Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lukko Helsingissä: The Big Steal

 
Lukko Helsingissä: The Big Steal

OTTELUN TEEMA

Rauman Lukko ja Helsingin IFK väänsivät molemmat pitkän sarjan neljännesfinaaleissa. Molemmat joukkueet pelasivat pisimmän kaavan mukaan sarjojen mennessä legendaarisiin seitsemänsiin otteluihin. Raskas ottelutahti jatkui heti yhden huilipäivän jälkeen pääkaupungin kirkkaissa valoissa.

Lukko lähti haastajana HIFKin kotiluolaan ja joutuikin heti alussa takaa-ajajan asemaan. Matsissa tehtiin maaleja tasatahtiin ja Lukko nousi kahdesti varsinaisella peliajalla tasoihin. Lopulta kolmanteen jatkoerään asti venynyt peli ratkesi kun Miikka ”Conan” Tuomainen runttasi väkisin maalin edustalta kiekon verkkoon ja pysäytti digitaalit aikaan 101:49. Lopputulokseksi merkattiin kirjoihin ja kansiin 2-3 (1-1, 1-0, 0-1, 0-0, 0-0, 0-1).

ILLAN ELIITTIÄ

Jatkoajalla ratkaisumaalin tekijä on totta kai illan juhlituin sankari, mutta Tuomaisen lisäksi Lukon ratkaisupelaajia olivat kahden pisteen miehet Jakub Petruzalek ja hieman yllättäenkin Otto Honkaheimo. Molemmille taistelijoille merkattiin tehot 1+1.

Maaliensa suilla pelanneet Juuso Riksman ja Mika Noronen joutuivat kenttäpelaajien tavoin kunnolla hommiin. HIFK-vahti Riksmanille kirjattiin 39 torjuntaa ja Noroselle huikeat 56 kappaletta. Lukemat eivät kuitenkaan täyttä totuutta kerro, sillä Lukko puolusti hyvin ja valtaosa vastustajan laukauksista olivat kokeneelle vahdille lapsellisen helppoja.

RATKAISUN PAIKAT

Yhdeksi ottelun ratkaisun paikoista voi laskea Lukon väännettyä pelin väkisin tasoihin avauserän lopussa. HIFK hallitsi ensimmäistä erää todella vahvasti pitäen Lukon täysin poissa maalintekopaikoilta.

Erää oli pelaamatta alle puoli minuuttia kun Kurtis McLean vei kiekon laidalta hyökkäysalueelle, pysähtyi siniviivan jälkeen ja odotti hetken. Millintarkka hidastettu syöttö tyhjään tilaan nousevalle Otto Honkaheimolle oli yksi illan komeimmista yksittäisistä suorituksista. Honkaheimo otti kiekon haltuun ja tuli pitkällä liu’ulla hieman lähemmäs maalia ja veti ranteella kiekon ohi hölmistyneen Riksmanin.

Petruzalekin tekemässä 2-2-tasoitusmaalissa joukkueen kapteeni Honkaheimo oli jälleen suuressa osassa. Kiekko pelattiin viivaan miehelle, joka veti vastustajan maalivahdin naruun komealla harhautuksella. Riksman lähti hieman eteen peittämään Honkaheimon vetoa, mutta kapteeni syöttikin takatolpalle Petruzalekille, jolla oli kaikki aika ottaa kiekko haltuun ja vipata se verkon perukoille.

TULEMAN PITÄÄ

Joukkueilla on edessä yksi lepopäivä, jonka jälkeen pelit jatkuvat viikonlopun tuplalla. Perjantaina isketään yhteen Kivikylän Areenalla ja heti perään lauantaina jälleen Helsingissä.

Perjantaiseen Raumalla pelattavaan toiseen osaotteluun on lipunmyynti käynyt todella kuumana, joten kannattaa heti suunnata lippuluukulle jos vielä et ole paikkaasi varmistanut! Kiekko tippuu jäähän kello 18:30, ovet aukeavat kello 17:00. Tervetuloa näyttämään helsinkiläisille kannustamisen mallia Äijänsuon hornankattilaan!

Rauman Lukon tiedotteesta / UrheiluRauma


Takaisin edelliselle sivulle


Rauman Lukko Oy - logo

Lukko - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


OttoHonkaheimo

Otto Honkaheimo

3.8.1985 Rauma
Tiedot

KurtisMcLean

Kurtis McLean

2.11.1980 Kirkland Lake, ONT
Tiedot

MikaNoronen

Mika Noronen

17.6.1979 Tampere
Tiedot

JakubPetruzalek

Jakub Petruzalek

24.4.1985 Litvinov, Tsekki
Tiedot

MiikkaTuomainen

Miikka Tuomainen

22.5.1986 Turku
Tiedot


Steven Jandric 1+1-vuotisella sopimuksella Lukkoon

Steven Jandric 1+1-vuotisella sopimuksella Lukkoon

Kanadalainen Steven Jandric saapuu vahvistamaan Lukon hyökkäystä 1+1-vuotisella sopimuksella. Jälkimmäinen sopimusvuosi sisältää seuran option.

Lue lisää
Samuli Piipponen vahvistamaan Lukon puolustusta loppukauden ajaksi

Samuli Piipponen vahvistamaan Lukon puolustusta loppukauden ajaksi

Puolustaja Samuli Piipponen siirtyy Lukkoon Jukureista loppukauden ajaksi. Vuonna 1993 syntynyt leftin pakki on kuluvalla kaudella tehnyt 32 ottelussa tehot 3+5. Rangaistusminuutteja on kertynyt samassa ajassa 40.

Lue lisää
Aleksi Saarela jatkaa loppukauden Lukossa

Aleksi Saarela jatkaa loppukauden Lukossa

Rauman Lukon hyökkääjä Aleksi Saarela jatkaa Lukossa kauden 2020-21 loppuun. Aleksi Saarelalla oli entuudestaan koko kauden kattava sopimus Lukon kanssa, mutta sopimus sisälsi mahdollisuuden siirtyä myös NHL:ään.

Lue lisää
Robert Arrak vahvistamaan Lukon U20-joukkuetta

Robert Arrak vahvistamaan Lukon U20-joukkuetta

Lupaava virolaiskiekkoilija Robert Arrak, 21, on tehnyt 1+2-vuotisen sopimuksen Lukon kanssa. Viime kaudella Alps Hockey Leaguessa itävaltalaista RB Hockey Juniorsia edustanut Arrak tulee lähtökohtaisesti vahvistamaan Lukon U20-joukkuetta.

Lue lisää
Lukas Klok vahvistaa Lukon puolustusta myös tulevalla kaudella

Lukas Klok vahvistaa Lukon puolustusta myös tulevalla kaudella

25-vuotias tsekkipuolustaja Lukas Klok saapui Raumalle viime kaudella KHL-seura Slovan Bratislavasta.

Lue lisää
Daniel Audette Lukon riveihin

Daniel Audette Lukon riveihin

Seuran keskikaista täydentyy huippuvahvistuksella kun 24-vuotias Daniel Audette siirtyy Raumalle vuoden sopimuksella.

Lue lisää