Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot

UrheiluRauma

Lukko - Blues 3-2 (1-2, 2-0, 0-0))

Vihdoinkin se tuli, voidaan Raumalla huokaista, nyt Lukko otti sen kauden avausvoittonsa ja pelin jälkeen joukkueesta näki, että joukkuetta helpotti.

- Tähän saakka olemme ajatelleet liikaa ja tehneet liian vähän. Tänään asiat olivat toisin ja tässä oli tulos, sanaili Risto Dufva.

Ottelun alku näytti siltä, että näinkö tässä taas kävi, kun noin viiden minuutin pelin jälkeen Miro Aaltonen purjehti pakkien välistä maalintekoon. Erän loppupuolella Blues lisäsi johtoa, kun Tommi Kovanen ei saanut Teemu Ramstedtia kiinni ja mies pääsi syöttämään kaimalleen Rinkiselle ja tämä niittasi kahteen nollaan. Rinkisen maalista ehti kulua puolisentoista minuuttia ja Lukko pelasi ylivoimaa. Ryan Caldwell lähtee laukomaan siniviivan alta, mutta kuti epäonnistuu. Epäonnistunut laukaus on kuitenkin syöttö Tommi Kovaselle, joka täräyttää voimalla ohi Antti Oren ja Lukko on pelissä mukana.

- Saimme hyvän alun peliin. Oli sellainen reipas ja raikas Blues, mutta sitten vain ote katosi jonnekin, Lauri Marjamäki kertoi.

Lukko sai toisen erän viidennellä peliminuutilla kahden miehen ylivoimaa yli minuutin ja tuota raumalaisjoukkue ei jättänyt käyttämättä. Lauri Tukonen ja Ryan Caldwell pelasivat kiekon maalille ja sieltä tämän hetken Lukko-pyssy Jussi Pesonen runnoi kiekon maaliin. Tuo maali oli Pesoselle jo kauden viides. Nelisen minuuttia edellisestä ja Tukonen karvaa kiekon hyökkäysalueen laidassa ja nousee väkisin maalille ja laittaa kiekon varmasti verkkoon. Toisessa erässä ei tuon jälkeen sitten enää mitään muuta tapahtunutkaan, kuin pari jäähyä. Kumpikin joukkue sai yhden, Lukko väärästä vaihdosta ja Blues pelin viivyttämisestä.

- Pirun hyvältä tuntuu ja jaksoin ihan hyvin pitkän tauon jällkeen, mutta sen eteen on myös tehty töitä, kommentoi ottelun ratkaisija Lauri Tukonen.

Tukosen saldo illan ottelussa oli maali ja syöttö, mutta mies hukkasi kaksi puhdasta läpiajoa Oren suojuksiin.

Kolmas erä olikin sitten tiukkaa vääntöä, mutta maaleja ei nähty. Molemmilla oli erässä yksi ylivoima, kun Bluesin Harri Ilvonen istuin toista kakkostaan ottelussa ja samoin toistaan istui Lukon Matt Generous. Tiukka paikka Bluesilla oli vielä ihan ottelun loppuhetkillä, kun joukkue pelasi ilman maalivahti. Taisi sen viimeisen yrityksen Lukko-vahti Simon Nielsen torjui sen kudin päällään ja niin täysi pistepotti jäi Raumalle ensimmäistä kertaa tällä kaudella.

- Lähtötilanne oli meille tänään haastava. Tähän saakka emme ole saaneet työstämme palkintoa, nyt sellainen tuli. "Late" (Tukonen) toi tukevuutta meidän hyökkäyspeliimme.

Lukko huilaa nyt ensi torstainaihin saakka, jolloin joukkue matkaa Lahteen Pelicansin vieraaksi. Isku-areena on takavuosina ollut melko ankea paikka raumalaisille, mutta miten on nyt, kun mukana on kolme NHL-vahvistusta Frans Nielsen, Mikkel Bödker ja Philip Larsen? Sen näemme sitten torstaina.

Maalit: 5.02 0-1 Miro Aaltonen (Niklas Tikkinen, Tomi Sallinen)yv., 16.29 0-2 Teemu Rinkinen (Teemu Ramstedt, Mikko Kuukka), 17.56 1-2 Tommi Kovanen (Ryan Caldwell, Justin Azevedo)yv., 25.40 2-2 Jussi Pesonen (Lauri Tukonen, Caldwell)yv2., 29.02 3-2 Tukonen vom.

Steven Jandric 1+1-vuotisella sopimuksella Lukkoon

Kanadalainen Steven Jandric saapuu vahvistamaan Lukon hyökkäystä 1+1-vuotisella sopimuksella. Jälkimmäinen sopimusvuosi sisältää seuran option.

Lue lisää
Samuli Piipponen vahvistamaan Lukon puolustusta loppukauden ajaksi

Puolustaja Samuli Piipponen siirtyy Lukkoon Jukureista loppukauden ajaksi. Vuonna 1993 syntynyt leftin pakki on kuluvalla kaudella tehnyt 32 ottelussa tehot 3+5. Rangaistusminuutteja on kertynyt samassa ajassa 40.

Lue lisää
Aleksi Saarela jatkaa loppukauden Lukossa

Rauman Lukon hyökkääjä Aleksi Saarela jatkaa Lukossa kauden 2020-21 loppuun. Aleksi Saarelalla oli entuudestaan koko kauden kattava sopimus Lukon kanssa, mutta sopimus sisälsi mahdollisuuden siirtyä myös NHL:ään.