Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot

Lukon pisteputki venyy edelleen

Roni Viirlas avasi maalihanansa SM-liigassa

UrheiluRauma

Lukko - Blues 3-2 (2-0, 0-1, 1-1)

Lukon lento SM-liigassa jatkuu, kun lauantaina raumalaisten kovuuden sai kokea Äijänsuolla Espoon Blues. Lukon voitto oli raumalaisseuran yhdestoista peräkkäinen ottelu, mistä joukkue on raapinut ainakin yhden pisteen. Raumalaisten viimeinen nollan pisteen peli tammikuun toisen päivän TPS-kohtaaminen Äijänsuolla.

Lauantainen peli sai tylyn alun raumalaisittain, sillä vain yksitoista sekuntia oli pelattu, kun Tommi Huhtala jyräsi kaimansa Kovasen. Tilanteen seuraksena Kovaselle aivotärähdys ja peli oli siinä. No loppuihan myös Huhtalan peli siinä ihnan oikeutesti ulosajoon.

- Mielestäni Huhtalan taklaus oli aika raukkamainen. Kovanen yritti suojella kiekkoa toiselta espoolaiselta, eikä sitä voi pelata kahteen suuntaan samanaikaisesti. Yleensä, kun noita sattuu, niin ne ovat ne samat miehet, kun niitä tekevät, suomi Lukko-käskijä Risto Dufva tilannetta.

Lukko ehti pyörittää ylivoimaa 58 sekuntia, kunnes kiekko oli jo Antti Oreen selän takana. Maalin teki kolmatta liigaotteluaan pelannut nuori puolustaja Roni Viirlas ja kaveri otti tuossa samalla kiekon talteen ensimmäisen liigamaalinsa merkiksi.

Seuraavaa maalia saatiin odotella yhdeksisen minuuttia. Lukko oli tullut juuri hetkeä aikaisemmin täysilukuiseksi, kun Teemu Nurmi käynnisti hyökkäyksen ja Justin Azevedo pääsi Jerry Ahtolan kanssa 2-1-hyökkäykseen. Tilanne päättyi siihen, että Azevedo antoi nappisyötön Ahtolalle ja kiekko oli toistamiseen repussa.

- Pelasimme hyvän vieraspelin, mutta harmittaa, että suurinpiirtein eka kuti upposi, manasi Blues-luotsi Lauri Marjamäki.

Toinen erä oli melkoista coast-to-coast-kiekkoa vailla järkeä, niinpä erän ensimmäistä ja ainoaa maalia saatiin odotella 18. minuutille asti, jolloin Blues kavensi Jens Westinin osumalla. Hienon syötön Westinille antoi Mark Lee. Erän  lopussa Lee kunnostautui negatiivisesti ottamalla alivoimapelissä typerän hyökkäyspään ryntäysjäähyn ja Lukko pääsi pyörittämään reilun minuutin kahden miehen ylivoimaa päätöserän alkuun.

Päätöserä ehti vanheta vain reilun puoliminuuttia ja kiekko oli jo Oreen selän takana. Harri Tikkasen viuhuva kuti yllätti espoolaismolarin. Tikkasen maaliin syöttöpisteet saivat Azevedo ja Ahtola. Tuon maalin jälkeen Lukko pyrki puolustamaan kynsin ja hampain johtoaan ja onnistuikin siinä niin, että vasta 1.49 ennen loppua pääsi Bluesin tuore slovakkihankinta Vladimir Dravecky tuomaan vieraat maalin päähän. Blues oli myös lähellä tasoitusta, sillä viimeisellä sekunnilla kultakypärä Kristian Kuusela kilautti tolppaan.

- Blues oli tänään hyvä ja me emme saaneet todellakaan mitään ilmaiseksi. Olen tyytyväinen päätöserän pelaamiseen aivan tuota loppua lukuunottamatta, ruoti Dufva.

- Tappio tietysti harmittaa, mutta uskon, että kyllä me vielä voittojakin tulemme saamaan. Draveckysta tulee olemaan meille varmasti paljon apuja jatkossa, mietti puolestaan Marjamäki.

Maalit: 1.09 1-0 Roni Viirlas (Teemu Nurmi, Jerry Ahtola)yv., 10.50 2-0 Ahtola (Justin Azevedo, Nurmi), 37.45 2-1 Jens Westin (mark Lee)yv., 40.38 3-1 Harri Tikkanen (Azevedo, Ahtola)yv2., 58.11 3-2 Vladimir Dravecky (Kristian Kuusela)im.,

Steven Jandric 1+1-vuotisella sopimuksella Lukkoon

Kanadalainen Steven Jandric saapuu vahvistamaan Lukon hyökkäystä 1+1-vuotisella sopimuksella. Jälkimmäinen sopimusvuosi sisältää seuran option.

Lue lisää
Samuli Piipponen vahvistamaan Lukon puolustusta loppukauden ajaksi

Puolustaja Samuli Piipponen siirtyy Lukkoon Jukureista loppukauden ajaksi. Vuonna 1993 syntynyt leftin pakki on kuluvalla kaudella tehnyt 32 ottelussa tehot 3+5. Rangaistusminuutteja on kertynyt samassa ajassa 40.

Lue lisää
Aleksi Saarela jatkaa loppukauden Lukossa

Rauman Lukon hyökkääjä Aleksi Saarela jatkaa Lukossa kauden 2020-21 loppuun. Aleksi Saarelalla oli entuudestaan koko kauden kattava sopimus Lukon kanssa, mutta sopimus sisälsi mahdollisuuden siirtyä myös NHL:ään.