Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pallo-Iirot osoitti sydäntä ja selkärankaa Järvenpäässä

Veikkausvinkit

 

Pallo-Iirot osoitti sydäntä ja selkärankaa Järvenpäässä


Raumalaisnippu nousi JäPS:aa vastaan 2-0-tappioasemasta henkisesti massiiviseen 2-3-vierasvoittoon. Voitto oli osoitus paitsi henkisestä kovuudesta, myös materiaalin leveydestä, sillä voittomaalin pyssytti vaihtomies Joona Vainiola.

Hiostava ilma ja hankala yllättäjänousijajoukkueen vieraskenttä lupailivat Iiroille vaikeaa taistelupeliä. Päävalmentaja Pasi Lehtonen teki kaikkensa motivoidakseen ja sytyttääkseen joukkueensa iskuun, kun tuomari viheltää pelin alkaneeksi. Ensimmäinen puolituntinen tuskin tyydytti Lehtosta. Iirojen syöttöpeli ei ottanut kulkeakseen ja vastaavasti JäPS onnistui avaamaan peliä alhaalta asti ja esittämään muutaman näyttävän syöttökuvion.

Se sai myös avausmaalin, jonka merkitys tiukassa kärkikamppailussa on iso. Toppari Verneri Salminen liukui boksissa pallon kulmaksi, mutta osui tuomarin mielipiteen mukaan myös JäPS:n pelaajan sen verran kuuluvasti, että suoraan sanoen aivan yössä vaeltanut pillipiipari määräsi pallon pilkulle. Juho Patolaa maalipörsissä jahtaava Antti Autio toimitti pallon verkkoon.

Ensimmäisen jakson lopusta nousun kulmakivi

Ensimmäisen puoliajan loppuhetket vaikuttivat Iirojen kannalta kohtalokkailta, mutta niistä muodostuikin raumalaisten riemukkaan paluumatkan kulmakivi. JäPS siirtyi 2-0-johtoon, kun puoliaikaa oli jäljellä vain muutama minuutti. Jani Tuomala pelasti vielä ensimmäisen laukauksen, muttei voinut mitään Aution päästyä paluupallolle.

-Jos joukkue olisi varustettu yhtään huonommalla itseluottamuksella, niin tuossa vaiheessa olisi kyllä selkäranka ollut lähellä katkeamispistettä. Tällä hetkellä usko itseemme on kuitenkin kova, siilitukkainen alokas Juho Hyysalo pohdiskeli joukkueensa henkistä tilaa.

Pallo-Iirot kavensi aivan jakson loppuhetkillä Juho Patolan lanattua Iiro Aallon keskityksen järvenpääläishäkkiin. Se kirvoitti teräviä ärräpäitä jäpsiläisiltä matkalla pukuhuoneisiin. Marssiminen toiselle jaksolle olisi ollut psykkisesti totaalisen erillainen 2-0-tilanteessa.

Vaihtomiehet ratkaisevissa rooleissa

Lehtonen iski toisen jakson alussa sisään askiin Hyysalon ja Jonas Nyholmin. JäPS vastaavasti otti pois Aution veljekset Roopen ja Antin. Ote siirtyi enemmän ja enemmän Pallo-Iiroille ja lopulta painostus palkittiin. Kasleriakin sitkeämpi Hyysalo taisteli itsensä iskuja vastaanottaen rangaistusalueelle ja heitti lopulta turpansa nurmeen pilkun arvoisesti. Alakerran herra ja hidalgo, itse Mister Nitro, Vasile Marchis lönkötteli korjaamaan työn hedelmät ja tasoitti.

Ratkaiseva juonenkäänne nähtiin, kun Lehtonen käytti kolmannen vaihtonsa ottamalla sisään Joona Vainiolan. Välillä luulosairasta pupuakin aremman Vainiolan otteissa oli nyt sitä rautaista päättäväisyyttä. Hän vapautui laidaltaan läpiajoon ja sivalsi vasurillaan Iiroille kolme kullanarvoista pistettä.

-Tein jo bussissa mielikuvaharjoittelua siltä varalta, että pääsen tuollaiseen paikkaan, Vainiola huikkasi ottelun jälkimainingeissa.

Loppu rutiinilla kotiin

Lopussa Iirot vetäytyi kurinalaisesti, eikä JäPS:lle auennut todellisia saumoja tasoittaa. Oma kiitoksensa pisteistä kuuluu myös maalivahti Tuomalalle, joka joutui venymään muutaman ilkeä pomppukudin ja muutaman tulisen tykin tielle.

-On tietysti lupaavaa, että pystymme nousemaan näin. Se on vahvan joukkueen merkki. Nyt on tärkeää, että sama halu ja palo tehdä töitä säilyy. Tärkeät pelit jatkuvat, pelaajavalmentaja Saku Peltonen muistutti viitaten edessä häämöttäviin kamppailuihin Ilvestä, FC Jazzia ja Närpes Kraftia vastaan.

Pallo-Iirojen tiedotteesta / UrheiluRauma


Takaisin edelliselle sivulle


Pallo-Iirot ry - logo

Pallo-Iirot - 2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011

Ottelut kaudella 2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutMatias Majapuro palaa Pallo-Iiroihin - Miika Pertola ja Aleksi Pihlainen jatkosopimuksiin

Matias Majapuro palaa Pallo-Iiroihin - Miika Pertola ja Aleksi Pihlainen jatkosopimuksiin

Matias Majapuro palaa Pallo-Iiroihin ja 31-vuotias keskikenttäpelaaja Miika Pertola sekä 27-vuotias puolustaja Aleksi Pihlainen laittoivat nimensä jatkosopimuspapereihin.

Lue lisää
Veikkausliigan seurat sorvasivat jatkosopimuksen puheenjohtajalleen

Veikkausliigan seurat sorvasivat jatkosopimuksen puheenjohtajalleen

Matti Apunen jatkaa Veikkausliigan puheenjohtajana. Päätös asiasta tehtiin keskiviikkona 28. marraskuuta pidetyssä Jalkapalloliiga ry:n vuosikokouksessa.

Lue lisää
Nico Rinne palaa Pallo-Iiroihin

Nico Rinne palaa Pallo-Iiroihin

27-vuotias Rinne on pelannut kaksi viime kautta Musan Salamassa, joka taisteli molemmilla kausilla noususta Ykköseen.

Lue lisää
Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

FC Lahden Santeri Hostikka on valittu Veikkausliigan heinäkuun pelaajaksi. Kuukauden valmentajaksi on valittu FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Lue lisää
Aake Rapala ja Tuomo Ruotsalainen jatkavat Pallo-Iiroissa

Aake Rapala ja Tuomo Ruotsalainen jatkavat Pallo-Iiroissa

Pallo-Iirojen kasvatti, 21-vuotias Aake Rapala jatkaa miesten edustusjoukkueessa. Keskikentällä pelaava Rapala on pelannut miesten edustusjoukkueessa 47 ottelua, joissa molemmilla jaloilla vetävä Rapala on tehnyt 3 maalia.

Lue lisää
Miika Pertola jatkaa Pallo-Iiroissa

Miika Pertola jatkaa Pallo-Iiroissa

Pallo-Iirojen miesten edustusjoukkueen kokoaminen jatkuu. Keskikentän pohjalla, mutta myös muilla pelipaikoilla viihtyvä kovaotteinen Miika Pertola allekirjoitti vuoden jatkosopimuksen.

Lue lisää