Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lukon kiri jäi kesken

Veikkausvinkit

 

Lukon kiri jäi kesken
UrheiluRauma

Lukko - Kärpät 2-4 (0-1, 0-2, 2-1)

Torstai-ilta tarjosi Äijänsuolla kaksijakoisen ottelun. Kaksi erää Lukko iski päätään muuriin nimeltä Tomi Karhunen. Kärpät iski tehokkaasti kahteen erään maaleja, sillä torjunnat 40 minuutin jälkeen olivat Vehanen yhdeksän ja Karhunen 20. Tilanne oli noista luvuista huolimatta Kärpille 3-0. Lukko tuli vielä kolmannessa erässä maalin päähän, mutta Juha-Pekka Haataja katkaisi kirin tekemällä ratkaisumaalin paitsiolta haiskahtaaneen tilanteen jälkeen.

Ensimmäistä erää oli pelattu vasta nelisen minuuttia, kun Ilkka Mikkola ottaa oululaisille kakkosen, mutta tuon jäähyn aikana Lukko kentällinen tekee ison munauksen ja Toni Kähkönen niittaa avausmaalin. Tuo maali jäikin sitten erän ainoaksi ja toisessa erässä jatkui pitkän aikaa se, että Lukko iski päätään seinään. Kahdeksennella minuutilla Kärpät pelasi ylivoimaa ja Julius Junttila täräytti Mikkolan syötöstä b-pisteen kehältä tarkasti verkkoon. Kärpät jatkoi maalitehtailuaan kolmisen minuuttia myöhemmin, kun Junttila tekee esityön Miikka Salomäki viimeistelee. Tuo Salomäen maalikin haiskahti ehkä paitsiolta.

Kolmannen erän puolivälissä Lukko kehittelee kiriä, kun ensin Frans Nielsen osuu maalitolppien väliin Mikkel Bödkerin ja Ryan Caldwellin syötöistä. Nielsin maalista ehti kulua vain vajaa minuuttia, kun Harri Tikkanen lähetti ufo-kiekon siniviivalta eikä kaamean maskin takana ollut Karhunen nähnyt kiekkoa ja näin Lukko oli tullut maalin päähän. Ottelua oli pelaamatta 2.20 ja Juha-Pekka Haataja pääsi läpiajoon Lukon vaihtovirheen jälkeen ja eihän "Hade" jätä tuollaisia paikkoja käyttämättä.

Mikä sitten tekee Haatajasta niin hyvän maalintekijän?

- Se on se himo tehdä maaleja, kommentoi Hannu Aravirta.

- Taisteluvoitto meille, kauneusarvoja ei tästä jaettu, mutta ei sitä sitten keväällä kukaan muista miten voitot ovat tulleet. Voiton ruumiillistuma oli alivoimapelimme, mitä saimmekin pelata ihan tarpeeksi, sanaili Hannu Aravirta.

- Onnittelu kaverille voitosta. Silloin kun sarjajohtaja tulee vastaan, niin haasteet ovat sekä psykologisia että pelillisiä. Peli-ilmeemme oli hyvä, mutta teimme nuo muutamat virheet, jotka sitten kostautuivat maalien muodossa. Kärpät tosiaankin käyttivät meidän virheemme todella hyvin hyväksemme, sanaili Lukko-luotsi Risto Dufva.

Lukko jatkaa pelejään lauantaina Tampereella ja siellä vastaan asettuu Tappara. Kärppien urakka jatkuu lauantaina kotonaan TPS:aa vastaan ja joukkue matkaa Raumalta Vaasaan ja yöpyy siellä.

- Olemme lähteneet matkaan jo tiistaina ja siis huomenna pääsemme taas kotiin. Se tämmöistä SM-liigakiekko Oulussa, naurahti Aravirta.

Maalit: 5.30 0-1 Toni Kähkönen av., 27.41 0-2 Julius Junttila (Ilkka Mikkola)yv., 30.28 0-3 Miikka Salomäki (Junttila)vom., 50.50 1-3 Frans Nielsen (Mikkel Bödker, Ryan Caldwell), 51.48 2-3 Harri Tikkanen (Filip Riska), 57.40 2-4 Juha-Pekka Haataja (Ivan Huml, Atte Ohtamaa)

Jäähyt:

Lukko: 2x2 min

Kärpät: 6x2 min

Torjunnat:

Petri Vehanen: 4+5+2 = 11

Tomi Karhunen: 9+11+11 = 31

Yleisöä:

3 188


Takaisin edelliselle sivulle
Eero Elo palaa Lukkoon kaksivuotisella sopimuksella

Eero Elo palaa Lukkoon kaksivuotisella sopimuksella

Rauman Lukko ja hyökkääjä Eero Elo ovat tehneet kahden vuoden sopimuksen. 28-vuotias seuran oma kasvatti palaa Raumalle Sveitsistä. Hän edusti Lukkoa viimeksi kaudella 2012-13.

Lue lisää
Justin Danforth pysyy Lukko-paidassa

Justin Danforth pysyy Lukko-paidassa

Rauman Lukko on käyttänyt Justin Danforthin sopimukseen kirjatun yhden vuoden option. Näin ollen 25-vuotias kanadalaishyökkääjä edustaa sinikeltaisia myös kaudella 2019-20.

Lue lisää
Vili Laitinen jatkaa Lukossa seuraavat kaksi kautta

Vili Laitinen jatkaa Lukossa seuraavat kaksi kautta

Rauman Lukko on käyttänyt Vili Laitisen sopimukseen kirjatun option. 19-vuotias puolustaja pysyy näin ollen raumalaisseuran riveissä myös seuraavat kaksi kautta eli kevääseen 2021 asti.

Lue lisää
Hyökkääjä Vili Sopanen Rauman Lukkoon

Hyökkääjä Vili Sopanen Rauman Lukkoon

Rauman Lukko on hankkinut riveihinsä Vili Sopasen. Yli 500 liigaottelua urallaan pelannut Sopanen siirtyy Raumalle Saksasta DEL-seura Schwenninger Wild Wingsistä.

Lue lisää
Lassi Lehtinen jatkaa Lukon maalilla myös kaudella 2019-20

Lassi Lehtinen jatkaa Lukon maalilla myös kaudella 2019-20

Rauman Lukko on tehnyt vuoden jatkosopimuksen maalivahti Lassi Lehtisen kanssa. 19-vuotias Lukon oma kasvatti pysyy raumalaisseurassa näin ollen myös kauden 2019-20.

Lue lisää
Puolustaja Miska Kukkonen Rauman Lukkoon

Puolustaja Miska Kukkonen Rauman Lukkoon

Rauman Lukko on hankkinut puolustukseensa Miska Kukkosen. Sopimus kattaa loppukauden 2018-19 sekä kaksi seuraavaa kautta. 18-vuotias Kukkonen on kiekkoillut alkukauden Tampereen Tapparan organisaatiossa.

Lue lisää