Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Härmä jäi Pallo-Iirojen jalkoihin

UrheiluRauma

Pallo-Iirot - Härmä 5-0 (2-0)

Sunnuntaina nähtiin jalkapallon Kakkosen länsilohkossa melkoisen yksipuolinen näytös, kun Äijänsuolla kohtasivat Pallo-Iirot ja Härmä Hämeenlinnasta. Ottelu ehti vanheta vain kahdeksisen minuuttia, kun Verneri Salminen avasi hienosti omalta alueelta Juuso Aallolle. Aalto jättää tilanteessa Härmän puolustajat taakseen ja ohittaa myös hämeenlinnalaisten hyvin pelanneen maalivahti Tommi Viikin. Tuonkin jälkeen raumalaisseuralla oli paikkoja lisätä maalitiliään, mutta vasta hieman puolentunnin jälkeen joukkue onnistui toistamiseen. Tilanteessa Jussi-Pekka Savolainen antoi lyhyen syötön Joona Vainiolalle, joka päivysti vitosen viivalla. Vainiola laittoi tarkan tuikkauksen ohi Viikin.

Ensimmäinen jakso oli todella yksipuolinen ja sitä kuvaa myös se, että Iiro-vahti Jani Tuomala torjui jaksolla vain kerran. Kulmurit jaksolla oli raumalaisille 7-0.

- Tätä peliä ennen olinkin pelannut vain parikymmentä minuuttia ja nyt tuli vähän lisää peliaikaa sekä myös maali. Tavoitteena on lunastaa peliaikaa entistä enemmän, sanaili Joona Vainiola.

Toista jaksoa tahkottiin suurimalta osalta Härmän puolustuspäädyssä, mutta pitkään ilman tulosta.

- Ottelu pitkälti juuri sellainen, kuin osasimme odottaa. Härmä puolusti hyvin ja kurinalaisesti ja joukkue ei pelannut mitenkään huonosti, vaan me pelasimme todella hyvin, kertaili Iiro-luotsi Pasi Lehtonen.

Tarpeeksi kauan, kun jaksaa painaa, niin tulostakin syntyy. Peliä oli jäljellä reilu kymppi, kun Iiro "Iippa" Aalto syötti päätyrajalta maalille, mistä Peetu Peltonen tuikkasi pallon kolmannen kerran verkon perukoille. Tuosta maalista ehti kulua vain pari minuuttia ja pallo oli taas Tommi Viikin selän takana. Nyt asialla oli edellisen syöttänyt Iiro Aalto ja näin Iippa on nyt iskenyt maalin kahdessa peräkkäisessä pelissä. Eikä tuossa vielä kaikki, sillä nelisen minuuttia ennen loppua Härmän Jussi Ojala rikkoo alimpana miehenä iirolaista rankkarin arvoisesti. Tuloksena tuosta oli seuraavaa Ojala punaisella kortilla ulos ja Vasile Marchis iski pilkulta hallitusti lukemiksi 5-0.

Ottelu osoitti taas kerran sen, että kuinka hyvä pelaaja Juuso Aalto onkaan.

- Joo ihan varmasti Juuso pystyisi pelaamaan yhden tai kaksi pykälää ylempänä, mutta ollaan nyt iloisia niin kauan, kuin mies pelaa meillä, kehui Lehtonen.

Sarjassa on tullut jo tässä vaiheessa ilmi se tosiasia, että joukkueiden tasoero on melkoinen.

- Niinpä kyllä kai muutama joukkue joukkue ei edes kuuluisi tähän sarjaan. Varmaa on se, että sarjassa tullaan näkemään ennenpitkää jonkinnäköinen kahtiajako, pohti Lehtonen.

Jos Pallo-Iirot ei ole saanut kahdessa viimeisessä oikein kunnon vastusta, niin seuraavassa kahdessa siihen tulee muutos. Ensi torstaina raumalaisjoukkue matkaa Tampereen Tammelaan kohdatakseen siellä paikallisen Ilveksen.

- Se ja seuraavaan viikon VIFK-peli tulevat olemaan pienten marginaalien pelejä, yksi tai kaksi virhettä voi ratkaista pisteiden kohtalon. Huomenna me huilaamme, mutta tiistaina ja keskiviikkona tähtäimemme on vain ja ainoastaan Tampereella, pohti Lehtonen tulevaa.

Lehtonen myös uskoo, että joukkueen puolustus on valmis kohtaamaan nuo kaksi kärkijoukkuetta.

Maalit: 8. 1-0 Juuso Aalto (Verneri Salminen), 32. 2-0 Joona Vainiola (Jussi-Pekka Savolainen), 78. 3-0 Peetu Peltonen (Iiro Aalto), 80. 4-0 I. Aalto (J. Aalto), 86. 5-0 Vasile Marchis (rp.)

Takaisin edelliselle sivulle

Pallo-Iirojen naisten joukkueelle kolme uutta pelaajasopimusta

Naisten ykkösessä pelaava joukkue on solminut kolme uutta pelaajasopimusta kaudelle 2021.

Lue lisää
Pallo-Iirojen miesten edustusjoukkueelle kaksi pelaajasopimusta

Keskikenttäpelaaja Leevi Haromo ja hyökkääjä Arttu Virtanen solmivat yksivuotiset sopimukset Pallo-Iirojen edustuksen kanssa. Miesten Kolmoseen valmistautuvalla joukkueella on nyt kasassa kaikkiaan 21 pelaajasopimusta.

Lue lisää
Hyökkääjä Mikko Jalkanen jatkaa Pallo-Iiroissa vuoden sopimuksella

Viime syksynä miesten edustusjoukkueeseen liittynyt Jalkanen esiintyi vakuuttavasti loppukauden otteluissa. Valmennus kaavailee vikkelälle laiturille isoa roolia myös tulevalle kaudelle.

Lue lisää
Konkarihyökkääjä Jussi Aalto palaa vielä kerran Pallo-Iiroihin

Edustusjoukkue saa ensi kaudeksi aimo annoksen kokemusta, kun 37-vuotias hyökkääjä Jussi Aalto tekee paluun Pallo-Iiroihin. Nuori maalivahti Sakari Korri ja keskikenttäpelaaja Leevi Ahonen solmivat myös yksivuotiset sopimukset.

Lue lisää
Päävalmentaja Scott Green palaa Englantiin perhesyiden vuoksi välittömästi

Scott Green joutuu perhesyiden vuoksi palaamaan välittömästi kotimaahansa Englantiin. Edustusjoukkueesta vastuun ottaa tästä päivästä alkaen joukkuetta kausilla 2016-2017 valmentanut seuran valmennuspäällikkö Kimmo Hörkkö.

Lue lisää
Niilo Hautala palaa Pallo-Iiroihin

Seuran oma kasvatti pelasi Pallo-Iiroissa viimeksi kausilla 2012-14 yhteensä 66 ottelussa. Sen jälkeen Hautala pelasi muun muassa useamman kauden Ykköstä AC Oulussa ja viime kaudella Ruotsissa FC Gutessa.