Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lukko nylki Pelicansin

 

Lukko nylki Pelicansin

Tanskalaiset taas voiton takuumiehinä
UrheiluRauma

Lukko - Pelicans 6-2 (1-1, 3-0, 2-1)

Rauman Lukko palasi taas voittojen tielle perjantai-iltana, kun Kivikylän areenalta Lahden Pelicans sai poistua selvä 6-2-tappio niskassaan. Lukon voiton takuumiehinä oli jälleen kerran tanskalaistrio Mikkel Bödker (2+1), Frans Nielsen (1+1) ja Philip Larsen (1+0).

Ottelu alkoi hurjalla kotijoukkueen painostuksella ja paikkoja olikin jo heti kahteen ensimmäiseen vaihtoon. Avausmaalia saatiin odotella aina niin pitkälle, että pelikello näytti aikaa 6.05. Tuossa ajassa nimittäin Mikkel Bödker syötti laidasta maalille ja siellä kiekon ohjasi maaliin Frans Nielsen. Maali oli Nielsenin Lukko-uran ensimmäinen. Tuon maalin jälkeen raumalaisten peli alkoi vähän seota ja juurikin tuosta sekoilusta johtuen lahtelaiset pääsivät tasoittamaan ottelun 11. minuutilla.

- Alku oli meille hyvä, mutta sitten toinen kymppi olikin jo heikompaa, kommentoiLukon varakapteeni Juhani Jasu.

Toinen erä muodostuikin sitten ottelun ratkaisevaksi, kun Lukko iski kolme maalia aikavälillä 24.31 - 27.36. Mikkel Bödker osui kahdesti ja Arttu Ilomäki kertaalleen. Ilomäen 3-1-osuma oli myös Lukko-uran ensimmäinen ja se syntyi myös hienon kudin jälkeen.

Ottelun lopullinen ratkaisu nähttiin ajassa 43.07, tuolloin nimittäin Justin Azevedo näkee laidallaan, että Lauri Tukonen on aivan yksin maalin kulmalla. Azevedo lähettääkin tarkan syötön ja Tukosella on helppo työ laittaa kiekko reppuun. Kolmannen erän erikoisuus nähtiin ajassa 49.50, sillä tuolloin Markus Seikola otti koukkaamisjäähyn, kun laitilalaisen edellinen kakkonen oli päättynyt vain yhdeksän sekuntia aiemmin.

Lukko pääsi yrittämään ottelun aikana seitsemän kertaa ylivoimalla, mutta ilman tulosta. Toisaalta joukkueen kuudesta alivoimapelistä Pelicans rokotti vain kertaalleen.

- Pelattiin helvetin hyvää alivoimaa ja mielestäni ylivoimapelimmekin oli tänään parempaa, kuin pitkään aikaan, tänään sentään saimme paikkoja aikaiseksi, kommentoi Lukko-kapteeni Otto Honkaheimo.

Ottelussa nähtiin vielä kaksi maalia, sillä Pelicans pääsi kaventamaan ylivoimalla. Jäähyllä istui Lukon ranskalainen Charles Bertrand mailasta kiinnipitämisestä. Tuo Bertrandin saama kakkonen vaikutti katsomoon pieneltä paikkausjäähyltä. Lopussa lahtelaiset yrittivät vielä ilman maalivahtia, mutta tilanne päättyi siihen, että Philip Larsen laittoin kiekon omalta maaliltaan Pelicans-verkkoon.

Pelicansin tilannetta voisi luonnehtia parhaiten yhdellä Risto Dufvan ajatelmalla: "Silloin kun on vaikeaa, niin ei ole helppoa."

Maalit: 6.05 1-0 Frans Nielsen (Mikkel Bödker), 10.45 1-1 Timo Pärssinen (Ilkka Pikkarainen), 24.31 2-1 Bödker (Nielsen, Janne Keränen), 26.21 3-1 Arttu Ilomäki (Tommi Kovanen, Filip Riska)vom., 27.36 4-1 Bödker (Keränen), 43.07 5-1 Lauri Tukonen (Justin Azevedo), 52.40 5-2 Pekka Jormakka (Jamie McBain, Pekka Saarenheimo)yv., 58.56 6-2 Philip Larsen tm., av.


Takaisin edelliselle sivulle
Robert Arrak vahvistamaan Lukon U20-joukkuetta

Robert Arrak vahvistamaan Lukon U20-joukkuetta

Lupaava virolaiskiekkoilija Robert Arrak, 21, on tehnyt 1+2-vuotisen sopimuksen Lukon kanssa. Viime kaudella Alps Hockey Leaguessa itävaltalaista RB Hockey Juniorsia edustanut Arrak tulee lähtökohtaisesti vahvistamaan Lukon U20-joukkuetta.

Lue lisää
Lukas Klok vahvistaa Lukon puolustusta myös tulevalla kaudella

Lukas Klok vahvistaa Lukon puolustusta myös tulevalla kaudella

25-vuotias tsekkipuolustaja Lukas Klok saapui Raumalle viime kaudella KHL-seura Slovan Bratislavasta.

Lue lisää
Daniel Audette Lukon riveihin

Daniel Audette Lukon riveihin

Seuran keskikaista täydentyy huippuvahvistuksella kun 24-vuotias Daniel Audette siirtyy Raumalle vuoden sopimuksella.

Lue lisää
Vili Saarijärvi Rauman Lukkoon

Vili Saarijärvi Rauman Lukkoon

Rovaniemellä syntynyt 22-vuotias oikea käsi alhaalta ampuva puolustaja Vili Saarijärvi vahvistaa seuraa seuraavan kahden kauden aikana.

Lue lisää
Sebastian Repo jatkaa Lukossa

Sebastian Repo jatkaa Lukossa

Kesken viime kauden seuraan liittynyt 23-vuotias laitahyökkääjä Sebastian Repo jatkaa vuoden sopimuksella Rauman Lukossa.

Lue lisää
Julius Mattila kahden vuoden sopimuksella vahvistamaan Lukon keskikaistaa

Julius Mattila kahden vuoden sopimuksella vahvistamaan Lukon keskikaistaa

22-vuotias sentteri Julius Mattila siirtyy Rauman Lukkoon kahden vuoden sopimuksella Boston Collegen yliopistojoukkueesta, jossa mies teki viime kaudella 34:ssa ottelussa 42 pistettä.

Lue lisää