Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Nuoret puolustajat Luka Nyman ja Noel Pietilä Lukkoon

Nuoret puolustajat Luka Nyman ja Noel Pietilä Lukkoon

Rauman Lukko on kiinnittänyt kaksi nuorta puolustajaa. 18-vuotias Luka Nyman siirtyy Itävallasta RB Hockey Junioreista. Puolustaja on käynyt kaikki juniori-ikäluokat läpi maajoukkueissa ja on Jokerien kasvatti. Luka Nymanin isoveli on seuran sopimuspelaaja Linus Nyman.

Luka Nymanin sopimus on 1+2 mallinen, jossa optiovuodet ovat seuralla. Noel Pietilä taas saapuu Raumalle 2+1 mallisella sopimuksella, jossa plusvuosi on myös seuralla.

Toisena puolustajana liigapaikkaa lähtee kärkkymään HIFK:sta siirtyvä 19-vuotias Noel Pietilä.

- Molemmat tulevat näyttämään osaamistaan ja taistelemaan paikasta liigajoukkueesta. Varmaan realistista on, että suurin osa kaudesta menee A-junioreissa. Ei näistä kuitenkaan koskaan tiedä sillä nuoret jätkät voivat kehittyä nopeasti eteenpäin, urheilujohtaja Sahlstedt kertoo.

- Kaksi nuorta potentiaalista liigapelaajaa lisää organisaatioon tappelemaan pelipaikasta. Sen aika näyttää kuka pelaa liigassa ja kuka A-junioreissa. On erittäin hyvä asia, että meillä on puolustuspäässä aika montakin nuorta kaveria taistelemassa pelipaikoista. Se luo aina positiivista kilpailua seurassa.

Luka Nyman on pelannut huomattavan paljon maajoukkueotteluita junioreissa.

- Luka Nymanilla on hirveä kasa poikien maaotteluita. Hän on käytännössä osallistunut kaikkii maajoukkuetapahtumiin mihin on ollut mahdollista osallistua. Pienikokoinen puolustaja, mutta erittäin sitkeä. Hyvä pelaamaan peliä ja todella luotettava puolustaja. Mitä maajoukkueturnauksia olen nähnyt niin yleensä mitä pidemmälle turnaus on mennyt, niin sitä isommaksi Lukan rooli on kasvanut. Se on aina arvostettava asia.

- Luka on ehkä enemmän puolustava puolustaja, mutta kuitenkin niin nuori pelaaja vielä, että turha profiloida liikaa tässä kohtaa. Kehittyvä jätkä ja kiva saada toinenkin Nyman Raumalle. 

"Olen monipuolinen puolustaja"

Luka Nyman palaa Suomeen ja siirtyy Lukkoon Itävallasta Red Bull Hockey Juniors - joukkueesta.

- Mulle tuli ehdotus, että olisi mahdollisuus mennä pelaamaan Itävaltaan. Otin selvää paikasta ja tulin siihen päätökseen, että se oli sillä hetkellä paras paikka mulle kehittyä.

- Raumalla tavoitteena on pelata mahdollisimman monta liigapeliä ja kehittyä fyysisesti paljon. Olen monipuolinen puolustaja, joka pystyy pelaamaan monessa eri pelitilanteessa.

Entä miltä pelata samassa joukkueessa oman isoveljen kanssa mikäli paikka liigajoukkueessa aukeaa?

- Tosi hienolta. Mutta kyllä se varmaan alkuun oudolta tuntuu, mutta kaikkeen tottuu, Luka naurahtaa.

"Raumalta esitettiin kiinnostusta"

Seura oli kiinnostunut hyvin liikkuvan puolustajan palveluksista.

- Raumalta esitettiin kiinnostusta ja olin kuullut pelkkää hyvää organisaatiosta, joten oli helppo päätös tulla. Lukko saa minusta hyvin liikkuvan kiekollisen puolustajan, joka tykkää tukea hyökkäyksiä, Noel kuvaillee.

Isompia tavoitteita Pietilä ei ole vielä linjannut.

- Haluan kehittyä pelaajana ja ottaa seuraava askel urallani Lukossa.

Kalle Sahlstedt on samoilla linjoilla Pietilän vahvuuksista.

- Mikä hänessä pisti vahvasti silmään on, että Noel on äärimmäisen hyvä luistelemaan. Äärimmäisen aktiivinen pelaaja ja kun hän pelaa, niin sitä ei vaan voi olla huomaamatta. Ehdoton vahvuus on luisteluvoima ja luistelutaito. Todella mielenkiintoinen kaveri ja mielenkiintoista nähdä kuinka hyväksi pelaajaksi hän pystyy kehittymään.

Lähde: Raumanlukko.fi


Takaisin edelliselle sivulle


Rauman Lukko Oy - logo

Lukko - 2018-2019 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2018-2019

Ottelut kaudella 2018-2019

Seuran tiedot - Seuran kotisivutSteven Jandric 1+1-vuotisella sopimuksella Lukkoon

Steven Jandric 1+1-vuotisella sopimuksella Lukkoon

Kanadalainen Steven Jandric saapuu vahvistamaan Lukon hyökkäystä 1+1-vuotisella sopimuksella. Jälkimmäinen sopimusvuosi sisältää seuran option.

Lue lisää
Samuli Piipponen vahvistamaan Lukon puolustusta loppukauden ajaksi

Samuli Piipponen vahvistamaan Lukon puolustusta loppukauden ajaksi

Puolustaja Samuli Piipponen siirtyy Lukkoon Jukureista loppukauden ajaksi. Vuonna 1993 syntynyt leftin pakki on kuluvalla kaudella tehnyt 32 ottelussa tehot 3+5. Rangaistusminuutteja on kertynyt samassa ajassa 40.

Lue lisää
Aleksi Saarela jatkaa loppukauden Lukossa

Aleksi Saarela jatkaa loppukauden Lukossa

Rauman Lukon hyökkääjä Aleksi Saarela jatkaa Lukossa kauden 2020-21 loppuun. Aleksi Saarelalla oli entuudestaan koko kauden kattava sopimus Lukon kanssa, mutta sopimus sisälsi mahdollisuuden siirtyä myös NHL:ään.

Lue lisää
Robert Arrak vahvistamaan Lukon U20-joukkuetta

Robert Arrak vahvistamaan Lukon U20-joukkuetta

Lupaava virolaiskiekkoilija Robert Arrak, 21, on tehnyt 1+2-vuotisen sopimuksen Lukon kanssa. Viime kaudella Alps Hockey Leaguessa itävaltalaista RB Hockey Juniorsia edustanut Arrak tulee lähtökohtaisesti vahvistamaan Lukon U20-joukkuetta.

Lue lisää
Lukas Klok vahvistaa Lukon puolustusta myös tulevalla kaudella

Lukas Klok vahvistaa Lukon puolustusta myös tulevalla kaudella

25-vuotias tsekkipuolustaja Lukas Klok saapui Raumalle viime kaudella KHL-seura Slovan Bratislavasta.

Lue lisää
Daniel Audette Lukon riveihin

Daniel Audette Lukon riveihin

Seuran keskikaista täydentyy huippuvahvistuksella kun 24-vuotias Daniel Audette siirtyy Raumalle vuoden sopimuksella.

Lue lisää