Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lukon kiri jäi kesken

 

Lukon kiri jäi kesken
UrheiluRauma

Lukko - Kärpät 2-4 (0-1, 0-2, 2-1)

Torstai-ilta tarjosi Äijänsuolla kaksijakoisen ottelun. Kaksi erää Lukko iski päätään muuriin nimeltä Tomi Karhunen. Kärpät iski tehokkaasti kahteen erään maaleja, sillä torjunnat 40 minuutin jälkeen olivat Vehanen yhdeksän ja Karhunen 20. Tilanne oli noista luvuista huolimatta Kärpille 3-0. Lukko tuli vielä kolmannessa erässä maalin päähän, mutta Juha-Pekka Haataja katkaisi kirin tekemällä ratkaisumaalin paitsiolta haiskahtaaneen tilanteen jälkeen.

Ensimmäistä erää oli pelattu vasta nelisen minuuttia, kun Ilkka Mikkola ottaa oululaisille kakkosen, mutta tuon jäähyn aikana Lukko kentällinen tekee ison munauksen ja Toni Kähkönen niittaa avausmaalin. Tuo maali jäikin sitten erän ainoaksi ja toisessa erässä jatkui pitkän aikaa se, että Lukko iski päätään seinään. Kahdeksennella minuutilla Kärpät pelasi ylivoimaa ja Julius Junttila täräytti Mikkolan syötöstä b-pisteen kehältä tarkasti verkkoon. Kärpät jatkoi maalitehtailuaan kolmisen minuuttia myöhemmin, kun Junttila tekee esityön Miikka Salomäki viimeistelee. Tuo Salomäen maalikin haiskahti ehkä paitsiolta.

Kolmannen erän puolivälissä Lukko kehittelee kiriä, kun ensin Frans Nielsen osuu maalitolppien väliin Mikkel Bödkerin ja Ryan Caldwellin syötöistä. Nielsin maalista ehti kulua vain vajaa minuuttia, kun Harri Tikkanen lähetti ufo-kiekon siniviivalta eikä kaamean maskin takana ollut Karhunen nähnyt kiekkoa ja näin Lukko oli tullut maalin päähän. Ottelua oli pelaamatta 2.20 ja Juha-Pekka Haataja pääsi läpiajoon Lukon vaihtovirheen jälkeen ja eihän "Hade" jätä tuollaisia paikkoja käyttämättä.

Mikä sitten tekee Haatajasta niin hyvän maalintekijän?

- Se on se himo tehdä maaleja, kommentoi Hannu Aravirta.

- Taisteluvoitto meille, kauneusarvoja ei tästä jaettu, mutta ei sitä sitten keväällä kukaan muista miten voitot ovat tulleet. Voiton ruumiillistuma oli alivoimapelimme, mitä saimmekin pelata ihan tarpeeksi, sanaili Hannu Aravirta.

- Onnittelu kaverille voitosta. Silloin kun sarjajohtaja tulee vastaan, niin haasteet ovat sekä psykologisia että pelillisiä. Peli-ilmeemme oli hyvä, mutta teimme nuo muutamat virheet, jotka sitten kostautuivat maalien muodossa. Kärpät tosiaankin käyttivät meidän virheemme todella hyvin hyväksemme, sanaili Lukko-luotsi Risto Dufva.

Lukko jatkaa pelejään lauantaina Tampereella ja siellä vastaan asettuu Tappara. Kärppien urakka jatkuu lauantaina kotonaan TPS:aa vastaan ja joukkue matkaa Raumalta Vaasaan ja yöpyy siellä.

- Olemme lähteneet matkaan jo tiistaina ja siis huomenna pääsemme taas kotiin. Se tämmöistä SM-liigakiekko Oulussa, naurahti Aravirta.

Maalit: 5.30 0-1 Toni Kähkönen av., 27.41 0-2 Julius Junttila (Ilkka Mikkola)yv., 30.28 0-3 Miikka Salomäki (Junttila)vom., 50.50 1-3 Frans Nielsen (Mikkel Bödker, Ryan Caldwell), 51.48 2-3 Harri Tikkanen (Filip Riska), 57.40 2-4 Juha-Pekka Haataja (Ivan Huml, Atte Ohtamaa)

Jäähyt:

Lukko: 2x2 min

Kärpät: 6x2 min

Torjunnat:

Petri Vehanen: 4+5+2 = 11

Tomi Karhunen: 9+11+11 = 31

Yleisöä:

3 188


Takaisin edelliselle sivulle
Steven Jandric 1+1-vuotisella sopimuksella Lukkoon

Steven Jandric 1+1-vuotisella sopimuksella Lukkoon

Kanadalainen Steven Jandric saapuu vahvistamaan Lukon hyökkäystä 1+1-vuotisella sopimuksella. Jälkimmäinen sopimusvuosi sisältää seuran option.

Lue lisää
Samuli Piipponen vahvistamaan Lukon puolustusta loppukauden ajaksi

Samuli Piipponen vahvistamaan Lukon puolustusta loppukauden ajaksi

Puolustaja Samuli Piipponen siirtyy Lukkoon Jukureista loppukauden ajaksi. Vuonna 1993 syntynyt leftin pakki on kuluvalla kaudella tehnyt 32 ottelussa tehot 3+5. Rangaistusminuutteja on kertynyt samassa ajassa 40.

Lue lisää
Aleksi Saarela jatkaa loppukauden Lukossa

Aleksi Saarela jatkaa loppukauden Lukossa

Rauman Lukon hyökkääjä Aleksi Saarela jatkaa Lukossa kauden 2020-21 loppuun. Aleksi Saarelalla oli entuudestaan koko kauden kattava sopimus Lukon kanssa, mutta sopimus sisälsi mahdollisuuden siirtyä myös NHL:ään.

Lue lisää
Robert Arrak vahvistamaan Lukon U20-joukkuetta

Robert Arrak vahvistamaan Lukon U20-joukkuetta

Lupaava virolaiskiekkoilija Robert Arrak, 21, on tehnyt 1+2-vuotisen sopimuksen Lukon kanssa. Viime kaudella Alps Hockey Leaguessa itävaltalaista RB Hockey Juniorsia edustanut Arrak tulee lähtökohtaisesti vahvistamaan Lukon U20-joukkuetta.

Lue lisää
Lukas Klok vahvistaa Lukon puolustusta myös tulevalla kaudella

Lukas Klok vahvistaa Lukon puolustusta myös tulevalla kaudella

25-vuotias tsekkipuolustaja Lukas Klok saapui Raumalle viime kaudella KHL-seura Slovan Bratislavasta.

Lue lisää
Daniel Audette Lukon riveihin

Daniel Audette Lukon riveihin

Seuran keskikaista täydentyy huippuvahvistuksella kun 24-vuotias Daniel Audette siirtyy Raumalle vuoden sopimuksella.

Lue lisää