Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lukon pelaajabudjetti raameissaan

Veikkausvinkit

 

Lukon pelaajabudjetti raameissaan
UrheiluRauma

Lukon pelaajabudjetti sovituissa raameissa
UrheiluRauma

- Ensimmäistä kertaa minun Lukko-aikanani olemme pysyneet pelaajabudjetissa ennen kauden alkua sovituissa raameissa eli 2,7 miljonaa euroa, tyytyväinen toimitusjohtaja Timo Rajala sanaili näin päivällä järjestetyssä pressitilaisuudessa.

Pressitilaisuuden aihe oli järkälemäisen slovakkipuolustajan Milan Jurcinan saapuminen Lukkoon. Jurcina totesi, että hän haluaa ehdottomasti voittaa mestaruuden raumalaisseurassa.

- Sain vinkkejä seurasta ja kaupungista lock-outin aikana täällä pelanneelta Frans Nielseniltä, kertoili Jurcina taustoja.

Ensimmäisen pelin Slovakki jo näkikin, kun Lukko hävisi Helsingissä HIFK:lle. No miltä peli sitten slovakin silmiin näytti?

- Peli näytti vauhdikkaalta ja sellaiselta Amerikan jääkiekolta, Jurcina jatkoi.

Yhtään tuttua pelaajaa Lukossa ei Jurcinalle ole ennestään yhtään.

Lukon pelaajakoordinaattori Hannu Vanhatalo totesi, että ensimmäinen yhteydenotto Jurcinaan otettiin pari vuorokautta ennen siirtorajan umpeutumista.

- Agentti soitti ja tarjosi miestä meille, en ollut aluksi uskoa kuulemaani. Palkkapyynnön kuultuani juttelin ensin Timon (Rajala) ja Juhan (Vuori) kanssa asiasta ja kumpikin näytti vihreää valoa. Soiitin samantien takaisin ja sanoin, että mies tänne vain. Jurcina kuitinkin halusi ottaa vielä yhden päivän lisää mietintäaikaa tai siis halusi katsoa vielä NHL-kortin. No seuraavana päivänä hän sitten ilmoitti, että saapuu meille, Vanhatalo sanaili.

Vanhatalo kertoi myös, että joukkue tavoitteli myös pohjoisamerikkalaista NHL-puolustajaa, mutta lopulta ratkaisu oli Jurcina.

- Mietimme vähän myös molempia, mutta valmennusjohto oli kuitenkin sitä mieltä, ettei tässä vaiheessa kannata ottaa liikaa peliaikaa pois omilta hyviltä nuorilta, Vanhatalo jatkoi.

Tuohon pelaajabudjettiin vielä sen verran, että Vanhatalon mukaan siihen kuuluu liigajoukkueen lisäksi sekä a- että b-junnutkin siis akatemia vie osansa.

- Liigajoukkueessa pelaavat junnut ovat a-nuorten budjetissa ja siis tuo edustuksen budjetti on luokkaa 2,6 miljoonaa, jatkoi Vanhatalo.

- Olemme liigassa jossain sijoilla 4. - 6., kärjessä on Jokerit ja sitten seuraavat HIFK ja Kärpät, Rajala puolestaan kommentoi asiaa.

Huomisesta JYP-pelistäkin puhuttiin sen verran, että vielä huomenna sairastuvalta ei tule joukkueeseen täydennystä.

- Janne Keränen ja Lauri Tukonen palaavat heti tauon jälkeen ja Petri Koskinen myös tauon jälkeen tai viikko siitä. Josef Straka palannee sitten kaksi viikkoa tauon jälkeen, Rajala kertoi.

Rajala ei myöskään osannut kertoa, että joko huomenna Laitilan nuori, 16-vuotias, Aleksi Saarela tekisi liigadebyyttinsä.

- Mutta sen tiedän, etttä huomenna katsomossa tulee olemaan väkeä komeasti, Rajala sanoi lopuksi.


Takaisin edelliselle sivulle
Pathrik ja Ponthus Westerholm vahvistamaan Lukon hyökkäystä

Pathrik ja Ponthus Westerholm vahvistamaan Lukon hyökkäystä

Ruotsalaiset 27-vuotiaat kaksoset Pathrik ja Ponthus Westerholm saapuvat Raumalle vuoden sopimuksilla tuoreesta Ruotsin mestarista Frölunda HC:sta. Veljeksistä Pathrik on vasemmalta laukova sentteri ja oikealta laukova Ponthus on taas laituri.

Lue lisää
David Nemecek Rauman Lukkoon

David Nemecek Rauman Lukkoon

23-vuotias tsekkipuolustaja David Nemecek siirtyy maansa pääsarjasta BK Mlada Boleslavista Lukkoon 1+1 mallisella sopimuksella, jossa jälkimmäinen vuosi on seuran optiolla.

Lue lisää
Eero Elo palaa Lukkoon kaksivuotisella sopimuksella

Eero Elo palaa Lukkoon kaksivuotisella sopimuksella

Rauman Lukko ja hyökkääjä Eero Elo ovat tehneet kahden vuoden sopimuksen. 28-vuotias seuran oma kasvatti palaa Raumalle Sveitsistä. Hän edusti Lukkoa viimeksi kaudella 2012-13.

Lue lisää
Justin Danforth pysyy Lukko-paidassa

Justin Danforth pysyy Lukko-paidassa

Rauman Lukko on käyttänyt Justin Danforthin sopimukseen kirjatun yhden vuoden option. Näin ollen 25-vuotias kanadalaishyökkääjä edustaa sinikeltaisia myös kaudella 2019-20.

Lue lisää
Vili Laitinen jatkaa Lukossa seuraavat kaksi kautta

Vili Laitinen jatkaa Lukossa seuraavat kaksi kautta

Rauman Lukko on käyttänyt Vili Laitisen sopimukseen kirjatun option. 19-vuotias puolustaja pysyy näin ollen raumalaisseuran riveissä myös seuraavat kaksi kautta eli kevääseen 2021 asti.

Lue lisää
Hyökkääjä Vili Sopanen Rauman Lukkoon

Hyökkääjä Vili Sopanen Rauman Lukkoon

Rauman Lukko on hankkinut riveihinsä Vili Sopasen. Yli 500 liigaottelua urallaan pelannut Sopanen siirtyy Raumalle Saksasta DEL-seura Schwenninger Wild Wingsistä.

Lue lisää