Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Azevedon tehoilta oli Kazanin surma

Veikkausvinkit

 

Azevedon tehoilta oli Kazanin surma
UrheiluRauma

Lukko - Ak Bars Kazan 4-2 (1-2, 1-0, 2-0)

Harmaan sateisena sunnuntai-iltana Kivikylän areenalla taphtui taas, kun Lukko sai vastaansa Petri Vehasen entisen seuran Ak Bars Kazanin. Ottelu alkoi melko ympäripyöreästi, mutta ottelun puolivälin molemmin puolin Kazan iski kahdesti ensin iski Evgeni Bodrov. Tuosta Bodrovin maalista ehti kulua nelisen minuuttia ja nyt asialla oli Alexey Morozov.

Tuossa vaiheessa taisi hätäisimmät katsojat olla sitä mieltä, että homma oli siinä. Lukko oli kuitenkin asiasta eri mieltä ja kavensi vielä ennen erän loppua Jussi Pesosen toimiessa viimeistelijänä. Pesonen runnoi kiekon väkisin maaliin ylivoimalla. Toista erää oli pelattu reilut kuusi minuuttia, kun Lukko pelasi kahden miehen ylivoimalla. Raumalaisjoukkue oli pyöritellyt reilun minuutin ylivoimaa, kun kiekko ajautui Janne Keräsen ja Justin Azevedon kautta Jussi Pesoselle parin metrin päähän Konstantin Barulinista. Pesonen laukoo nopeasti ja kiekko sujahtaa jo toistamiseen maaliin muuramelaisen lavasta.

Noihin kahteen Pesosen maaliin molempiin syöttäjiksi merkittiin Azevedo ja Keränen. Kolmanteen erään lähdettiin tasalukemista, vaikka paikkoja oli molemmilla johtuen mm. lukuisista jäähyistä. Illan päätuomaripari Aleksi Rantala ja Stefan Fonselius totuuden nimissä sekoitti pahasti joukkueiden peliä, melko käsittämättömällä tuomarilinjalla.

Kolmannessa erässä nähtiin vielä kaksi maalia ja niistä molemmista vastasi Lukko. Ensin raumalaisjoukkue pyöritti jälleen kahden miehen ylivoimaa. Ryan Caldwell ja Justin Azevedo kiekottelivat laidalla ja Azevedo palauttaa kiekon Caldwellille, joka pamauttaa voimalla ohi Barulinin.

Lukko iskee vielä kerran, kun erää oli pelaamatta kymmenisen minuttia, niin nuori Jesse Virtanen avaa nopealla syötöllä Pesoselle laitaa. Pesonen jatkaa melkein yhtä nopeasti maalille ja siellä Azevedo laittaa mailan väliin ja ohjaa kiekon maaliin.

- Pelit on mennyt todella hyvin ja sitä myöden myös itseluottamus kasvaa kohisten, totesi hienoja otteita esittänyt Virtanen.

No meinasihan Virtanen myös lahjoittaa kaverille tekopaikan, kun lähti rohkeasti kuljettamaan kiekkoa, mutta menetti sen keskialueella, mistä sitten seurasi suhteellisen vaarallinen vastahyökkäys.

- Siitä tulikin sitten vähän valmentajalta palautetta, että ei sitä noin pitäisi pelata, naurahti Virtanen.

Virtanen kertoi myös, että kauden ehdoton tavoite on valloittaa paikka pelaavassa kokoonpanossa.

- Joo haluan ehdottomasti olla yksi kuudesta pelaavasta puolustajasta, mutta en ole asettanut mitään pistetavoitetta, jatkoi Virtanen.

Virtanen myös kertoi Risto Dufvan joukkueessa pitää tehdä todellakin töitä ja rohkeasti pitää pelata, eikä virheitä saa pelata.

Sunnuntainen harjoituspeli Lukon viimeinen ennen kauden alkua Äijänsuolla. Raumalaisjoukkue käy vielä ensi viikon torstaina ja perjantaina pelaamassa kaksi peliä Forssan turnauksessa. Tuon jälkeen sitten voidaankin odottelemme liigakauden alkua, mikä raumalaisten osalta alkaa Äijänsuolla 14.9. Ässiä vastaan.

Maalit: 7.03  0-1 Evgeni Bodrov (Maxim Mayorov, Stepan Zakharchuk), 12.22 0-2 Alexey Morozov (Denis Zaripov, Niko Kapanen), 13.44 1-2 Jussi Pesonen (Janne Keränen, Justin Azevedo)yv., 26.37 2-2 Pesonen (Azevedo, Keränen)yv2, 45.01 3-2 Ryan Caldwell (Azevedo)yv2, 50.05 4-2 Azevedo (Pesonen, Jesse Virtanen)

Torjunnat:

Petri Vehanen: 5+14+11 = 30

Konstantin Barulin: 17+14+9 = 40


Takaisin edelliselle sivulle
Eero Elo palaa Lukkoon kaksivuotisella sopimuksella

Eero Elo palaa Lukkoon kaksivuotisella sopimuksella

Rauman Lukko ja hyökkääjä Eero Elo ovat tehneet kahden vuoden sopimuksen. 28-vuotias seuran oma kasvatti palaa Raumalle Sveitsistä. Hän edusti Lukkoa viimeksi kaudella 2012-13.

Lue lisää
Justin Danforth pysyy Lukko-paidassa

Justin Danforth pysyy Lukko-paidassa

Rauman Lukko on käyttänyt Justin Danforthin sopimukseen kirjatun yhden vuoden option. Näin ollen 25-vuotias kanadalaishyökkääjä edustaa sinikeltaisia myös kaudella 2019-20.

Lue lisää
Vili Laitinen jatkaa Lukossa seuraavat kaksi kautta

Vili Laitinen jatkaa Lukossa seuraavat kaksi kautta

Rauman Lukko on käyttänyt Vili Laitisen sopimukseen kirjatun option. 19-vuotias puolustaja pysyy näin ollen raumalaisseuran riveissä myös seuraavat kaksi kautta eli kevääseen 2021 asti.

Lue lisää
Hyökkääjä Vili Sopanen Rauman Lukkoon

Hyökkääjä Vili Sopanen Rauman Lukkoon

Rauman Lukko on hankkinut riveihinsä Vili Sopasen. Yli 500 liigaottelua urallaan pelannut Sopanen siirtyy Raumalle Saksasta DEL-seura Schwenninger Wild Wingsistä.

Lue lisää
Lassi Lehtinen jatkaa Lukon maalilla myös kaudella 2019-20

Lassi Lehtinen jatkaa Lukon maalilla myös kaudella 2019-20

Rauman Lukko on tehnyt vuoden jatkosopimuksen maalivahti Lassi Lehtisen kanssa. 19-vuotias Lukon oma kasvatti pysyy raumalaisseurassa näin ollen myös kauden 2019-20.

Lue lisää
Puolustaja Miska Kukkonen Rauman Lukkoon

Puolustaja Miska Kukkonen Rauman Lukkoon

Rauman Lukko on hankkinut puolustukseensa Miska Kukkosen. Sopimus kattaa loppukauden 2018-19 sekä kaksi seuraavaa kautta. 18-vuotias Kukkonen on kiekkoillut alkukauden Tampereen Tapparan organisaatiossa.

Lue lisää