Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

SaiPa nousi jo sensaatiomaisesti liigakärkeen

Veikkausvinkit

 

SaiPa nousi jo sensaatiomaisesti liigakärkeen
UrheiluRauma

Lukko - SaiPa 1-2 (0-1, 0-1, 1-0)

Syksyn sensaatiojoukkue SaiPa Lappeerannasta jatkoi lentoaan Raumalla, kun joukkue voitti Lukon numeroin 2-1. Voiton myötä lappeenrantalaiset nousivat jo liigakärkeen ja jos tuota olisi joku ennen kauden alkua ennustanut, niin hänelle olisi kenties ehdotettu virallista kylähullun titteliä.

Lukko tuli otteluun vauhdilla, mutta SaiPa ja joukkueen maalivahti Jani Nieminen kesti taidolla ja tuurillakin osittain. Raumalaisilla oli tuohon alkuun ainakin kaksi selvää ylivoimahyökkäystä, mutta ilman tulosta. SaiPa sai hyvän hyökkäyksen erän yhdeksännellä minuutilla ja Jesse Mankinen päätti sen maaliin komealla vastapalloon vedolla. Syöttäjinä tuossa olivat Jaakko Rissanen ja Stefano Giliati.

- Makeat pisteet meille. Tulimme jo eilen Raumalle, jotta olisimme heti vaalmiina peliin, muttta siitä huolimatta Lukko painoi alussa kovaa ja olimme hetkittäin pulassa, SaiPa-luotsi Pekka Tirkkonen analysoi.

Toisen erän alku oli jälleen Lukolta vahvaa puurtamista ja maalipaikkoja luotiin, mutta aina vain Nieminen oli tiellä. SaiPa pääsi iskemään puolivahingossa erän viidennellätoista minuutilla tilanteeksi jo 2-0. Tuon toisen osuman kävi viimeistelemässä lappeenrantalaisten kanadanitalialainen Stefano Giliati ja esityön tekivät Per Savilahti-Nagander ja Jaakko Rissanen.

Kolmas erä oli Lukolta hurjaa pyöritystä ja SaiPa tyytyi puolustamaan kahden maalin johtoaan, mutta tarpeeksi kauan, kun jaksaa painaa, niin meneehän se kiekko verkkoonkin. Erän 15. minuutilla Lukon pelatessa ylivoimalla Mikkel Bödker nostaa maalin kulmalta kiekon ohi Niemisen. Esityön maaliin tekivät Teemu Nurmi ja Philip Larsen.

Lukko jatkoi tuonkin jälkeen hurjaa painostusta, mutta maaliin asti kiekkoa ei vain saatu - tai saatiin se kerran, mutta päätuomaripari Timo Favorinin ja Jari Leppäalhon pilli oli herkässä ja peli oli vihelletty poikki jo ennen tuota. Tilanteessa kyllä kiekko oli pelattavissa vielä siinä vaiheessa, kun pilli soi.

- Onnittelut Pekalle ja joukkueelle. Ei ole mitään sattumaa, että joukkue on liigan kärkipaikalla. Itse en ole tyytymätön muuhun kuin tulokseen. Ansaitsimme jokaisen tasoituspaikkamme päätöserässä, sanaili Lukko-käskijä Risto Dufva.

Tirkkoselta kysyttäessä, että onko hän yllyttänyt tanskalaispelaajien hyvistä otteista liigassa ja vastaus oli seuraava:

- En yhtään, sillä itse pelasin siellä neljä vuotta ja huomasin jo silloin, että siellä mahtavasti potentiaalia.

Maalit: 8.17 0-1 Jesse Mankinen (Jaakko Rissanen, Stefano Giliati), 34.10 0-2 Giliati (Per Savilahti-Nagander, Rissanen), 45.49 Mikkel Bödker (Teemu Nurmi, Philip Larsen)yv.

Jäähyt:

Lukko: 5x2 min

SaiPa: 6x2 min

Torjunnat:

Petri Vehanen: 11+13+4 28

Jani Nieminen: 13+9+9 = 31

Yleisöä:

3619


Takaisin edelliselle sivulle
Eero Elo palaa Lukkoon kaksivuotisella sopimuksella

Eero Elo palaa Lukkoon kaksivuotisella sopimuksella

Rauman Lukko ja hyökkääjä Eero Elo ovat tehneet kahden vuoden sopimuksen. 28-vuotias seuran oma kasvatti palaa Raumalle Sveitsistä. Hän edusti Lukkoa viimeksi kaudella 2012-13.

Lue lisää
Justin Danforth pysyy Lukko-paidassa

Justin Danforth pysyy Lukko-paidassa

Rauman Lukko on käyttänyt Justin Danforthin sopimukseen kirjatun yhden vuoden option. Näin ollen 25-vuotias kanadalaishyökkääjä edustaa sinikeltaisia myös kaudella 2019-20.

Lue lisää
Vili Laitinen jatkaa Lukossa seuraavat kaksi kautta

Vili Laitinen jatkaa Lukossa seuraavat kaksi kautta

Rauman Lukko on käyttänyt Vili Laitisen sopimukseen kirjatun option. 19-vuotias puolustaja pysyy näin ollen raumalaisseuran riveissä myös seuraavat kaksi kautta eli kevääseen 2021 asti.

Lue lisää
Hyökkääjä Vili Sopanen Rauman Lukkoon

Hyökkääjä Vili Sopanen Rauman Lukkoon

Rauman Lukko on hankkinut riveihinsä Vili Sopasen. Yli 500 liigaottelua urallaan pelannut Sopanen siirtyy Raumalle Saksasta DEL-seura Schwenninger Wild Wingsistä.

Lue lisää
Lassi Lehtinen jatkaa Lukon maalilla myös kaudella 2019-20

Lassi Lehtinen jatkaa Lukon maalilla myös kaudella 2019-20

Rauman Lukko on tehnyt vuoden jatkosopimuksen maalivahti Lassi Lehtisen kanssa. 19-vuotias Lukon oma kasvatti pysyy raumalaisseurassa näin ollen myös kauden 2019-20.

Lue lisää
Puolustaja Miska Kukkonen Rauman Lukkoon

Puolustaja Miska Kukkonen Rauman Lukkoon

Rauman Lukko on hankkinut puolustukseensa Miska Kukkosen. Sopimus kattaa loppukauden 2018-19 sekä kaksi seuraavaa kautta. 18-vuotias Kukkonen on kiekkoillut alkukauden Tampereen Tapparan organisaatiossa.

Lue lisää