Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lukko on voittoputkessa - HIFK kaatui Äijänsuolla

 

Lukko on voittoputkessa - HIFK kaatui Äijänsuolla
UrheiluRauma

Lukko - HIFK 4-1 (1-0, 2-1, 1-0)

Lukko jatkoi hienoja esityksiään perjantai-iltana Äijänsuolla kaataen HIFK:n lukemin 4-1 ja näin stadin kingit saivat lähteä kotimatkalle tappio niskassaan. Helsinkiläinen toimittaja oli kertonut ennen peliä eräällä paikalliselle kiekkotoimittajalle, että HIFK:n peli on todella pahasti sekaisin. Kyllähän perjantainen peli myös todisti tuon helsinkiläisten sekavuuden. Pahin esimerkki tuosta sekavuudesta on NHL-apu Patrick O'Sullivan, sillä eipä miestä paljon kentällä havainnut, no yhden jäähyn hän istui ja siinä kaikki.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin ensimmäisen erän puolivälissä, kun Justin Azevedo nousi maalin takaa ja käänsi kiekon kulmalta varmasti verkkoon. Tilanteessa HIFK-vahti Joni Ortio arvioi tilanteen väärin ja oli menossa toiseen kulmaan.

- Tarkoitus oli lähteä peliin painostamaan ja onnistuimmekin tuossa osittain, mutta emme päässeet tekopaikoille. Lukko toki myös puolusti hyvin, mutta kyllähän meidän olisi tuollaisella yv-määrällä pitänyt myös tehdä niistä maaleja, sanaili HIFK-luotsi Pasi Sormunen.

Toisessa erässä sekä jäähyiltiin, mutta saatiin myös kiekkoa verkkoon. Lukko meni ottelussa jo kahden maalin johtoon, kun Janne Keräsen syöttö löysi maalilta Jarkko Kauvosaaren. Tuo ottelun voittomaaliksi jäänyt osuma syntyi alivoimalla ja verkkoon se meni kaiketi "Kauvon" keskivartalon kautta. Erän loppupuolella kumpikin joukkue osui vielä kertaalleen. Ensin Philip Larsen syöksyy Mikkel Bödkerin ja Frans Nielsenin esityöstä kiekon verkkoon.

Aina puhutaan, että maalia seuraava vaihto on tosi tärkeä ja tänään Lukko taisi oppia sen kantapään kautta, sillä heti tuon Larsenin osuman jälkeen kiekko oli Petri Vehasen selän takana. Maalin teki Eero Somervuori Arttu Luttisen esityöstä. Kolmanteen erään lähdittiin siis noista 3-1-numeroista ja taisi aika moni 4 013-päisestä raumalaisyleisöstä pelätä, että tuleekohan sinipaidoille taas se kolmannen erän jäätyminen - ei tullut tällä kertaa, vaan Lukko puolusti loppuun asti uhrautuvasti.

- Joukkueen energisyys on ollut tällä viikolla sillä tasolla, millä sen sen tuleekin olla. Jokainen pelaaja taistelee kynsin ja hampain jäällä elintilasta, kertoili Lukko-luotsi Risto Dufva.

Kolmannessa erässä jäähyiltiin, mutta nähtiin myös yksi maalikin, kun Bödker katkaisi stadilaisten selkärangan lopullisesti 27 sekuntia ennen loppua iskien kiekon tyhjään verkkoon alivoimalla.

Päätuomaripari Timo Favorin ja Antti Hämäläinen eivät todellakaan olleet parhaimmilla, vaan pikemminkin ihan päinvastoin.

- No muutaman jäähyn olisi voinut jättää varmasti viheltämättä puolin ja toisin. Nyt tuo linja rikkoi peliä aika pahasti, kommentoi Sormunen tuomarilinjaa.

Maalit: 10.02 1-0 Justin Azevedo (Filip Riska, Lauri Tukonen), 26.02 2-0 Jarkko Kauvosaari (Janne Keränen, harri Tikkanen)av., vom., 27.13 3-0 Philip Larsen (Frans Nielsen, Mikkel Bödker)yv, 27.27 3-1 Eero Somervuori (Arttu Luttinen), 59.33 4-1 Bödker av., tm.

Torjunnat:

Petri Vehanen: 7+6+13 = 27

Joni Ortio: 8+9+6 = 23

Jäähyt:

Lukko: 7x2 min ja Philip Larsen 10 min

HIFK: 8x2 min

Yleisöä

4 013

 

 


Takaisin edelliselle sivulle
Steven Jandric 1+1-vuotisella sopimuksella Lukkoon

Steven Jandric 1+1-vuotisella sopimuksella Lukkoon

Kanadalainen Steven Jandric saapuu vahvistamaan Lukon hyökkäystä 1+1-vuotisella sopimuksella. Jälkimmäinen sopimusvuosi sisältää seuran option.

Lue lisää
Samuli Piipponen vahvistamaan Lukon puolustusta loppukauden ajaksi

Samuli Piipponen vahvistamaan Lukon puolustusta loppukauden ajaksi

Puolustaja Samuli Piipponen siirtyy Lukkoon Jukureista loppukauden ajaksi. Vuonna 1993 syntynyt leftin pakki on kuluvalla kaudella tehnyt 32 ottelussa tehot 3+5. Rangaistusminuutteja on kertynyt samassa ajassa 40.

Lue lisää
Aleksi Saarela jatkaa loppukauden Lukossa

Aleksi Saarela jatkaa loppukauden Lukossa

Rauman Lukon hyökkääjä Aleksi Saarela jatkaa Lukossa kauden 2020-21 loppuun. Aleksi Saarelalla oli entuudestaan koko kauden kattava sopimus Lukon kanssa, mutta sopimus sisälsi mahdollisuuden siirtyä myös NHL:ään.

Lue lisää
Robert Arrak vahvistamaan Lukon U20-joukkuetta

Robert Arrak vahvistamaan Lukon U20-joukkuetta

Lupaava virolaiskiekkoilija Robert Arrak, 21, on tehnyt 1+2-vuotisen sopimuksen Lukon kanssa. Viime kaudella Alps Hockey Leaguessa itävaltalaista RB Hockey Juniorsia edustanut Arrak tulee lähtökohtaisesti vahvistamaan Lukon U20-joukkuetta.

Lue lisää
Lukas Klok vahvistaa Lukon puolustusta myös tulevalla kaudella

Lukas Klok vahvistaa Lukon puolustusta myös tulevalla kaudella

25-vuotias tsekkipuolustaja Lukas Klok saapui Raumalle viime kaudella KHL-seura Slovan Bratislavasta.

Lue lisää
Daniel Audette Lukon riveihin

Daniel Audette Lukon riveihin

Seuran keskikaista täydentyy huippuvahvistuksella kun 24-vuotias Daniel Audette siirtyy Raumalle vuoden sopimuksella.

Lue lisää