Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lukko henkisesti tärkeään voittoon Espoossa

OTTELUN TEEMA

Lukko matkasi torstaina Espoon Bluesin vieraaksi. Lähtökohdat otteluun olivat selkeät, liigan huonoimmaksi vierasjoukkueeksi tippunut Rauman Lukko lähti uuden päävalmentajan johdolla parantamaan tätä saldoa. Vastaan Espoossa asettui SM-liigan joukkueista toiseksi parhaiten kotiluolassaan pelannut ryhmä.

Tiistaina päävalmentajana debytoinut Juha Vuori peräänkuulutti heti joukkueen peräsimeen noustuaan suoraviivaista ja taistelevaa ilmettä. Avausottelussa nähtiin toivotun kaltainen joukkue jäällä, mutta voitto jäi vielä saavuttamatta.

Myös Espoossa nähtiin armottomasti taisteleva raumalaisryhmä, joka ei antanut missään tilanteessa periksi. Ottelu alkoi murheellisesti, kun Lukon hyvästä peli-ilmeestä huolimatta Blues karkasi kahden maalin johtoon. Lukko kuitenkin taisteli pelin tasoihin ja otti henkisesti todella tärkeän voiton Charles Bertrandin jatkoaikamaalilla. Loppulukemiksi merkittiin 2-3 (1-0, 1-2, 0-0, 0-1).

ILLAN ELIITTIÄ

Lukon mallikkaasti esiintyneestä ryhmästä on vaikea nostaa jalustalle yksittäisiä pelaajia, sillä niin huikea oli koko joukkueen esitys. Ilman ennakkoon tilastoihin tutustumista olisi ollut mahdoton Lukon peliesityksen perusteella kertoa, että jäällä oli aiemmin todella huonosti vieraissa suorittanut joukkue.

Maalinteossa kunnostautuivat paluun kaukaloon tehnyt puolustaja Tomi Pettinen, ensimmäisen liigamaalinsa täräyttänyt Jere ”Raumam Boika” Laaksonen ja ranskalaisvahvistus Bertrand. Laaksosen ketjukaveri Eero Elo nappasi syöttöpisteet tililleen molemmista varsinaisella peliajalla syntyneistä maaleista.

RATKAISUN PAIKAT

Ottelu kääntyi lopullisesti Lukolle toisen erän aikana, kun erän alussa tullut kotijoukkueen 2-0-johtomaali ei lannistanut raumalaisia, vaan joukkue päinvastoin ammensi tästä lisää taistelutahtoa. Suoraviivainen ja päättäväinen pelityyli toi palkinnon erän puolivälin jälkeen. Lukko täräytti kaksi maalia reiluun kolmeen minuuttiin.

Toisen erän loppupuolisko ja päätöserän alku mentiin täysin Lukon komennossa, mutta lisämaaleja ei nähty. Blues piristyi vielä hieman varsinaisen peliajan loppua kohden, mutta kotijoukkueenkaan yritykset eivät päätyneet maaliin asti.

Päätöserässä Lukko oli selvästi hallitsevampi osapuoli ja saikin luotua useamman maalintekopaikan, kunnes lopulta Bertrand onnistui Richard Lintnerin ja Jussi Pesosen esityöstä.

Tilanteessa Pesonen toi kiekon hyvällä liikkeellä alueelle ja jatkoi pelivälineen maalin taakse nousseelle Lintnerille. Jykevä puolustaja huomasi heti maalin edustalle parkkeeranneen Bertrandin ja antoi millintarkan syötön suoraan miehen lapaan. Bertrandin kädet eivät jäätyneet, vaan viimeistely oli tappavan varmaa.

TULEMAN PITÄÄ

Lukko jatkaa otteluita seuraavaksi lauantaina, jolloin tiedossa on paluu kotikaukaloon. Kivikylän Areenalle saapuu vieraaksi tällä hetkellä samoista sijoista taisteleva Hämeenlinnan Pallokerho.

Lauantaina 7.1. pelattava ottelu on perhepeli. Tiedossa on edulliset matsiliput lapsille ja ohjelmaa läpi ottelun. Ovet Kivikylän Areenalle aukeavat kello 15:30 ja itse ottelu alkaa kello 17:00, tervetuloa kannustamaan Lukko voittoon koko perheen voimin!