Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Sarjajumbo saapuu Raumalle

 

Sarjajumbo saapuu Raumalle


Ilvestä ja lohkon kakkossijaa hamuava Pallo-Iirot on lauantaina pakkovoiton edessä, kun synkän kauden pelannut Tikkurilan Palloseura vierailee Otanlahdessa.

Kun Kakkosen B-lohkoa on jäljellä Iirojen osalta vielä neljän kierroksen verran, tilanne sarjataulukossa on äärimmäisen kutkuttava. Iiroilla on kasassa 45 pistettä, jotka oikeuttavat kolmanteen sijaan. Tässä vaiheessa kautta vaikuttaa jo melkoisen varmalta, että nousukarsintoihin menevä paras lohkokakkonen tulee B-lohkosta. Kakkospaikalla on tällä hetkellä ottelun Iiroja enemmän pelanneena Ilves 49 pisteellä.

Jos Iirot voittaa TiPS:n, ero kaventuu jälleen yhteen pisteeseen. Keskeiseksi karsijan ratkaisijaksi voi nousta SalPa, jolla on vielä ottelut jäljellä sekä Iiroja että Ilvestä vastaan. Joka tapauksessa on vesiselvää, että Iirojen täytyy kaataa alkuun TiPS ja todennäköisesti kolme muutakin vastustajaansa päästäkseen tavoittelemaan paikkaa auringossa.

Otanlahti syö Iirojen kotietua

Testin numero yksi ei pitäisi muodostua raumalaisten kompastuskiveksi. Nousijajoukkue TiPS on saanut raavittua kasaan vaatimattomat viisi pistettä ja se on ylipäätään välttänyt tappion vain kolmessa ottelussa. Maaleja on syntyntyt lohkossa vähiten ja omissa vastaavasti kolissut eniten, joten tikkurilalaiset pitävät oikeutetusti lohkon perää.

Iirojen analyyttisen päävalmentajan Pasi Lehtosen mukaan ottelun siirtäminen Otanlahteen ja vielä mahdollinen sadesää suosivat vierasjoukkuetta. Lehtonenkin toki tiedostaa tasoeron ja voittoa vaativan sarjatilanteen.

- Olemme rakentaneet joukkueen pelaamaan taitojalkapalloa ja lähteneet siitä, että kotiottelut pelataan tekonurmella. Jos ei ihmettä nähdä, niin TiPS tulee Raumalle lähtökohtanaan tiivis puolustuspeli. Sen murtaminen olisi ehkä ollut nopealla tekonurmella helpompaa kuin nyt Otanlahdessa, Lehtonen pyöritteli.

Hyysalolla painavaa sanottavaa

Lehtonen tiedostaa avausmaalin merkityksen. Hän tekeekin kaikkensa, jotta Iirot lähtisi otteluun alusta asti tarpeeksi terävänä.

- Mitä pitemmälle TiPS pystyy pitämään maalinsa puhtaana, sitä enemmän he alkavat uskoa mahdollisuuksiinsa. Meidän on tultava otteluun hyvällä asenteella ja varsinkin nopeaan syöttöpeliin ja maalintekoon täytyy löytyä huolellisuutta ja keskittymistä. Toisaalta, jos 0-0:ssa mennään pitemmälle, niin mieltä täytyy löytyä uskoa ja kärsivällisyyttä, Lehtonen vaatii.

Tällä hetkellä valtionpalveluksessa itselleen koreampia natsoja suorittava Juho Hyysalo osoitti median prässissä saaneensa kommentteihinsa viileää kypsyyttä. Hyysalo valotti joukkueen kantaa loppukauteen.

- Me lähdemme siitä, että hoidamme on leiviskämme ja voitamme loput ottelut. Sen jälkeen katsotaan riittääkö. On ihan turhaa spekuloida liirumlaarumeilla, että jos Ilves sitä tai Ilves tätä. Tai minä en ainakaan lähde siihen leikkiin, varsin tyylikkäästi esiintynyt Hyysalo sivalsi.
 
Pallo-Iirot - TiPS poikkeuksellisesti Otanlahdessa lauantaina 17.9 kello 14.00.

Pallo-Iirojen tiedotteesta / UrheiluRauma


Takaisin edelliselle sivulle


Pallo-Iirot ry - logo

Pallo-Iirot - 2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011

Ottelut kaudella 2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutPäävalmentaja Scott Green palaa Englantiin perhesyiden vuoksi välittömästi

Päävalmentaja Scott Green palaa Englantiin perhesyiden vuoksi välittömästi

Scott Green joutuu perhesyiden vuoksi palaamaan välittömästi kotimaahansa Englantiin. Edustusjoukkueesta vastuun ottaa tästä päivästä alkaen joukkuetta kausilla 2016-2017 valmentanut seuran valmennuspäällikkö Kimmo Hörkkö.

Lue lisää
Niilo Hautala palaa Pallo-Iiroihin

Niilo Hautala palaa Pallo-Iiroihin

Seuran oma kasvatti pelasi Pallo-Iiroissa viimeksi kausilla 2012-14 yhteensä 66 ottelussa. Sen jälkeen Hautala pelasi muun muassa useamman kauden Ykköstä AC Oulussa ja viime kaudella Ruotsissa FC Gutessa.

Lue lisää
Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Valtakunnallisista jalkapallosarjoista Veikkausliigan ja Kansallisen Liigan kauden 2020 aloitus ja pelitapa ovat olleet selvillä jo jonkin aikaa ja nyt myös Miesten Ykkösen ja Kakkosen sekä Naisten Ykkösen osalta asioissa on päästy ratkaisuun.

Lue lisää
Veikkausliiga 2020 lähestyy päivä päivältä - pelataan muodossa tai toisessa

Veikkausliiga 2020 lähestyy päivä päivältä - pelataan muodossa tai toisessa

Veikkausliigan hallitus kokoontuu nyt viikoittain ja seuraa tiiviisti tilannetta. Veikkausliiga 2020 käynnistyy pian sen jälkeen, kun yleisötapahtumia on jälleen mahdollista järjestää.

Lue lisää
Matias Majapuro palaa Pallo-Iiroihin - Miika Pertola ja Aleksi Pihlainen jatkosopimuksiin

Matias Majapuro palaa Pallo-Iiroihin - Miika Pertola ja Aleksi Pihlainen jatkosopimuksiin

Matias Majapuro palaa Pallo-Iiroihin ja 31-vuotias keskikenttäpelaaja Miika Pertola sekä 27-vuotias puolustaja Aleksi Pihlainen laittoivat nimensä jatkosopimuspapereihin.

Lue lisää
Veikkausliigan seurat sorvasivat jatkosopimuksen puheenjohtajalleen

Veikkausliigan seurat sorvasivat jatkosopimuksen puheenjohtajalleen

Matti Apunen jatkaa Veikkausliigan puheenjohtajana. Päätös asiasta tehtiin keskiviikkona 28. marraskuuta pidetyssä Jalkapalloliiga ry:n vuosikokouksessa.

Lue lisää