Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Riikola ja Antonen Lukkoon, Vidgrenin optio käytetty

Riikola ja Antonen Lukkoon, Vidgrenin optio käytetty

 

Rauman Lukko on kiinnittänyt tulevan kauden joukkueeseensa kokemusta ja nuorta voimaa, kun puolustaja Simo-Pekka Riikola ja hyökkääjä Joose Antonen siirtyvät Raumalle molemmat kahden vuoden sopimuksella. Lisäksi Lukko käyttää hyökkääjä Aaro Vidgrenin yhden vuoden option.

24-vuotias Riikola saapuu Lukkoon Lappeenrannan SaiPasta. Yli 200 liigaottelun kokemuksen omaava Jokipoikien kasvatti starttasi liigauransa Kuopion KalPan paidassa kaudella 2010-11, josta siirtyi SaiPaan kahden kauden jälkeen. 186-senttinen ja 83-kiloinen puolustaja pelasi päättyneellä kaudella 37 liigaottelua, joissa syntyi tehopisteet 2+7=9.

- Lähden Raumalle todella odottavilla fiiliksillä. Lukko oli heti kiinnostunut ja päätös oli helppo, sillä siellä on kasassa erittäin hyvä joukkue, kuten Raumalla on perinteisesti aina ollut. Lukon paidassa saa taistella aina Liigan kärkikahinoissa, joten tämä on henkilökohtaisestikin hieno haaste minulle, Riikola kertoo.

- Riikola tuo puolustukseen monipuolisuutta ja jämäkkää tekemistä. Hänellä on oikea tarve tulla Raumalle ja pelata ensi kaudella vahva kausi Lukossa, Lukon päävalmentaja Juha Vuori kommentoi.

Juniorimaajoukkueiden vakiokokoonpanoon kuulunut Riikola on pelannut yhdet alle 20-vuotiaiden MM-kisat (2012) ja yhdet alle 18-vuotiaiden MM-kisat (2010), jolloin hän voitti MM-pronssia.

Oikealta laukovalla Riikolalle on vyöllään yhteensä 205 liigaottelua tehoin 14+41=55 ja hän on pelannut urallaan myös yhdeksän CHL-ottelua.

20-vuotias Joose Antonen siirtyy Raumalle Jyväskylästä, jossa hän edusti viime kaudelle sekä JYPiä Liigassa että JYP Akatemiaa Mestiksessä. 187-senttinen ja 84-kiloinen Antonen on Tampereen Ilveksen kasvatti, joka on urallaan pelannut niin keskushyökkääjänä kuin laidassakin.

Oikealta laukova Antonen on pelannut urallaan tähän mennessä liigaotteluita yhteensä 15 tehopistein 1+2=3 ja Mestiksessä 155 ottelua, joissa hän on viimeistellyt tehot 27+47=74. CHL:ssä otteluita on kertynyt tähän mennessä kuusi, joissa hän on viimeistellyt kaksi osumaa ja alustanut kaksi.

- Otan tämän uutena hienona haasteena. Olen kuullut pelkkää hyvää Raumasta ja uskon, että menen pelaajana parhaiten eteenpäin juuri Lukossa. Henkilökohtaisella tasolla tavoite on päästä pelaamaan mahdollisimman paljon, Antonen sanoo.

- Joose on lahjakas pelaaja, joka tuo hyökkäykseen luovuutta.  Hän tulee Raumalle oikealla asenteella ja hänestä voi kasvaa täällä erinomainen pelaaja, Juha Vuori kertoo.

Joose Antonen on Riikolan tavoin ollut juniorimaajoukkueiden vakiokasvo ja hän pelasi alle 18-vuotiaiden MM-kilpailuissa vuosina 2012 ja 2013, joista jälkimmäinen turnaus päättyi pronssimitaleihin.

Lukko ja Aaro Vidgren päätyivät käyttämään sopimuksessa olleen option ja näin ollen 18-vuotias hyökkääjä edustaa Lukkoa myös alkavan kauden. Päättyneellä kaudella vasemmalta laukova TPS-kasvatti pelasi pääsääntöisesti Lukon A-nuorissa, mutta teki myös liigadebyyttinsä pelaten seitsemän ottelua Liigaa Lukko-paidassa ja Mestistä 12 ottelua  yhteistyöseura KeuPa HT:ssa.

Vidgren oli mukana myös helmikuun puolessa välissä alle 20-vuotiaiden maajoukkueen turnauksessa Saksassa.

- Tässä on nyt takana onnistuneet kaksi vuotta Raumalla ja Lukko on ollut minulle hyvä paikka. Odotan innolla ensi kautta. On hienoa päästä työskentelemään esimerkiksi Juha Vuoren ja Timo Saarikosken kanssa, joka on tuttu jo A-nuorista, Vidgren sanoo.

- Aaro on tehnyt hyvää työtä Akatemiassa ja hän pelasi jo menneellä kaudella Liigassa. Hänen tekemisensä on huomattu myös nuorten maajoukkueessa ja uskon että Aarossa on potentiaalia kehittyä hyväksi ja vahvaksi pelaajaksi, Juha Vuori kertoo.

Lukon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Rauman Lukko Oy - logo

Lukko - 2015-2016 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2015-2016

Ottelut kaudella 2015-2016

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


Joose Antonen

28.4.1995 Tampere
Tiedot

Simo-PekkaRiikola

Simo-Pekka Riikola

3.2.1992 Joensuu
Tiedot


Tsekkipuolustaja Lukas Klok Rauman Lukkoon

Tsekkipuolustaja Lukas Klok Rauman Lukkoon

Rauman Lukon ja 24-vuotiaan Lukas Klokin sopimus on muotoa 1+1 seuran optiolla, jossa pelaajalla on KHL-pykälä.

Lue lisää
Pathrik ja Ponthus Westerholm vahvistamaan Lukon hyökkäystä

Pathrik ja Ponthus Westerholm vahvistamaan Lukon hyökkäystä

Ruotsalaiset 27-vuotiaat kaksoset Pathrik ja Ponthus Westerholm saapuvat Raumalle vuoden sopimuksilla tuoreesta Ruotsin mestarista Frölunda HC:sta. Veljeksistä Pathrik on vasemmalta laukova sentteri ja oikealta laukova Ponthus on taas laituri.

Lue lisää
David Nemecek Rauman Lukkoon

David Nemecek Rauman Lukkoon

23-vuotias tsekkipuolustaja David Nemecek siirtyy maansa pääsarjasta BK Mlada Boleslavista Lukkoon 1+1 mallisella sopimuksella, jossa jälkimmäinen vuosi on seuran optiolla.

Lue lisää
Eero Elo palaa Lukkoon kaksivuotisella sopimuksella

Eero Elo palaa Lukkoon kaksivuotisella sopimuksella

Rauman Lukko ja hyökkääjä Eero Elo ovat tehneet kahden vuoden sopimuksen. 28-vuotias seuran oma kasvatti palaa Raumalle Sveitsistä. Hän edusti Lukkoa viimeksi kaudella 2012-13.

Lue lisää
Justin Danforth pysyy Lukko-paidassa

Justin Danforth pysyy Lukko-paidassa

Rauman Lukko on käyttänyt Justin Danforthin sopimukseen kirjatun yhden vuoden option. Näin ollen 25-vuotias kanadalaishyökkääjä edustaa sinikeltaisia myös kaudella 2019-20.

Lue lisää
Vili Laitinen jatkaa Lukossa seuraavat kaksi kautta

Vili Laitinen jatkaa Lukossa seuraavat kaksi kautta

Rauman Lukko on käyttänyt Vili Laitisen sopimukseen kirjatun option. 19-vuotias puolustaja pysyy näin ollen raumalaisseuran riveissä myös seuraavat kaksi kautta eli kevääseen 2021 asti.

Lue lisää