saa missään tilanteessa jättää kesken, viime kaudelta sai kyllä sen opin, Pitkänen sanoo viitaten espoolaisten vaikeaan Liiga-kauteen.

Myös Juha Vuori tietää tasan tarkkaan mitä Raumalle on tulossa.

- Pitkänen on vahva työntekijä, joka pelaa kovaa ja on sitkeä. Fyysisen pelaamisen lisäksi hän taitaa myös hyvän kokonaisvaltaisen pelaamisen, Vuori kertoo.

Lukon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Rauman Lukko Oy - logo

Lukko - 2015-2016 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2015-2016

Ottelut kaudella 2015-2016

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


HeikkiLiedes

Heikki Liedes

12.1.1993 Helsinki
Tiedot

IlmariPitkänen

Ilmari Pitkänen

18.7.1990 Viljakkala
Tiedot


Steven Jandric 1+1-vuotisella sopimuksella Lukkoon

Steven Jandric 1+1-vuotisella sopimuksella Lukkoon

Kanadalainen Steven Jandric saapuu vahvistamaan Lukon hyökkäystä 1+1-vuotisella sopimuksella. Jälkimmäinen sopimusvuosi sisältää seuran option.

Lue lisää
Samuli Piipponen vahvistamaan Lukon puolustusta loppukauden ajaksi

Samuli Piipponen vahvistamaan Lukon puolustusta loppukauden ajaksi

Puolustaja Samuli Piipponen siirtyy Lukkoon Jukureista loppukauden ajaksi. Vuonna 1993 syntynyt leftin pakki on kuluvalla kaudella tehnyt 32 ottelussa tehot 3+5. Rangaistusminuutteja on kertynyt samassa ajassa 40.

Lue lisää
Aleksi Saarela jatkaa loppukauden Lukossa

Aleksi Saarela jatkaa loppukauden Lukossa

Rauman Lukon hyökkääjä Aleksi Saarela jatkaa Lukossa kauden 2020-21 loppuun. Aleksi Saarelalla oli entuudestaan koko kauden kattava sopimus Lukon kanssa, mutta sopimus sisälsi mahdollisuuden siirtyä myös NHL:ään.

Lue lisää
Robert Arrak vahvistamaan Lukon U20-joukkuetta

Robert Arrak vahvistamaan Lukon U20-joukkuetta

Lupaava virolaiskiekkoilija Robert Arrak, 21, on tehnyt 1+2-vuotisen sopimuksen Lukon kanssa. Viime kaudella Alps Hockey Leaguessa itävaltalaista RB Hockey Juniorsia edustanut Arrak tulee lähtökohtaisesti vahvistamaan Lukon U20-joukkuetta.

Lue lisää
Lukas Klok vahvistaa Lukon puolustusta myös tulevalla kaudella

Lukas Klok vahvistaa Lukon puolustusta myös tulevalla kaudella

25-vuotias tsekkipuolustaja Lukas Klok saapui Raumalle viime kaudella KHL-seura Slovan Bratislavasta.

Lue lisää
Daniel Audette Lukon riveihin

Daniel Audette Lukon riveihin

Seuran keskikaista täydentyy huippuvahvistuksella kun 24-vuotias Daniel Audette siirtyy Raumalle vuoden sopimuksella.

Lue lisää