Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pallo-Iirojen syysvire kestää

 

Pallo-Iirojen syysvire kestää
UrheiluRauma

Pallo-Iirot - FC Kiisto 5-1 (1-0)

Raumalla nähtiin jälleen maalirikas jalkapallo-ottelu miesten Kakkosessa, kun Pallo-Iirot sai vastaansa jo lähes varman putoajan FC Kiiston Vaasasta. Raumalaiset saivat salama-alun otteluun, sillä jo ottelun toisella minuutilla Juho Patola syötti 16-alueella Jussi-Pekka Savolaiselle. JP pääsi iskemään todella vapaasti pallon ohi vaasalaisvahti Tuomas Kiiskilän.

Tuon maalin jälkeen raumalaiset saivat edelleen paikkoja aikaiseksi, mutta pikkuhiljaa keltapaitojen ote herpaantui ja vieraatkin saivat juonittua hyökkäyskuvioita. Pari kertaa vaasalaiset olivat todella lähellä maalipaikkaa, kun Iiro-vahti Jani Tuomalalta vähän pallo lipsui käsistä.

- Eka puoliaika oli vähän nihkeää, mutta tokalla peli parani huomattavasti. Joukkue paransi huomattavasti yksilötasolla pelaamista, kommentoi Iiro-luotsi Pasi Lehtonen.

Toisella jaksolla sitten alkoikin tapahtua, sillä vain kolme oli pelattu, kun raumalaisryhmä sai kulmapotkun. Tuota kulmuria meni antamaan tuttuun tapaan Iiro Aalto. Aallon korkea kulmuri löysi Vasile Marchisin pään, joka oli ihan omissa korkeuksissaan ja tuloksena oli Iirojen toinen maali. Kymmenisen minuuttia edellisestä ja "Syvärauman härkä" Kimmo Hörkkö painoi väkisin läpi ja harhauttaen vielä pari miestä Kortelan pysäkille. Tuon tilanteen päätteeksi Hörkkö iski pallon voimalla ohi Kiiskilän.

Iirot painoi jatkossakin ja vajaan 80 minuutin pelin jälkeen Mikko Valtanen kaadettiin 16-alueella pilkun arvoisesti. Rankkaria meni ampumaan, niin kukas muukaann kuin Marchis. "Vasu" Marchis iski totutun varmasti pilkun sisään, tällä kertaa oikeaan alakulmaan. Viisi minuuttia edellisestä ja Niilo Hautala syöttää pallon maalille, mistä Mikko Valtanen ohjaa pallon maaliin. Tuo maali 19-vuotiaan Valtasen ensimmäinen Kakkosen tasolla.

- Laitoin jalan väliin ja sinnehän se meni. Onhan se aina hienoa tehdä maali, vaikka oli nyt vähän tuuriakin mukana, totesi vaatimaton Valtanen.

Valtasella oli muuten melkoisen hieno sisääntulo peliin, sillä viiden minuutin aikana tuli tuo hankittu rankkari ja tehty maali.

Kolmisen minuuttia edellisestä ja Marchis ottaa varoituksen, kun taklaa vähän liian rajusti vaasalaishyökkääjää rankkarialueella. Tuomitun pilkun laittaa sisälle Juho Järvinen, tosin vasta Tuomalan torjunnan jälkeen. Tuomala siis torjuu Järvisen kudin, mutta laukoja ehtii ensimmäisenä paluupalloon ja laittaa sen varmasti verkkoon.

Pallo-Iiroilla on jäljellä neljä ottelua ja Lehtosen mukaan kaikki ovat kovia pelejä, sillä vastaan asettuvat sarjapaikastaan taistelevat Sporting ja Härmä sekä lohkon kärkijoukkue Ilves että kakkonen VIFK.

- Tavoitteemme kaikesta huolimatta on edelleen kakkossija, kommentoi Lehtonen.

Maalit: 2. 1-0 Jussi-Pekka Savolainen (Juho Patola), 48. 2-0 Vasile Marchis (Iiro Aalto), 59. 3-0 Kimmo Hörkkö, 79. 4-0 Marchis rp., 84. 5-0 Mikko Valltanen (Niilo Hautala), 87. 5-1 Juho Järvinen rp.


Takaisin edelliselle sivulle
Konkarihyökkääjä Jussi Aalto palaa vielä kerran Pallo-Iiroihin

Konkarihyökkääjä Jussi Aalto palaa vielä kerran Pallo-Iiroihin

Edustusjoukkue saa ensi kaudeksi aimo annoksen kokemusta, kun 37-vuotias hyökkääjä Jussi Aalto tekee paluun Pallo-Iiroihin. Nuori maalivahti Sakari Korri ja keskikenttäpelaaja Leevi Ahonen solmivat myös yksivuotiset sopimukset.

Lue lisää
Päävalmentaja Scott Green palaa Englantiin perhesyiden vuoksi välittömästi

Päävalmentaja Scott Green palaa Englantiin perhesyiden vuoksi välittömästi

Scott Green joutuu perhesyiden vuoksi palaamaan välittömästi kotimaahansa Englantiin. Edustusjoukkueesta vastuun ottaa tästä päivästä alkaen joukkuetta kausilla 2016-2017 valmentanut seuran valmennuspäällikkö Kimmo Hörkkö.

Lue lisää
Niilo Hautala palaa Pallo-Iiroihin

Niilo Hautala palaa Pallo-Iiroihin

Seuran oma kasvatti pelasi Pallo-Iiroissa viimeksi kausilla 2012-14 yhteensä 66 ottelussa. Sen jälkeen Hautala pelasi muun muassa useamman kauden Ykköstä AC Oulussa ja viime kaudella Ruotsissa FC Gutessa.

Lue lisää
Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Valtakunnallisista jalkapallosarjoista Veikkausliigan ja Kansallisen Liigan kauden 2020 aloitus ja pelitapa ovat olleet selvillä jo jonkin aikaa ja nyt myös Miesten Ykkösen ja Kakkosen sekä Naisten Ykkösen osalta asioissa on päästy ratkaisuun.

Lue lisää
Veikkausliiga 2020 lähestyy päivä päivältä - pelataan muodossa tai toisessa

Veikkausliiga 2020 lähestyy päivä päivältä - pelataan muodossa tai toisessa

Veikkausliigan hallitus kokoontuu nyt viikoittain ja seuraa tiiviisti tilannetta. Veikkausliiga 2020 käynnistyy pian sen jälkeen, kun yleisötapahtumia on jälleen mahdollista järjestää.

Lue lisää
Matias Majapuro palaa Pallo-Iiroihin - Miika Pertola ja Aleksi Pihlainen jatkosopimuksiin

Matias Majapuro palaa Pallo-Iiroihin - Miika Pertola ja Aleksi Pihlainen jatkosopimuksiin

Matias Majapuro palaa Pallo-Iiroihin ja 31-vuotias keskikenttäpelaaja Miika Pertola sekä 27-vuotias puolustaja Aleksi Pihlainen laittoivat nimensä jatkosopimuspapereihin.

Lue lisää