Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lukon pelaajabudjetti raameissaan

 

Lukon pelaajabudjetti raameissaan
UrheiluRauma

Lukon pelaajabudjetti sovituissa raameissa
UrheiluRauma

- Ensimmäistä kertaa minun Lukko-aikanani olemme pysyneet pelaajabudjetissa ennen kauden alkua sovituissa raameissa eli 2,7 miljonaa euroa, tyytyväinen toimitusjohtaja Timo Rajala sanaili näin päivällä järjestetyssä pressitilaisuudessa.

Pressitilaisuuden aihe oli järkälemäisen slovakkipuolustajan Milan Jurcinan saapuminen Lukkoon. Jurcina totesi, että hän haluaa ehdottomasti voittaa mestaruuden raumalaisseurassa.

- Sain vinkkejä seurasta ja kaupungista lock-outin aikana täällä pelanneelta Frans Nielseniltä, kertoili Jurcina taustoja.

Ensimmäisen pelin Slovakki jo näkikin, kun Lukko hävisi Helsingissä HIFK:lle. No miltä peli sitten slovakin silmiin näytti?

- Peli näytti vauhdikkaalta ja sellaiselta Amerikan jääkiekolta, Jurcina jatkoi.

Yhtään tuttua pelaajaa Lukossa ei Jurcinalle ole ennestään yhtään.

Lukon pelaajakoordinaattori Hannu Vanhatalo totesi, että ensimmäinen yhteydenotto Jurcinaan otettiin pari vuorokautta ennen siirtorajan umpeutumista.

- Agentti soitti ja tarjosi miestä meille, en ollut aluksi uskoa kuulemaani. Palkkapyynnön kuultuani juttelin ensin Timon (Rajala) ja Juhan (Vuori) kanssa asiasta ja kumpikin näytti vihreää valoa. Soiitin samantien takaisin ja sanoin, että mies tänne vain. Jurcina kuitinkin halusi ottaa vielä yhden päivän lisää mietintäaikaa tai siis halusi katsoa vielä NHL-kortin. No seuraavana päivänä hän sitten ilmoitti, että saapuu meille, Vanhatalo sanaili.

Vanhatalo kertoi myös, että joukkue tavoitteli myös pohjoisamerikkalaista NHL-puolustajaa, mutta lopulta ratkaisu oli Jurcina.

- Mietimme vähän myös molempia, mutta valmennusjohto oli kuitenkin sitä mieltä, ettei tässä vaiheessa kannata ottaa liikaa peliaikaa pois omilta hyviltä nuorilta, Vanhatalo jatkoi.

Tuohon pelaajabudjettiin vielä sen verran, että Vanhatalon mukaan siihen kuuluu liigajoukkueen lisäksi sekä a- että b-junnutkin siis akatemia vie osansa.

- Liigajoukkueessa pelaavat junnut ovat a-nuorten budjetissa ja siis tuo edustuksen budjetti on luokkaa 2,6 miljoonaa, jatkoi Vanhatalo.

- Olemme liigassa jossain sijoilla 4. - 6., kärjessä on Jokerit ja sitten seuraavat HIFK ja Kärpät, Rajala puolestaan kommentoi asiaa.

Huomisesta JYP-pelistäkin puhuttiin sen verran, että vielä huomenna sairastuvalta ei tule joukkueeseen täydennystä.

- Janne Keränen ja Lauri Tukonen palaavat heti tauon jälkeen ja Petri Koskinen myös tauon jälkeen tai viikko siitä. Josef Straka palannee sitten kaksi viikkoa tauon jälkeen, Rajala kertoi.

Rajala ei myöskään osannut kertoa, että joko huomenna Laitilan nuori, 16-vuotias, Aleksi Saarela tekisi liigadebyyttinsä.

- Mutta sen tiedän, etttä huomenna katsomossa tulee olemaan väkeä komeasti, Rajala sanoi lopuksi.


Takaisin edelliselle sivulle
Steven Jandric 1+1-vuotisella sopimuksella Lukkoon

Steven Jandric 1+1-vuotisella sopimuksella Lukkoon

Kanadalainen Steven Jandric saapuu vahvistamaan Lukon hyökkäystä 1+1-vuotisella sopimuksella. Jälkimmäinen sopimusvuosi sisältää seuran option.

Lue lisää
Samuli Piipponen vahvistamaan Lukon puolustusta loppukauden ajaksi

Samuli Piipponen vahvistamaan Lukon puolustusta loppukauden ajaksi

Puolustaja Samuli Piipponen siirtyy Lukkoon Jukureista loppukauden ajaksi. Vuonna 1993 syntynyt leftin pakki on kuluvalla kaudella tehnyt 32 ottelussa tehot 3+5. Rangaistusminuutteja on kertynyt samassa ajassa 40.

Lue lisää
Aleksi Saarela jatkaa loppukauden Lukossa

Aleksi Saarela jatkaa loppukauden Lukossa

Rauman Lukon hyökkääjä Aleksi Saarela jatkaa Lukossa kauden 2020-21 loppuun. Aleksi Saarelalla oli entuudestaan koko kauden kattava sopimus Lukon kanssa, mutta sopimus sisälsi mahdollisuuden siirtyä myös NHL:ään.

Lue lisää
Robert Arrak vahvistamaan Lukon U20-joukkuetta

Robert Arrak vahvistamaan Lukon U20-joukkuetta

Lupaava virolaiskiekkoilija Robert Arrak, 21, on tehnyt 1+2-vuotisen sopimuksen Lukon kanssa. Viime kaudella Alps Hockey Leaguessa itävaltalaista RB Hockey Juniorsia edustanut Arrak tulee lähtökohtaisesti vahvistamaan Lukon U20-joukkuetta.

Lue lisää
Lukas Klok vahvistaa Lukon puolustusta myös tulevalla kaudella

Lukas Klok vahvistaa Lukon puolustusta myös tulevalla kaudella

25-vuotias tsekkipuolustaja Lukas Klok saapui Raumalle viime kaudella KHL-seura Slovan Bratislavasta.

Lue lisää
Daniel Audette Lukon riveihin

Daniel Audette Lukon riveihin

Seuran keskikaista täydentyy huippuvahvistuksella kun 24-vuotias Daniel Audette siirtyy Raumalle vuoden sopimuksella.

Lue lisää