Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Runkosarjan päätösottelu lauantaina Oulussa

 
Runkosarjan päätösottelu lauantaina Oulussa

Syyskuun alkupuolella alkanut SM-liigan runkosarja on viimeistä silausta vaille valmis, mutta lauantaina pelattavalla päätöskierroksella on vielä paljon panosta niin Lukon, kuin myös joukkueen vastustajan Kärppien osalta. Ennen runkosarjan päättävää ottelua on Lukko runkosarjan kolmannella tilalla. Joukkueen lopullinen runkosarjasijoitus on jotain sijojen 1-4 väliltä, ja kotietu pudotuspeleihin on ollut selviö jo pidemmän aikaa.

Runkosarjan voitto edellyttäisi kettupaidoilta paitsi kolmen pisteen arvoista voittoa Oulusta, myös JYP:in ja KalPan tappioita samaan aikaan. Neljänneksi kettupaidat voivat tippua ainoastaan sellaisessa tapauksessa, jossa joukkue häviää Oulussa ja samaan aikaan HIFK voittaa Turussa TPS:n varsinaisella peliajalla. Lisäksi HIFK:lla on Lukkoon nähden 10 maalia huonompi maaliero, joten helsinkiläisillä on miltei mahdottomalta kuulostava urakka edessään, jos meinaavat vielä nousta ohi kettupaitojen sarjataulukossa.

Lukon tapaan myös Kärpillä on paljon pelissä runkosarjan päätösottelussa. Valmentajaansa aivan runkosarjan viimeisillä kierroksilla vaihtanut oululaisjoukkue kaipaa vielä lisäpisteitä, jotta joukkue pystyisi varmistamaan paikkansa pudotuspeleissä. Jos Lukko hakee vierasvoiton Oulusta ja samaan aikaan SaiPa sekä Jokerit voittavat omat ottelunsa, on Kärpät vaarassa jäädä kokonaan pudotuspelien ulkopuolelle. Tämä olisi yksi 2000-luvun kovimmista yllätyksistä, sillä Kärpät on viime vuosina totuttu näkemään mitalipeleissä kaudesta toiseen.

Lukko on kuluneen viikon peleissä päässyt jälleen voittojen syrjään kiinni ja parantanut peliään juuri ennen pudotuspelien alkua. Sairastuvalta palanneet Kurtis McLean ja Miikka Tuomainen ovat tuoneet joukkueen hyökkäysosastolle lisää tulivoimaa ja omalta osaltaan saaneet kettujoukkueen uuteen liitoon. Joukkueen sairastuvalla jatkavat yhä huippupuolustajat Tomi Pettinen ja Tommi Kovanen.

Pudotuspelit alkavat Lukon osalta kotiottelulla maanantaina 29.3, mutta vastustaja on vielä avoinna. On mahdollista, että tämä asia ratkeaa vasta ensi viikon loppupuolella, jolloin ns. säälipleijarit saavat päätöksensä. Jos Lukon lopullinen sijoitus runkosarjassa on kolmas tai neljäs, on joukkueen pudotuspelivastustaja selvillä jo lauantai-illalla, ja löytyy kolmikosta HPK, TPS tai Tappara.

Upeasti menneen runkosarjan jälkeen on siis aika levätä viikon verran, minkä jälkeen edessä ovat kauan odotetut pudotuspelit. Äijänsuolle onkin odotettavissa todellinen hurmos kun kiekko putoaa jäähän maanantaina 29.3 klo 18.30. Hurjasti omiaan kannustavan kotiyleisön toimesta kaukaloon saatava niin sanottu kuudes kenttäpelaaja olisikin varmasti tarpeen upeasti koko kauden taistelleelle joukkueelle, joten äänijänteet kevään kuumiin peleihin kannattaa virittää hyvissä ajoin ja oma paikka katsomossa varmistaa heti lippujen tultua myyntiin!

Rauman Lukon tiedotteesta / UrheiluRauma


Takaisin edelliselle sivulle


Rauman Lukko Oy - logo

Lukko - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Steven Jandric 1+1-vuotisella sopimuksella Lukkoon

Steven Jandric 1+1-vuotisella sopimuksella Lukkoon

Kanadalainen Steven Jandric saapuu vahvistamaan Lukon hyökkäystä 1+1-vuotisella sopimuksella. Jälkimmäinen sopimusvuosi sisältää seuran option.

Lue lisää
Samuli Piipponen vahvistamaan Lukon puolustusta loppukauden ajaksi

Samuli Piipponen vahvistamaan Lukon puolustusta loppukauden ajaksi

Puolustaja Samuli Piipponen siirtyy Lukkoon Jukureista loppukauden ajaksi. Vuonna 1993 syntynyt leftin pakki on kuluvalla kaudella tehnyt 32 ottelussa tehot 3+5. Rangaistusminuutteja on kertynyt samassa ajassa 40.

Lue lisää
Aleksi Saarela jatkaa loppukauden Lukossa

Aleksi Saarela jatkaa loppukauden Lukossa

Rauman Lukon hyökkääjä Aleksi Saarela jatkaa Lukossa kauden 2020-21 loppuun. Aleksi Saarelalla oli entuudestaan koko kauden kattava sopimus Lukon kanssa, mutta sopimus sisälsi mahdollisuuden siirtyä myös NHL:ään.

Lue lisää
Robert Arrak vahvistamaan Lukon U20-joukkuetta

Robert Arrak vahvistamaan Lukon U20-joukkuetta

Lupaava virolaiskiekkoilija Robert Arrak, 21, on tehnyt 1+2-vuotisen sopimuksen Lukon kanssa. Viime kaudella Alps Hockey Leaguessa itävaltalaista RB Hockey Juniorsia edustanut Arrak tulee lähtökohtaisesti vahvistamaan Lukon U20-joukkuetta.

Lue lisää
Lukas Klok vahvistaa Lukon puolustusta myös tulevalla kaudella

Lukas Klok vahvistaa Lukon puolustusta myös tulevalla kaudella

25-vuotias tsekkipuolustaja Lukas Klok saapui Raumalle viime kaudella KHL-seura Slovan Bratislavasta.

Lue lisää
Daniel Audette Lukon riveihin

Daniel Audette Lukon riveihin

Seuran keskikaista täydentyy huippuvahvistuksella kun 24-vuotias Daniel Audette siirtyy Raumalle vuoden sopimuksella.

Lue lisää